Custom системни звуци :)

Как и къде можете да намерите допълнителни тапети и картинки за освежаване на външния вид, или рингтонове за звъненето на вашия iPhone...
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Custom системни звуци :)

Мнение от VladTheImpaler »

Искали ли сте да си смените звука, който чувате когато отключвате телефона си? А този за нов е-mail? Или който и е да е друг системен звук? Ето как става :)

1. Избирате си новия звук.
2. Конвертираме го в .aiff формат (освен ако вече не е с този формат :) ). Това става с iTunes, а ако не можете да намерите тази опция, можете да използвате и Switch (можете да го свалите от тук за Windows, а от тук за Mac)
3. Сменяте разширението на конвертирания файл от .aiff на .caf (просто го преименувате, а не го конвертирате пак)
4. Всички системни звуци са в директорията /System/Library/Audio/UISounds. Ето и пълния списък:

Код за потвърждение: Избери целия код

alarm.caf, beep-beep.caf, dtmf-2.caf, dtmf-0.caf, dtmf-1.caf, dtmf-3.caf, dtmf-4.caf, dtmf-5.caf, dtmf-6.caf, dtmf-7.caf, dtmf-8.caf, dtmf-9.caf, dtmf-pound.caf, dtmf-star.caf, lock.caf, long_low_short_high.caf, low_power.caf, mail-sent.caf, middle_9_short_double_low.caf, New-mail.caf, photoShutter.caf, ReceivedMessage.caf, RingerChanged.caf, SentMessage.caf, short_double_high.caf, short_double_low.caf, short_low_high.caf, SIMToolkitCallDropped.caf, SIMToolkitGeneralBeep.caf, SIMToolkitNegativeACK.caf, SIMToolkitPositiveACK.caf, SIMToolkitSMS.caf, sms-received.caf, Tink.caf, Tock.caf, unlock.caf, ussd.caf, Voicemail.caf 
5. Избирате си кой точно системен звук искате да смените, правите му back-up на компютъра, преименувате файла от 3. със същото име (например ако сте избрали да смените звука при отключване на телефона го преименувате на unlock.caf) и го копирате в директорията /System/Library/Audio/UISounds.
6. Рестартирате телефона и се наслаждавате на още по персонализирания си телефон :D
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Да нямаш вече синия екран на Windows - безценно :)
vaitlspaak

Re: Custom системни звуци :)

Мнение от vaitlspaak »

Страхотно, благодаря ти. Вече го изпробвах и много ми хареса. :O)
marto1914

Мнение от marto1914 »

Нали работи за 2.0 и важи за смяна на тон за звънене?
Аватар
thunder4o

Мнение от thunder4o »

С програмата Audacity конвертираш директно в .caf и всичко е ок. Споделям това понеже при мен не стана по начина описан от Vlad. С 2.0.1 съм
Glory Glory Man Utd
freeforlinki

Мнение от freeforlinki »

Дам доста полезно :) мерси
Аватар
mupo

Мнение от mupo »

Вместо да замествате оригиналните звуци, може да направите папка UISounds във \Library\Themes\темата си.theme\ и в нея папка да поставите направените от вас звуци, разбира се с имената дадени от VladTheImpaler
Аватар
randemona
Обратна връзка:

Мнение от randemona »

Някой има оригиналните звуци за получаване на съобщение, защото при мен не се получи както трябва и сега на всичките ми звъни по един и същи начин! Проблема е, че преди това не съумях да си запазя стандартните :( много ще съм ви благодарна ако ми изпратите стандартните, пък аз ще пробвам пак да заместя с някои готови, за да видя дали ще се получи нещо !
:-w
iPhone Version 3.1.2 (7D11)
Sharo

Мнение от Sharo »

a как стигаме до тази папка ?!
/System/Library/Audio/UISounds.
?:-/
Аватар
GPower
Обратна връзка:

Мнение от GPower »

С програмата iFunBox
www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.
www.Home-Plast.com
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

mupo написа:Вместо да замествате оригиналните звуци, може да направите папка UISounds във \Library\Themes\темата си.theme\ и в нея папка да поставите направените от вас звуци, разбира се с имената дадени от VladTheImpaler
---По добрият вариант. Благодаря още един път.
"Мисля-значи съществувам"
Sharo

Мнение от Sharo »

а някакъв друг вариант да сменя sms мелодията
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Със тема(пълен пакет) от сидиа, или тема за промяна на звуците само.
"Мисля-значи съществувам"
diva4et0o0

Мнение от diva4et0o0 »

немога да намеря ка кда вляза във System/Library/Audio/UISounds изтеглих си програмата и фунбох но незнам каде да вляза на скоро си зех телефона и още почти нищо не знам
matt83

Мнение от matt83 »

Преди време гледах в една тема , че бяха постнали линк към "unlock sound" ,с който при отклюване на тел. казва "Wellcome", a при заключване "Good bye" . Ако някой ги има ще съм благодарен да ги сподели
niksan83

Мнение от niksan83 »

matt83 написа:Преди време гледах в една тема , че бяха постнали линк към "unlock sound" ,с който при отклюване на тел. казва "Wellcome", a при заключване "Good bye" . Ако някой ги има ще съм благодарен да ги сподели
И аз ще съм много благодарен
В английския форум питаш и ти отговарят.В руския - питаш, отговарят ти и теб те питат нещо.В българския - питаш и 1000 човека ти казват колко си прост, че питаш.
niksan83

Мнение от niksan83 »

Никой ли ги няма ?:-/
В английския форум питаш и ти отговарят.В руския - питаш, отговарят ти и теб те питат нещо.В българския - питаш и 1000 човека ти казват колко си прост, че питаш.
boceto84

Мнение от boceto84 »

Здр. някои ще се смее но на мен ми идва да разбия нещо.Имам проблем с настройките на тона на съобщенията.От скоро съм с 3gs 32gb,в началото всичко си беше ОК но сега тона на СМС-те стана същия с този на входящите повиквания.Незнам как да сложа някои от оригиналните тонове за СМС.Каквото и да променям не се получава.Възможно ли е да е от WinterBoard приложението и как трябва да го настроя.Ще съм ви благодарен за отговор.
Публикувай отговор