iPhone като PSP - възможно ли е?
iPhone като PSP - възможно ли е?
Здравейте, интересува ме въпроса възможно ли е някой ден Iphone да има функции на ПСП. Имам предвид да може да се играят Плейстейшън игри (но не 1) на него.
Предполагам че отговора е НЕ съдейки по параметрите на процесора на телефона, но пък не съм запознат с параметрите на ПСП и затова ми е интересно възможно ли е скоро да има такава комбинация.
Благодаря предварително на всички за отделеното време.
Предполагам че отговора е НЕ съдейки по параметрите на процесора на телефона, но пък не съм запознат с параметрите на ПСП и затова ми е интересно възможно ли е скоро да има такава комбинация.
Благодаря предварително на всички за отделеното време.
Re: Iphone като PSP- възможно ли е???
Ако беше чел малко повече щеше да видиш емулатора за PSX игри, а по отношение на процесора .. той бива клокван по време на играта, но едва ли ще ти хареса родуктивността му. Все пак тва е телефон, не печка .. като искаш печка си я купи отделно !
- foolmastah
gdurev, не нападай излишно човека без да си разбрал въпроса му. Провери какво означава PSP и PSX и тогава се изказвай.
saigon, не - за жалост едва ли ще сме свидетели на подобно нещо. За такъв емулатор ще трябват много повече ресурси отколкото iphone-a може да даде. Дори PSX игрите не върват достатъчно читаво, камо ли PSP.
saigon, не - за жалост едва ли ще сме свидетели на подобно нещо. За такъв емулатор ще трябват много повече ресурси отколкото iphone-a може да даде. Дори PSX игрите не върват достатъчно читаво, камо ли PSP.

- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
Проблемът е в това, че PSP използва доста специфичен процесор с мултимедийни "добавки" и е трудно да се емулира пълната функционалност с наличния като възможности и производителност процесор в iPhone... А заради твърде близката резолюция на двете устройства, а и предвид не малкия брой бутони за управление на PSP трудно ще може да се осигури удобна функционалност дори да бъде направен емулатор работещ на iPhone.
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Напълно невъзможно е да се появи PSP емулатор . Айфона не може пълноцено за емулира 33MHz процесор на PS1 , какво остава за 333МHz-овия на PSP .
А процесора на iPhone-a колко е ?
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
412Mhz .. четете бе хора всичко пише...
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Добре де питам щото в нета като търсих излезе повече ^^ Мерси 

-
аз мислех че е над 600 mhz
Процесорът ARM1176JZF поддържа технологията TrustZone и може да работи на честота до 700 MHz. Обемът на кеш паметта е 16 KB.
Apple е приложил в своя мултимедиен комуникатор патентованата технология за енергопотребление ARM Intelligent Energy Manager. Благодарение на нея, консумацията на енергия се снижава с 25 до 30%.
iPhone включва и вграден копроцесор за обработка на 3D графика. Друго разкритие около новия продукт на Apple е наличието на технологията ARM Jazelle, която се използва за обработка на Java приложения.
iphone 3G/8Gb firmware 2.2 by Alveliky
MacBook Black user
MacBook Black user
Аз го намерих като 620 mhz
iNfLuXx написа:Аз го намерих като 620 mhz
И аз мислех , че е толкова .
● iPhone 4S 16GB iOS 7.0.3 *None JB* ФЗ (М-Тел) ●
- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
Процесорът може до над 600, но реално е на по-ниска честота, за да се пести батерия... 

iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Работата е там че в момента машината не се нуждае от толкова голямо клокване, тъй като изпълнява сегашните задачки достатачно добре на 412mhz, а ако сте забелязали на предните фирмуери беше дори 400mhz.. така че с новите версии ще го клокнат още. Причината да не се вдигне на 620mhz, колкото пишат че е нормална работна чистота е разхода на батерия, който е намален, като се има впредвид и допълнителното клокването на BUS-а. и те така!жик так!
- foolmastah
Ако имаше възможност за оувърклок-ване може би щях да пробвам. Видяхте ли теста на Quake 2 енджина? Ако процесора не беше ъндърклок-нат сигурно щеше да върви като пушка...