Jailbreak на iPhone 2g

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
poltre

Jailbreak на iPhone 2g

Мнение от poltre »

Здравейте колеги, от одава не бях правил Jailbreak на такъв стар телефон, но сега си купих iPhone 2g 8gb закл. към АТ§Т оператор (от Америка), и искам да го отключа. (Предложете вие най-лесен вариант за отключване, на екрана пише No SIM card installed) Насочил съм се към RedSn0w но да е ънтетърд версия. Това което знам за телефона от старият собственик е че телефона е с 3.0 версия, нищо повече. Моля помагайте от къде да изтегля правилния Redsn0w интетърд , файла за рестор 3.0 версия (мога ли да го ъпгрейдна до 3.1.2 (помня че тя май е най-развита като версия и ъпдейти за айфон 2г?)), BL 3.9 i 4.6 (тотално съм забравил за какво бяха и от къде да се изтеглят , и как функционират), също и инфо ако имате , как беше точно последователността за jailbreak-ване. После като се направи това , ще питам за приложения и ъпдейти през Суdia и тем подобни щуротии... Много ще съм благодарен от помощта ви :) <:-P
Аватар
gorgior

Re: Jailbreak на iPhone 2g

Мнение от gorgior »

За да не се занимаваш с глупости и да пускаш хиляди безсмислени теми отиди на сайта на AT&T и си го отключи безплатно. Този телефон можеш да го ползваш единствено за обаждания и за слушане на музика като iPod. Едва ли са останали приложения, които да поддържа. Не ти трябва ни Сидия ни нищо! казвам ти го като човек имащ такъв телефон.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
poltre

Мнение от poltre »

Да но в Ат&т ми иска Request Numer , което какво ще рече ?
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Хич не се напъвай там. Ако някога този телефон е ръчкан с boot neuter 2.0 е завинаги отключен. Просто ти трябва карта ат&т за активация, тюнс и нищо друго.
"Мисля-значи съществувам"
poltre

Мнение от poltre »

Ами не е ръчкан май, тъй като на екрана му пише че трябва да се отключи, така че май не е пипан с никакви програми... Така че предлагайте сега какво да правя за да го отключа ? И ако някой има случайно АТ&Т сим карта ще се радвам да я използвам и ще я върна . ?
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Тцтцтцтц ...
Дай ми имея на телефона на ЛС
poltre

Мнение от poltre »

Готовоо, дано направиш чудо O:-)
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Не можеш да получаваш ЛС....
Видях какъв е случая, ако си пробвал да му сложиш някаква карта и да го закачиш към itunes и не е тръгнал, ще трябва да драснеш на епъл съпорта едно съобщение с имея, защото АТ§Т са го изтрили от тяхната база и затова не го разпознава. Просто им пишеш, че искаш да бъде отключен и те ще оправят нещата, после закачаш към тюнса и това е .
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Няма го в базата, защото 2G не подлежи на ФО по споразумение. Казах, опцията е активация с карта ат&т и после като сложи другата ще разбере дали е ботуш-ван и ако трябва ще си го направи.
Редсноу 0.8 е минимумът за ънлок, пробвай последния защото нямам по-стар при мен https://t.umblr.com/redirect?z=https%3A ... ration&m=1
poltre

Мнение от poltre »

Значи ще пиша сега на Епъл едно писмо (Благодарско kawabiker), и ако не стане нищо и не пишат ще премина към вариантите на ALXX , само че незнам от къде да намеря АТТ сим карта :)) , другият вариант е ако няма наоколо такава карта , да се ънлокне както спомена с Редсноу. Това което аз мъча от няколко дни е : Вкарах го в рекавъри мод и го вързах за Тюнса заредих файла 3.1.2 и го ресторнах , всичко 6 ама като приключи и се пусне пак си дава същият екран за активиране. После извадих от хардиска ми имам запаметени файлове от 2010 някъде на редсноу 0.9.4 и файловете BL 3.9 и BL 4.6 . С тях съм ънлоквал и джейлбрейквал телефони тогава <:-P Но тогава поне разбирах и четях много ... Сега, куха лейка ... Q:) o_O И като заредя с редсноу и стигна до хакването, телефона забива на бял екран и ,Waiting for booting нещо си, четох и за него из гугъл, пробвам с вадене на кабел и връщане (неще) пробвас със смяна на усб порта (пак неще) ... И така за сега , няма отказване !!! C:-)

П.П. Не успявам да намеря в Епъл сайта къде даи пиша, но пред деня ще им се обадя на право на телефона за България да видим какво ще стане :)
Последно промяна от poltre на 26 Сеп 2019, 22:33, променено общо 2 пъти.
poltre

Мнение от poltre »

Също си спомних че човека от когото купих телефона, ми каза че до скоро си е рабптел телефона и някакъв негов приятел му го бих отключил ивсичко било окей, ама сега нещо кво станало и се заключил пак ... Вече тази измислица колко е вярна оставям на съдбата :) Длъжен съм да го кажа, за да може изводите ви да са по-точно. <):)

П.П. Оправих си Личните съобщения.
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Alxx написа:Няма го в базата, защото 2G не подлежи на ФО по споразумение. Казах, опцията е активация с карта ат&т и после като сложи другата ще разбере дали е ботуш-ван и ако трябва ще си го направи.
Редсноу 0.8 е минимумът за ънлок, пробвай последния защото нямам по-стар при мен https://t.umblr.com/redirect?z=https%3A ... ration&m=1
До 2017-2018 имаше имеи които минаваха !
Звънни на американския съпорт през скайп е фрии ;)
poltre

Мнение от poltre »

Сега ще видя какво мога да направя по въпроса, и ще пиша допълнително.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

poltre написа:, ми каза че до скоро си е рабптел телефона и някакъв негов приятел му го бих отключил ивсичко било окей,
Значи е "ботуш-ван", което е равно на вечен ънлок. Минимумът е карта ат&т за да запали и имаш сигнал. Иначе редсноу или спирит и после САМ за симулиране на активация. Също можеш да си потърсиш пре-активиран кастъм, който да качиш в рикавъри и после да му оправиш пуш-овете със САМ.
poltre

Мнение от poltre »

Мина някоя и друга година , интересното е че отключих телефона , намерих незнайно как , забравена , забутана дълбоко в чекмеджетата Сим карта на АТ§Т , което беше уникален късмет, и в момента в който я сложих всичко се оправи, телефона се активира и тръгна с всички оператори , така че сме живи :) Сега имам нов въпрос , понеже мина доста време и не мога да помня всичко, кой е най-добрият вариант за untethered jailbreak на iPhone 2g (версии 3.1.3 и 3.1.2) ? Има много и стари информации за качествен jailbreak а аз не помня много от преди 10г когато се занимавах с тези неща. Та кой jail е най-добре да се направи , че да имам Cydia да се изтегли някоя активна програма (installous до колкото помня беше активна тогава, сега предложете вие коя програма е активна за приложения и игри) от която програма да мога да си набавя СТАРИ версии на програми и игри, които да тръгват разбира се на 3.1.2 и 3.1.3 версии на iOS ? Идеята ми е да направя така че дa оборудвам телефона с възможни и все още работещи програми и игри за този модел :) Мерси много за вниманието и се извинявам ако някъде вече има подобна тема , не можах да намеря в търсачката такъв въпрос като моя. Благодаряя отново и до скоро.
Публикувай отговор