Untethered Jailbreak iPhone/iPod/iPad 3.1.2[3] Spirit (Win)

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Аватар
lian

Untethered Jailbreak iPhone/iPod/iPad 3.1.2[3] Spirit (Win)

Мнение от lian »

GPower написа:Spirit до сега не работеше ако имате качен iTunes 9.2. Вече е възможно ?:-/ ?:-/ ?:-/ . Този инструмент просто добавя ITunes 9.2 съвместимост. Тази корекция не води до други промени, както и не може да се Jailbreak IOS 4 с него.

Spirit Jailbreak Fix[Windows]

Важно това ръководство е за само за ФАБРИЧНО ОТКЛЮЧЕНИ телефони. Aко притежавате фабрично заключен телефон, но го използвате с карта на оператора, към който е заключен също можете да използвате ръководството.

Можете да си активирате телефона чрез т.н. "phonebook sim card" (не са към оператор а се използват единствено за трансфер на контакти м/у телефони) без значение към кой оператор ви е заключен телефона. (Източник: How to Activate Your iPhone 3G, 3GS, or 4 Without the Original SIM)

Това е ръководство само за untethered jailbreak на iPhone FW 3.1.2/3.1.3, iPod Touch FW 3.1.2/3.1.3 и iPad FW 3.2.

За да изпълните стъпките по-долу,устройството трябва да е активирано и стартирано нормално.

Ако притежавате iPhone 3GS (с новия bootrom), iPod Touch 2G (MC модел) или iPod Touch 3G устройство, което е с FW 3.1.2 и е jailbreak-нато с blackra1n (предполагам, че важи и за redsn0w) и сте запазили SHSH сигнатурите в Cydia. За да използвате Spirit Jailbreak трябва да направите рестор към оригинален FW 3.1.2 като промените настройките в hosts файла (Понижаване (downgrade) на iPhone 3GS / iPod 3G (Cydia-SHSH)).

Потребителите на iPad трябва да имат предвид, че за тези устройства тази версия е все още beta и са възможни проблеми, които да доведат устройството до нужда от рестор. Някои от пакетите на Cydia все още не са пригодени за iPad.

Описания метод работи за версии на iTunes от 9 до 9.2

Преди да започнете процедурата синхронизирайте устройството си с iTunes.

Вече е обновена версията на Spirit,с която са оправени следните бъгове.
-Изтриване на снимките.
-Потребителите,които използват Windows 7.

Първа стъпка.
-Свалете
DOWNLOAD WIN
Официален сайт на програмата за Windows, Mac, Linux. http://spiritjb.com/

Изображение

Втора стъпка.

Стартирайте приложението.

Изображение

ВАЖНО:За потребителите на Windows 7
Преди да стартирате приложението трябва да настроите съвместимостта му като за Windows 98/Me:
- Кликвате с десения бутон на мишката върху приложението;
- Избирате Properties;
- Отваряте страницата Compatibility;
- От падащия списък избирате Windows 98 / Windows Me;
- Натискате бутона Apply;
- Натискате бутона OK;
- Стартирате приложението.

ИзображениеИзображение

Трета стъпка
-Свържете телефона.

Изображение

Четвърта стъпка.
-Натиснете Jailbreak.

Изображение

Пета стъпка.
-Изчакайте съощението, че jailbreak-а е завършил. Устройството ще се рестартира и ще се покаже прогрес индикатор. Когато процедурата завърши устройството ще бъде jailbreak-нато и ще има инсталирана Cydia.

Изображение
Изображение

Инсталация нa приложения през iTunes - iPhone/iPod 2.x/3.x/4

Източник:
Изображение

П.П. Ако притежавате фабрично заключен iPhone 3GS (с новия bootrom) с Jailbreak-нат FW 3.1.2, разполагате с карта на оператора, към който е заключен и сте запазили SHSH сигнатурите в Cydia. Можете ползвате ръководството, като след рестора с оригинален FW 3.1.2 трябва да активирате устройството с оригиналната сим карта. След като Spirit Jailbreak си свърши работата, ще можете да си отключите телефона с blacksn0w.
Последно промяна от lian на 28 Яну 2011, 17:01, променено общо 17 пъти.
Аватар
gogi71

Re: Untethered Jailbreak iPhone/iPod/iPad 3.1.2[3] Spirit (Win)

Мнение от gogi71 »

Нещо важно според мен, което не го пише в ръководството! За такива с 3.1.2 и джейл с Блекрейн, като мен - трябва да се направи Fresh Restore и тогава да се джейлва със Spirit!
Иначе не работи!

- най-добре направете пълен бекъп на телефона си, преди да опитате!
- направете чист рестор - 3.1.2, ако имате запазените файлове в Сидия, активирайте телефона с оригинална карта, ако е заключен, след това джейлнете, след това ще може да отключите с blacksn0w от Сидия!
За тези с 3.1.3 - телефона трябва да е активиран и след това да се джейлне - няма да може да отключите, ако сте с новият модем! Тези, които са с 3.1.3 костюм и старият модем , да си го оставят - няма смисъл да опитват със Spirit - те са си добре и без него!
victor11

Мнение от victor11 »

На джейлнати телефони е повече от препоръчително да се прави рестор, а не ъпдейт. Това е правило.
stoykov26

Мнение от stoykov26 »

Здравейте
Използвам Itunes 9.1.1. Като активирам Spirit ми дава грешка: Spirit requires Itunes 9 to function. "Please install a corect version of Itunes then run Spirit again". Пробвал съм да инсталирам Itunes 9. Пробвал съм и с оправения Spirit за Itunes 9.2, но винаги ми дава тази грешка. Къде ми е проблема?

п.с. Имам Iphone 3g. fw 3.1.3, baseband 05.12.01, boot 5.9. Оригинално заключен към О2. Имам карта на О2 и искам да го отключа чрез метода. Jail чрез Spirit и после Unlock през Cydia.

Предварително благодаря!
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Еми освен да намериш друг комп, остава да си преинсталираш Windows-a.

Между другото, пробвай още нещо.

1.) Деинсталираш всичко свързано с Apple на компа си.
2.)Ако съществуват, триеш следните папки:
C:\Program Files\iPod\
C:\Program Files\iTunes\
C:\Program Files\QuickTime\
C:\Program Files\Safari\
C:\Program Files\Common Files\Apple\
C:\Program Files\Bonjour\
C:\Program Files\iPhone Configuration Utility\

3.) Отваряш Start Menu -> Run. (или Windows бутона на клавиатурата + R)
4.) В полето Run пишеш regedit
5.) Ако съществуват изтриваш следните ключове ("папки"):
HKEY_CURRENT_USER\Software\Apple Computer, Inc.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Apple Inc.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Inc.

6.) Рестартираш компа.
7.) Инсталираш желаната стара версия на iTunes.
8.) Споделяш с нас резултата.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
Публикувай отговор