Gevey - turbo SIM за iPhone

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
atom1

Re: Gevey - turbo SIM за iPhone

Мнение от atom1 »

Здравейте, не мога да активирам дата на 4s ios 7.0.4 от Спринт с Гевей от Виваком.
Свалих настройките от unlockit.co.nz, но не иска да тръгне.
Някакви предложения?
Благодаря предварително.
Аватар
beckhem
supporter

Мнение от beckhem »

Направи Data roaming на ON ;)
Проверки и консултации!
atom1

Мнение от atom1 »

Направено е на ON и пак не ще.
Torev

Мнение от Torev »

atom1 написа:Направено е на ON и пак не ще.
Тези настройки няма да ти свършат работа, трябва да Jailbreak телефона и да инсталираш пача na gevey и няма да имаш никакви проблеми.
Верига магазини MLgroup - всички услуги за вашето устройство
Контакти:

София, Студентски град, ул. акад. Николай Стоянов 1 (срещу студентска поликлиника) 0895 94 72 40, - viber локация - натиснете тук

София, ул. Иван Вазов 2 , до Театър Иван Вазов 0895 94 72 40 локация - натиснете тук
atom1

Мнение от atom1 »

Джейлбрейкнат е, как се казва пача и сорса от където да се изтегли?
Torev

Мнение от Torev »

source: cydia.furiousMod.com ; пача - iphone 4s CDMA 5.1.1 , lincese - ще го видиш в менюто, където ти дава accept , като поставиш твоята сим карта.
Контакти:

София, Студентски град, ул. акад. Николай Стоянов 1 (срещу студентска поликлиника) 0895 94 72 40, - viber локация - натиснете тук

София, ул. Иван Вазов 2 , до Театър Иван Вазов 0895 94 72 40 локация - натиснете тук
atom1

Мнение от atom1 »

Инсталирах го, видях номера след license. Но нищо повече не се случва, какво пропускам да направя с пача?
atom1

Мнение от atom1 »

Благодаря сърдечно за помощта. Всичко е наред.
jo black

Мнение от jo black »

Колеги, да препоръчате някакъв турбо сим или евентуално друго решение за iPhone 4 32 GB, 04.12.05, заключен към SoftBank, Япония - където и да го занесох - всеки вдига рамене ... Плащам на всеки, който предложи работещо решение. В София съм.
Torev

Мнение от Torev »

Никакво решение няма за този телефон, японците за сега не отключват 4ки. По принцип цените за отключване на този оператор струват повече от самият телефон. За части или като ipod за момента.
Контакти:

jo black

Мнение от jo black »

Там е работата, че дори да се съглася на каквато и да е цена - няма кой да го отключи фабрично. Говорих и с оператора - въпреки, че съм си приключил договора отдавна - жълтурите не отключват телефони при никакви обстоятелства ... Въпросът е - с турбо сим няма ли да стане? Иначе да - айпод ... :)
Torev

Мнение от Torev »

Не, в този случай не може да стане с турбо сим :(
Контакти:

atom1

Мнение от atom1 »

Здравейте, как да направя да асоциира даден телефонен номер с името му от Контактите. Това за 4s, на 3Gs нямаше такъв проблем, дори и да не е с +359, пак всичко си познаваше, а тук не е така. Това да не е от Гевея нещо? Проблема е някъде във форматирането на номера и интервал на определено място в самия номер.
mafozi

Мнение от mafozi »

Phone-Dial Assist пробва ли при он-оф как е ?
anton_cholakov

Replacement Needed - This iPhone is not able to complete act

Мнение от anton_cholakov »

Здравейте!

Първо, да ви разкажа малко за проблема си.. iPhone 4s, фабрично заключен
Първоначално работеше с Gevey (с ios 6.1.3), след това си пуснах мобилен интернет (виваком) и оттогава нататък започна да блокира картата (No Sim, No Sim Inserted) - оправяше се след рестарт или вадене на картата.. От веднъж на 2 седмици, проблемът се появяваше все по-често, докато в началото на тази година не блокира съвсем... Замених си картата от виваком и тръгна (сега се чудя защо) .. така за около 3-4 седмици, след което отново започна да блокира с No Sim.. и отново същата процедура.. все по-често и по-често докато накрая отново не блокира съвсем.. Ъпдейтнах до 7.0.4 (още преди да блокира), но това не помогна..

Купих си R-Sim 9, изрязах си микро сим-а (защото р-сима бил с нано сим, това го разбрах наскоро), вчера сложих R-sim-a при което в началото нещата тръгнаха.. трябваше да си избера модел телефон, след това и към кой оператор е заключен, НО понеже не знаех към кой.. избрах Other, там ми поиска 7 цифрен код (който явно е бил специфичен за операторите), натиснах Back и от там нататък пълен блокаж.. без карта - iPad, когато сложех картата с r-sim-a - искаше активация и съответно Fail-ваше..

... направих reset, инсталира ми се ios 7.0.6, НО от тогава вече съвсем не тръгва.. :( Излиза съобщение "Replacement Needed", а в iTunes "No sim card . . . . (и т.н.)"...

Какво мога да направя сега :( ? Предполагам първо трябва някак да накарам телефона да работи.. с друг gevey и друга карта може би, нямам идея.. / това го пробвах, не се получи ... /

С един от многото ckeckeri в нета разбрах, че е заключен към Hutchison - Austria AUT, но нямам идея колко е достоверно..

Ще съм ви много благодарен ако ме посъветвате какво да направя :( ... ии наистина интересно защо след като си пуснах мобилния интернет започна да прави подобни проблеми, преди това работеше безотказно

едит: а иначе в момента -
Когато го включа без сим карта изписва SIM Required, а когато сложа сим картата с R-sima - "Replacement Needed - This iPhone is not able to complete activation process and needs to be replaced. Please visit you nearest Apple Store ot Authorized service provider for more information"
Аватар
gogi71

Re: Replacement Needed - This iPhone is not able to complete act

Мнение от gogi71 »

Това IMSI е трябвало да въведеш.

2321069

Сега намери една другага карта и просто е постави с R-SIM.

А можеш да ползваш и бялата карта на Gevey.

Прати ми IMEI на ЛС да видим към кой оператор е заключен телефона!
smartbomb

R-SIM спря да работи след подмяна на сим карта

Мнение от smartbomb »

От година ползвам аифон 5 със R-SIM 7 впоследствие ъпдейтнат с айос 7.0.4.Aпарата е заключен към т-мобайл хърватия.Цяла година го ползвам без проблеми с r-sim 7 до момента в който не реших да сменя плана с друг за да си пусна мобилен нет в Ментел.Казаха ,че трябва да ми сменят и сим картата и с новата вече не работи .Пише no sim .Смениха ми картата с нова от ментел в случай ,че е нещо дефектна ,но не помогна.

Реших да пробвам с новият модел r-sim 9про и пак не стана.Но като сложихме сим картата на момчето което продава р-симовете телефона тръгна от раз.Заключението е ,че моята сим карта не става. Продавача каза,че моята явно е от новите които били 256кб и с тях рсим не работят.Старата е билa на 128кб и за това работи.Не знам как да процедирам .Предполагам в мтел ако попитам за старите на 128кб ще ме гледат като извънземно и няма да свършат работа.

Казаха ми,че имало някакъв пач който прави нещо че да работят и с 128кб.Казвал се r-sim 5 nano 128kb patch . Някой знае ли нещо за него и дали да го инсталирам,че да не прецака нещо? Някой има ли инфо по въпроса?Какво може да се направи изобщо по въпроса изключвайки варианта 150-300лв. за разкодиране.
Аватар
gogi71

Re: R-SIM спря да работи след подмяна на сим карта

Мнение от gogi71 »

Ето ти решение

http://ir0se.com/t.html
kawabiker

Мнение от kawabiker »

И си спри пин кода на картата ;)
smartbomb

Мнение от smartbomb »

Пина съм го махнал.
Чудя се ако само подменя новата нано сим със стандартна и я изрежа дали ще си тръгне нормално.Че разбрах ,че от начина от линка няма да ползвам 3г а 2,5г?
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Сложи пача за сега и ще имаш обхват и 2G .
smartbomb

Мнение от smartbomb »

A после лесно ли се маха този пач?
П.С. инсталирах го и сега вместо no sim има searching... Да не би да има и друго да се прави?Кодове и разни подобни?? Видях и че 4Г ми стои включено и не може да се изключи.

Редакция:
Като извадя има и го сложа отново ми иска код,предполагам на оператора към мойто е заключен и аз си го въвеждам.След това става no service .В Settings->phone->sim applications имам само мтел.Нямам избор на оператор...
Ако пак пусна irose tool от иконката и му дам този път 3г дали ще стане?
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

След като даде NoService,отвори irose tool >Force 2G>Pach OK и рестартирай iPhone !
smartbomb

Мнение от smartbomb »

Разгеле някак си успях да го подкарам.Но май е на 2г,не знам как да проверя?
И още нещо.4г ми седи включено,да го изключа ли?
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Изключи го , дефакто си на нещо средно между 2G и 3G.

Ще ти изписва "E" горе в ляво !
Публикувай отговор