Jailbreak iPhone 3GS 3.1 custom firmware

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
intruder

Re: Jailbreak/Unlock iPhone 3GS 3.1 custom firmware

Мнение от intruder »

Точно така. След resotre с custom-а използвай ultrasn0w за unlock!
Аватар
turbocharged

Мнение от turbocharged »

Телефона ми е 3GS купен като фабрично заключен с 3.0.1 и джейлбрейкнат и отключен в последствие.
След това си анулирах договора с Глобул подадох си молба за отключване и те я одобриха.
Каква трябва да е точната процедура телефона да стане 3.1 фабрично отключен и джейлбрейкнат.
Имам 3.1 ECID SHSH в Cydia.
Мерси на всички отзовали се.
intruder

Мнение от intruder »

Телефона ти вече се води фабрично отключен. Щом си с jailbreak-нат 3.0.(1), можеш да изтеглиш и ресторнеш custom firmware-а, който съм дал за фабрично отключени 3GS.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

ngeorgiev написа:И можеби вече е излишно да се изпрати ECID на ih8sn0wydaz@gmail.com макар че свали по описанието по темата шеснайсет цифрен код ???
Не е излишно, сега метода за джейл не го изисква но според разработчиците за бъдещи ъпдейти ще се изискват файловете с ECID SHSH код.
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Mr.Phoenix

Мнение от Mr.Phoenix »

Един въпрос - при условие ,че съм ъпнал с Оригинала 3.1 моя 3GS, ще мога ли да сложа Custom-а и пак да имам Cydia??? Благодаря предварително ако някой ми помогне.
Който чете ке сполучи , който не чете ке си удря главата :D
intruder

Мнение от intruder »

На същия въпрос в другата тема вече ти е отговорено. Последвай съвета на MadM@X. Ако нещо по-конкретно не ти е ясно - питай.

http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 119#p96119

П.П. Извинявам се - въпроса не е съвсем същия. Няма да можеш защото:
MadM@X написа:Телефона трябва да е бил джейлбреакнат с Redsn0w като е с версия 3.0 / 3.0.1 преди да ресторнете с къстъм версиите на 3.1 !!!!
Аватар
smotania
Обратна връзка:

Мнение от smotania »

Бях със джейлбрейкнат червения сняг 3.0 с 3ГС съм и докато ъпдейтвах към 3.1 спря тока и сега телефонът ми се омаза .... Не мога да сложа никакъф фърмуеар. Запазил съм си фаилче на сървъра на саруик.... и се 4удех дали ако ъпдейтна до 3.1 официална ще мога да го ползвам като телефон след като ресторна с къстъм версията ? телефона е от УСА 3ГС от атендт
Последно промяна от smotania на 06 Окт 2009, 09:11, променено общо 1 път.
MacBook Pro Mid-2012 OS X 10.8.1
iPhone 4 32gb Black iOS 5.1.1 JB FU
Apple TV 2 iOS 5.0.2
iPhone 3GS 32gb Black iOS 4.2.1 (new boot) Replacement DEAD
iPhone 3GS 32gb Black FW 3.1.2 (old boot)DEAD
iPod Classic 120gb Black
intruder

Мнение от intruder »

Не казваш защо не можеш да сложиш никакъв фърмуер? И ако не можеш как ще сложиш оригиналния?

И ако утре като погледна темата изреченията в мнението ти все още започват с малки букви - ще го изтрия!
Аватар
smotania
Обратна връзка:

Мнение от smotania »

Еми когато пробвах да сложа какъвто и да е фърмуер дали да е къстъм 3.1 или 3.0 и не ставаше. Като прегледах тази тема и другите за даунгрейд видях, че за хората с файлче на сървъра на саруик може да стане и аз реших да пробвам . Ъпдейтнах до 3.1 и провах всички начини да даунгрейдна но винаги ми дава една и съща грешка “iPhone” could not be restored. This device isn’t eligible for the requested build.”(тази грешка ми я даваше и когато спря тока и се прецака ъпдейта) ...Като гледам ще чакам да излезе фърмуер с новия бейсбанд ....
Apple TV 2 iOS 5.0.2
iPod Classic 120gb Black
intruder

Мнение от intruder »

Първо спри да използваш цифри вместо букви - ЗАБРАНЕНО Е!

Доколкото разбрах телефона ти е фабрично заключен и вмомента си го update-нал до оригинален FW3.1. Ако е така това означава, за за момента няма вариант за софтуерно отключване. Това, което можеш да направиш е downgrade до FW 3.0 и да го позлваш като iPod.

Понижаване (downgrade) 3.1 -> 3.0 iPhone 2G/3G/3GS ТЕСТВАНО
Аватар
smotania
Обратна връзка:

Мнение от smotania »

Да снощи го пробвах този вариант и не става ....Така че ще чакам мерси. Извинявам се за неграмотното писане.
Apple TV 2 iOS 5.0.2
iPod Classic 120gb Black
ngeorgiev

Re: Jailbreak iPhone 3GS 3.1 custom firmware

Мнение от ngeorgiev »

Някаква идея или инфо за това BlackRa1n Нещо май готвят за днес или утре от GEOHOST ако някои знае нещо нека да спдели МАДМАХ ???
intruder

Мнение от intruder »

Да готвят. Съвсем скоро (днес, но по-вероятно утре) се очаква да излезе jailbreak за всякакви устройства с FW 3.1(.2) от geohot. Както и от iH8sn0w. За това обаче има друга тема.

Повтарям - говори се за jailbreak никой нищо не е казвал за unlock на Modem FW 05.11.07.
ngeorgiev

Мнение от ngeorgiev »

На blackra1n.com излезе blackra1n от GEOHOT . Засега някои тествал ли го е върху 3GS FW3.1 , фабрично заключен с новия бейсбанд. Intruder, малко да ни разясниш ако имаш представа ??/
intruder

Мнение от intruder »

За момента blackra1n е само за ФО телефони с FW 3.1.2.
geohot написа: Warning 3g and 3gs unlockers, do not upgrade to 3.1.2 using iTunes if you want to keep your unlock. Baseband cannot be downgraded. Check out the dev team's offerings. Also blackra1n doesn't hacktivate.
За съжаление трябва да излизам - като се прибера ще пиша повече, ако някой вече не е писал. ;)

П.П. Работи перфектно на 3GS с FW 3.1.2 - ФАБРИЧНО ОТКЛЮЧЕН! Като всичко, което е писал geohot досега!
petricha

Мнение от petricha »

Аз съм с 3gs 16гб fw 3.1. Моля кажете как да го jailbreak понеже сам нооб. Купих си го вчера и е с 3.1 помогнете.
vokut

Мнение от vokut »

И аз успешно успях да jailbreak-на, след като преди това бях ъпдейтнал до 3.1.2 през iTunes.

Едно нещо ме човърка обаче ... В момента всичко е ок, но знае ли човек до кога ще е така ... Преди няколко седмици си бях прецакал 3.0.1 и ъпдейтнах до 3.1 и стоях с оригинален фърмуер 3 седмици, докато не излезе програмката от геохот ... След като съм jailbreak-нал на 3.1.2, имам ли възможност да направя restore, ако нещо се случи и след това да ползвам черния дъжд отново? Ако има такава възможност, с какъв фърмуер трябва да restore-на?

10х
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

vokut написа:И аз успешно успях да jailbreak-на, след като преди това бях ъпдейтнал до 3.1.2 през iTunes.

Едно нещо ме човърка обаче ... В момента всичко е ок, но знае ли човек до кога ще е така ... Преди няколко седмици си бях прецакал 3.0.1 и ъпдейтнах до 3.1 и стоях с оригинален фърмуер 3 седмици, докато не излезе програмката от геохот ... След като съм jailbreak-нал на 3.1.2, имам ли възможност да направя restore, ако нещо се случи и след това да ползвам черния дъжд отново? Ако има такава възможност, с какъв фърмуер трябва да restore-на?

10х
Blackra1n е за 3.0, 3.1, 3.1.2 .. засега. Може да ресторнеш към която искаш от тези версии и ще я джейлнеш с програмата. За предпочитане е да си ресторнеш пак до 3.1.2 (оригинален). Сега не го мисли за бъдещите версии - щом имаш инструмент за джейл на 3.1.2 е логично ако се наложи пак тази версия да сложиш.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
vokut

Мнение от vokut »

MadM@X написа:
vokut написа:И аз успешно успях да jailbreak-на, след като преди това бях ъпдейтнал до 3.1.2 през iTunes.

10х
Blackra1n е за 3.0, 3.1, 3.1.2 .. засега. Може да ресторнеш към която искаш от тези версии и ще я джейлнеш с програмата. За предпочитане е да си ресторнеш пак до 3.1.2 (оригинален). Сега не го мисли за бъдещите версии - щом имаш инструмент за джейл на 3.1.2 е логично ако се наложи пак тази версия да сложиш.
Благодаря,

Въпросът ми по-скоро беше дали мога да направя restore с официалния 3.1.2 на Епъл (отключването не е проблем за мен) или трябва да ползвам някакъв custom firmware?
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Първо - това не е тема за джейл с blackra1n а е тема за къстъм фирмуеъри на 3.1.
За черния дъжд си има отделна тема където се задават въпроси за него.

Сега нали си джейлнал оригинален 3.1.2 - това ще си позлваш и за бъдеще. Писал съм ти го и в поста - джейла е за ОРИГИНАЛЕН немодифициран фирмуеър от Епъл.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
ngeorgiev

Мнение от ngeorgiev »

Излезе PwnageTool_3.1.4 преди около час новият tools от dev-team. Има ли надежда за ФЗ 3GS с FW 3.1. От коментарите в блога става ясно че имат пробив но само за FW 3.1.x и то бързо да се свали ECID на телефона но как и пак ли не ми стана много ясно ,, intruder ако имаш идея би ли ни разяснил ,, Благодаря предварително .
Публикувай отговор