Jailbreak/Unlock iPhone 2G/3G 3.1 custom firmware
Re: Dev Team пуснаха Jailbreak за FW 3.1 (2G/3G) MAC OS
Ок , Имам 2G и 3G 8 GB. Вмомента съм с Mac SnowLeaopard. Пускам Pwnage Tool След което избирам оригиналния firmware ... Правя Custom firmware след това ... UDF mode Отварям Custom firmware-a с iTunes почва рестор и преди да включи iPhone-a дава грека 1600 ....
Pls help незнам какво не правя както трябва ...
Pls help незнам какво не правя както трябва ...
Сим картата каква е ?
Трябва ли да има карта в Iphon-a ?
3G - e Q2 ,а 2GB AT мисля не съм сигурен.
3G - e Q2 ,а 2GB AT мисля не съм сигурен.
Привет.
При мен стана успешен джейбрейк с custumFW на iPhone 3G,
но имам въпрос: с ultrasn0w не стана да се отключи gsm-функцията,
аз ли бъркам нещо или все още се чака решение на този проблем?
Мерси.
При мен стана успешен джейбрейк с custumFW на iPhone 3G,
но имам въпрос: с ultrasn0w не стана да се отключи gsm-функцията,
Мерси.
iPhone 3GS 32GB Firmware 4.2.1 Jailbrake
Пичове има ли някаква информация кога може да се очаква unlock & jailbreak за заключените 3GS-и 

Скоро ......
Така имам следното питане .....
След като е направен Custom Restore-a с коя версия на iTunes може да го подкараме .....?????
Провбах с
9.0.1 / 8.2 --- ERROR 1600 /Win 7 & Mac Snow Leopard / при 2G 16 GB - 3G 8 GB
8.2 --- ERROR 1601 / Win XP SP2 при G 16 GB - 3G 8 GB
Малко помощ ,ако може ...
Така имам следното питане .....
След като е направен Custom Restore-a с коя версия на iTunes може да го подкараме .....?????
Провбах с
"Подкарва" се за версия 3.1 - с iTunes 9Deviant написа:След като е направен Custom Restore-a с коя версия на iTunes може да го подкараме .....?????
Провбах с
Направи си наново къстъп фирмуеърите, може файловете да са ти прецакани.
Под Win 7 прави проблеми рестор процеса.
Ако с 8.2 се опитваш да сложиш 3.1 няма да стане. Трябва версия 9 на iTunes.
Полезни ръководства за iPhone
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Провери си версията на baseband-a. Виж я в информацията за устройството в настройките на телефона. Ако отговаря на тази която отключва ултраснега не трябва да имаш проблеми.hana написа:привет
при мен стана успешен джейбрейк с custumFW на iPhone 3G
но имам въпрос: с ultrasn0w не стана да се отключи gsm-функцията
мерси
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
- Mr. Freeman
Здравейте колеги. Пиша този пост понеже зациклих доста брутално. Вчера реших да сменям OFW 3.1 с CFW на intruder. Телефона е 3Г от Глобул (отключен), машината от която слагах готовата прошивка е ХР сп3 с iTunes 9.0.1(вчера след дълги мъки с префлашването минах от 9.0 на 9.0.1 мислейки че това ще реши проблема но уви). Та идеята е следната тръгнах да ресторвам с Ай Тюнса, телефона влезе в рекавъри, и тюнса почна да цикли пишеше preparing your iphone... и след около 10-15 минути получавам грешка 16**
Какво ли не правих, грешката е налична. Лошото е че телефона не иска да се ресторне и с OFW през тюнса. Вече почвам да се чудя кво се случва. Лошото е че започвам да се изчерпвам от към идеи. Моля ако някой има линкове към CFW 3.1 да ги сподели. Довечера ще се опитам да префлашна на друга машина. По междодругото, знае ли някой как да изляза от проклетия рекавъри?
Поздрави!
p.p.s. телефонът е в рекавъри!
Какво ли не правих, грешката е налична. Лошото е че телефона не иска да се ресторне и с OFW през тюнса. Вече почвам да се чудя кво се случва. Лошото е че започвам да се изчерпвам от към идеи. Моля ако някой има линкове към CFW 3.1 да ги сподели. Довечера ще се опитам да префлашна на друга машина. По междодругото, знае ли някой как да изляза от проклетия рекавъри?
Поздрави!
p.p.s. телефонът е в рекавъри!
Последно промяна от Mr. Freeman на 29 Сеп 2009, 12:40, променено общо 1 път.
intruder написа:П.П. Всички рестори ги прави или от DFU или от Recovery mode.
Оправих нещата .. само под Win Xp SP2. iTunes 8.2 - Свалих и двата iPhones на 3.0MadM@X написа:"Подкарва" се за версия 3.1 - с iTunes 9Deviant написа:След като е направен Custom Restore-a с коя версия на iTunes може да го подкараме .....?????
Провбах с
Направи си наново къстъп фирмуеърите, може файловете да са ти прецакани.
Под Win 7 прави проблеми рестор процеса.
Ако с 8.2 се опитваш да сложиш 3.1 няма да стане. Трябва версия 9 на iTunes.
Странното беше ,че и под МАК с iTunes 9 не ми даваше да направя рестор с Custom Restore 3.1 при него Error 1600. . Само с оригиналния Restore файл можеше да се ресторва ...
- Mr. Freeman
Възможно е i tunes а да прави някаква проверка със сървърите на епъл преди да започне рестора. Забележете, че ако нямате интернет, няма да можете да ресторнете! Довечера ще пусна един снифър да си преслушам интерфейсите и да видя има ли аджаба такова нещо или не.
Замислил съм и тази вечера да го мъча, пък ако не стане с 3.1 ще даунгрейдвам до 3.0. Баси телефончето проклето, вече два дена мъча да го флашна с cfw а то се опъва - не иска рестор нито в рекавъри нито в дфу...

Замислил съм и тази вечера да го мъча, пък ако не стане с 3.1 ще даунгрейдвам до 3.0. Баси телефончето проклето, вече два дена мъча да го флашна с cfw а то се опъва - не иска рестор нито в рекавъри нито в дфу...

Здравейте. Имам почти същият проблем като Mr.Freeman - не мога да заредя CFW 3.1, но пък мога да ресторна с оригиналния онлайн. Пробвах с два къстъма, с две версии на iTunes - 8.2 и 9.0.1. При Recovery mode ми дава грешка 1602, а при DFU - 1604. Телефона е 3G 8GB FW3.1 baseband 5.11.07, купуван от България , не заключван. С Windows XP SP3 съм.
Моля, дайте някакъв съвет, къде може да е проблема.
Моля, дайте някакъв съвет, къде може да е проблема.
- Mr. Freeman
Ъпдейт по развитие на проблема. Взех си лаптопа от работа и почна мъката. Инсталнах една ХР сп3 и първо сложих итюнс 8.2 като се опитах да ресторна с 3.0 и 3.0.1 и аналогично след това да джелбрейкна телефона с ултрасноу. Обаче се оказа че немога да ресторна с нищо различно от оригиналният фирм. След което смених 8.2 с 9.0.1 и отново се опитах да префлашна с няколко готови фирма изтеглени от мрежата(вкл фирма на Интрудър на който съм благодарен за отделеното време), но ефектът беше нулев, независимо от режима в който се намира телефона(рекавъри или дфу). До тук като тегля чертата и като видях какво е писал колегата над мен стигам до две заключения: едното итюнса 9.0.1 не се разбира със вин хп сп3, заключение 2 - неможе да се ресторва с 9.0.1 с различен от официалният фирм. Както и да е, ако някой има идеи нека споделя. До сега времето изгубено в опити за префлашване общо е около 20 часа, резултата е нулев. Всъщност в момента съм с ОФВ 3.1 + върнат бекъп. Поне не страдам от критични загуби на данни.
Много вероятно коренът на птоблема да се дължи в итюнс 9.0.1! Вече съм почти 100% сигурен. Така че ако някой тръгне да ъпдейтва/ресторва по добре да не използва 9.0.1 а да се спре на 9.0!
Някой да има идея какви са промените на 9.0.1 спрямо 9.0?
п.п. щях да пускам снифър да слушам за комуникация м-у сървърите на епъл и итюнс а, може би ако имах повече време щях да експериментирам да рестона отново с 9.0, но в момента просто нямам нерви, след като си играх да си връщам апликейшъните.
Чудя се дали епъл тотално не отрязват лиентите си от цфв тата ?
Много вероятно коренът на птоблема да се дължи в итюнс 9.0.1! Вече съм почти 100% сигурен. Така че ако някой тръгне да ъпдейтва/ресторва по добре да не използва 9.0.1 а да се спре на 9.0!
п.п. щях да пускам снифър да слушам за комуникация м-у сървърите на епъл и итюнс а, може би ако имах повече време щях да експериментирам да рестона отново с 9.0, но в момента просто нямам нерви, след като си играх да си връщам апликейшъните.
Здравейте, и аз имам проблем с качването на cfw 3.1 с оригиналния става, но с custom не иска и това е.И при мен дава същите грешки, пробвах с iTunes 9.0 и 9.0.1 и ефекта е пак е същия.Вече не знам какво да правя мислех да пробвам на XP, но забелязах че в последните коментари са пробвали без успех.Аз съм на Vista и резултата е същтия.Ако някой има някакво предложение как да решим проблема нека пише..... 

iPhone 3GS ФО 32GB Black iOS 6.1.2
Проблема 100% не идва от iTunes 9.0.1, качвал съм custom fw 3.1 на iPhone 3G и fw 3.1.1 на iPod Touch 1G, и в двата случая всичко мина успешно.Mr. Freeman написа:...До тук като тегля чертата и като видях какво е писал колегата над мен стигам до две заключения: едното итюнса 9.0.1 не се разбира със вин хп сп3, заключение 2 - неможе да се ресторва с 9.0.1 с различен от официалният фирм. Както и да е, ако някой има идеи нека споделя. До сега времето изгубено в опити за префлашване общо е около 20 часа, резултата е нулев. Всъщност в момента съм с ОФВ 3.1 + върнат бекъп. Поне не страдам от критични загуби на данни.
Ами не знам до колко ще помогне, но ето как са се оправили някои потребители с грешкa 16хх, при restore на custom firmware:
1. Изтегляте iREB 3.1.2.
- За Windows
- За Mac OS
2. Вкарвате телефона в DFU mode (след успешно вкарване в DFU екрана на телефона трябва да е черен все едно е изключен, но iTunes ще го засече).
3. Затваряте iTunes и стартирате iREB.

4. Избирате модела на вашия телефон и изчаквате няколко секунди докато видите бял или червен екран на телефона.
5. Отваряте iTunes и с Shift+Restore избирате Custom Firmware-а, който искате да restore-нете.
П.П. Ако сте с jailbreak-нат firmware, и след използването на iREB все още неможете да restore-нете Custom Firmware:
1. Restore с оригинален firmware.
2. Използвате iREB.
3. Restore с custom firmware.
Източник:
www.redmondpie.com
1. Изтегляте iREB 3.1.2.
- За Windows
- За Mac OS
2. Вкарвате телефона в DFU mode (след успешно вкарване в DFU екрана на телефона трябва да е черен все едно е изключен, но iTunes ще го засече).
3. Затваряте iTunes и стартирате iREB.

4. Избирате модела на вашия телефон и изчаквате няколко секунди докато видите бял или червен екран на телефона.
5. Отваряте iTunes и с Shift+Restore избирате Custom Firmware-а, който искате да restore-нете.
П.П. Ако сте с jailbreak-нат firmware, и след използването на iREB все още неможете да restore-нете Custom Firmware:
1. Restore с оригинален firmware.
2. Използвате iREB.
3. Restore с custom firmware.
Източник:
www.redmondpie.com
- Mr. Freeman
Ако след като направите това което е описал Интрудър, и ако получавате грешка номер 13. Сменете УСБ порта. Идеята е че порта трябва да е вързан директно на дъното на пц то и да не се използва УСБ хъб!
Просто стана перефектно и без никакви проблеми по този начин. По-рано ми даваше грешки от типа 16**.
-
Някой знае ли дали се измислили unlock за 3.1 или кога се очаква долу горе ?
Re: Jailbreak/Unlock iPhone 2G/3G 3.1 custom firmware
Току-що завърши рестора на телефона ми. Цялата операция премина успешно без абсолютно никакви проблеми. Използвах къстъм фърмуера за ФО 3G от първия пост, Windows 7 и лаптоп.
Искам да изкажа специална благодарност на intruder, за отделеното лично време и съветите, които ми даде.
Искам да изкажа специална благодарност на intruder, за отделеното лично време и съветите, които ми даде.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Всичко е толкова messed up ,че немога да разбера кой пост е за 3G ,кой за 3GS и кой за 2G.
Аз съм с iPhone 2G jailbroken 2.2.1 и искам да премина на 3.1.
Трябва да: бекъп >> ресторна първо до оригинален 3.1 >> после до custom 3.1 >> връщам бекъп-а >> и след това джейлбрейк с QuickPwn , или греша?
П.П. iFunBox не ми намира телефона и ме е яд че няма да мога да си прехвърля изображенията
Трябва да: бекъп >> ресторна първо до оригинален 3.1 >> после до custom 3.1 >> връщам бекъп-а >> и след това джейлбрейк с QuickPwn , или греша?
П.П. iFunBox не ми намира телефона и ме е яд че няма да мога да си прехвърля изображенията

iPhone 5 

Изтегли си къстъма за 2G и ресторни направо с него.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
Всичко си е ясно написано още в заглавите - чети заглавието и ще разбереш темата за кой модел е. А че всеки си пише за каквото му падне...r3b1LLi0n написа:Всичко е толкова messed up ,че немога да разбера кой пост е за 3G ,кой за 3GS и кой за 2G.
Това с бекъпа е голяма грешка според мен! Винаги задавайте нов профил на телефона в iTunes!
QuickPwn беше само за версии 2.х! За версии 3.х не се ползва QuickPwn!
И защо ти е след като използваш къстъм фирм да правиш пак джейл???? Всичко е толквоа улеснено ! Слагаш къстъма и си готов! Толкова.
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Просто си ресторвам телефона с къстъма 3.1 ли?
Все пак трябва да си направя бекъп преди това. Да задам профила на телефона като нов. Рестор. И после да си върна контактите. Am i right?
Всичко ще се изтрие ,нали?

Все пак трябва да си направя бекъп преди това. Да задам профила на телефона като нов. Рестор. И после да си върна контактите. Am i right?

Всичко ще се изтрие ,нали?
iPhone 5