Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G/3GS 3.0.x с RedSn0w 0.8
Re: Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G/3GS 3.0.x с RedSn0w 0.8 (Win)
Искам да попитам трябвали телефона да е фабрично отклу4ен зада стане
Аз съм с 3гс 16гб 3.01
Аз съм с 3гс 16гб 3.01
В първото мнение си пише - става за всичко с 3.0 и 3.0.1. Ти чете ли го?
направих всичко както е описано в ръководството, но пак пише SIM LOCKED
с 2г съм

iPhone 3G 8GB
MacBook mid-2010
MacBook mid-2010
Ами това най-вероятно е защото имаш пин код на сим картата. Нямаш ли бутон Unlock? 

уффф прав си, колко съм тъп
просто за първи път се сблъсквам с това чудо на техниката и съвсем изключих за пин кода, сега всичко е ОК 

iPhone 3G 8GB
MacBook mid-2010
MacBook mid-2010
Четох по разни форуми и искам да питам и вас дали имате следните проблеми след отключването:
Код за потвърждение: Избери целия код
1. По-бърз спад на батерията.
2. Непостоянен сигнал и вероятност от no service.
3. Проблеми с 3G свързаността.
4. Проблеми с PUSH.
5. Проблеми с Location Services.[/co
-
Така...
Ъпдейтнах телефона до версия 3.0.1 както е описано в описанието. Обаче, когато се опитам да отключа телефона (2Г) с червения сняг, въобще не ми разпознава фирмуеара. Пише че не е съвместим, а използвам същия със който ъпдейтнах телефона.
Моля помогнете,
благодаря предварително!
Ъпдейтнах телефона до версия 3.0.1 както е описано в описанието. Обаче, когато се опитам да отключа телефона (2Г) с червения сняг, въобще не ми разпознава фирмуеара. Пише че не е съвместим, а използвам същия със който ъпдейтнах телефона.
Моля помогнете,
благодаря предварително!
В ПЕТА СТЪПКА се посочва файла с версия 3.0 така че си свалете и него!!!
аз също имам проблем- след ъпдейта екрана не реагира на никакво натискане, по принцип телефона го взех с такъв проблем но правеше проблем само от време на време... сега единственото което мога да правя е hard reset, и дори и след 5-6 такива няма никаква реакция от телефона
възможно ли е да има нещо общо със софтуера, качих 3.0, преди това пробвах и с 3.0.1

iPhone 3G 8GB
MacBook mid-2010
MacBook mid-2010
-
В пета стъпка посочвам този файл - iPhone1,1_3.0_7A341_Restore.ipsw , който си е 3.0 и пак ми изписва, Unable to recognize..victor11 написа:В ПЕТА СТЪПКА се посочва файла с версия 3.0 така че си свалете и него!!!
Опитай тогава да го изтеглиш наново, възможно е да не се е изтеглил както трябва.
Файла или не е изтеглен целия или програмата с която си го теглил го е прецакала. Изтегли си го наново 3.0 директно с опера, файърфокс или интернет експлорер (не ползвайте биткомет или други подобни програм иза сваляне) !bezbikinka написа: В пета стъпка посочвам този файл - iPhone1,1_3.0_7A341_Restore.ipsw , който си е 3.0 и пак ми изписва, Unable to recognize..
Относно липсата на реакция от екрана: Пуснете си телефона в DFU режим и така си инсталирайте 3.0 (3.0.1). Ако след това пак имате проблема значи сте за сервиз.(хардуерен проблем)
http://iphone-bulgaria.com/dfu-режим-или-device-firmware-upgrade/
Полезни ръководства за iPhone
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Здравейте
Използвах редсноу и след това ултрасноу за да си джейлбрейкна и отключа 3GS докаран от USA, Даде ми комплийт ,всичкко изглеждаше наред. Сега като вкарам Мтелска карта ми дава пълен обхват и ми изписва Мтел горе до обхвата,но като опитам да набирам чувам оператор че не мога да бъда обслужен,също и като ме набират.
Някой имал ли е подобен проблем или знае ли начин да се оправи.Мерси предварително
Използвах редсноу и след това ултрасноу за да си джейлбрейкна и отключа 3GS докаран от USA, Даде ми комплийт ,всичкко изглеждаше наред. Сега като вкарам Мтелска карта ми дава пълен обхват и ми изписва Мтел горе до обхвата,но като опитам да набирам чувам оператор че не мога да бъда обслужен,също и като ме набират.
Някой имал ли е подобен проблем или знае ли начин да се оправи.Мерси предварително
Е няма нужда да пускаш един и същи пост в 1000000 теми. Проблема ти най-вероятно е от картата - опитай с друга карта, която си сигурен, че работи. Ако нещо не беше минало добре с отключването изобщо нямаше да ти изписва оператора.
Всичко мина окау.... само неразбрах защо се истриха всичките ми 700 снимки и 200 абоната от контакт листа :о за контакт листата казаха че могат да се загубят но за снимките казаха че ще останат някаква идея как могат да се върнат?!?
Фен на gogi71 ^_^ евала на пича!
-
Колко е нормално да ми дава reboot screen-a без никакъв прогрес. Днес взех да ъпдейтвам на приятелката си iPhon-a от 2.1 на 3.0 , през mac osx, последната версия на тунс-а. Всичко наред, докато не старирах RedSn0w 0.8 за мак. Вкарах го в DFU mode, (до тая стъпка всичко ОК), после ми изкара screen-a "please wait your device to be jailbroken" и сега е зациклило на него от 15 минути, дисплея на iPhon-a е черен....
Ползвам iPhone1,1_3.0_7A341_Restore.ipsw за рестор
П.С. видях, че някои казват да плъг/ънплъг кабела, прии мен не става....
Ползвам iPhone1,1_3.0_7A341_Restore.ipsw за рестор
П.С. видях, че някои казват да плъг/ънплъг кабела, прии мен не става....
Днес исках да направя jailbreak на 3gs но когато се опитам да направя restore с версия 3.01 itunes-а ми изписва "The iphone "dirty's iphone could not be restored.This device isn't eligible for the requested build." Проверих да не съм изтеглил грешен фаил но файлът си е точен... ако някой знае от какво е нека помогне.
-
Важно!!! Собствениците на 3GS не могат повече да ресторват до 3.0!!
Apple от днес спря да подписва 3.0 и 3.0.1 рестор файловете. Това означава, че ако имате 3GS вие не може да ресторвате до друга версия, освен до 3.1!
С други думи, не правете рестор и не предприемайте действие, които може да доведат до необходимост от рестор.
Този които не са успели да си съхранят подписаните файлове, повече няма да имат тази възможност.
Въпреки всичко, chronic team твърдят, че защитата на 3.1 също е преодолима, което все пак е светлина в тунела
Демек всички с 3gs трябва да чакаме jail на 3.1
.. ехх защо не jail-нах още вчера
Мерси за информацията

-
а има ли проблем да се прави цялата операция с itunes 9 вместо с 8.2 ?
RedSn0w 0.8 надали ще работи с драйверите на iTunes 9.
Неслучайно съм дал линк и съм написал в темата версията на iTunes да е 8.2show & prove написа:а има ли проблем да се прави цялата операция с itunes 9 вместо с 8.2 ?
Не си правете експерименти, всеки джейл става с определена версия на iTunes а не с най-новата налична в момента.
Джейлни си го с 8.2 пък после ако искаш ъподейтвай до 9.0
Полезни ръководства за iPhone
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Здравейте и от мен.Много четене, много нещо прехвърлих.
Стигнах до кривата круша.Рестарти ли не бяха дърпане на файлове ли не беше.
Та телефона е модел: А1241 8гб. ресторнах го от iTunes но не през шифт+рес а от програмата което ме навежда на мисълта че е обновен до 3.0.1.Показва ми че иска карта.Продължих нататък по описаното стигам до стъпка 4 давам броуз намирам фаила 3.0 друпнал съм и 3те - iPhone2,1_3.0_7A341_Restore, iPhone1,2_3.0.1_7A400_Restore, iPhone1,1_3.0_7A341_Restore но ми дава на всички "Унабле ту" със iTunes 8.2 съм с .NET Framework 3.0 съм, пробвах на друг лаптоп с XP и със Виста пак не става сменях портовете пак НЕ. 2 Аифона и двата не стават.Моля за помощ.

Стигнах до кривата круша.Рестарти ли не бяха дърпане на файлове ли не беше.
Та телефона е модел: А1241 8гб. ресторнах го от iTunes но не през шифт+рес а от програмата което ме навежда на мисълта че е обновен до 3.0.1.Показва ми че иска карта.Продължих нататък по описаното стигам до стъпка 4 давам броуз намирам фаила 3.0 друпнал съм и 3те - iPhone2,1_3.0_7A341_Restore, iPhone1,2_3.0.1_7A400_Restore, iPhone1,1_3.0_7A341_Restore но ми дава на всички "Унабле ту" със iTunes 8.2 съм с .NET Framework 3.0 съм, пробвах на друг лаптоп с XP и със Виста пак не става сменях портовете пак НЕ. 2 Аифона и двата не стават.Моля за помощ.

Ами ако си натиснал update вместо Shift+Restore значи вече си не с 3.0.1, а с 3.1! Ако телефоните ти са заключени към оператор в момента нищо не можеш да направиш. Трябва да чакаш да излезе каквото и да е решение!
Проблем с езика, значи главно ъпдейтнах до 3.0.1 заради фонетиката, но след като съм избрал за език български(за клавиатурата) пак излиза латиницата, даже пробвах и с други езици, на клавиатурата знаците си остават на латиница, някакви идеи?