Gevey - turbo SIM за iPhone

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
b.stoilov

Tracfone US

Мнение от b.stoilov »

Здравейте,

имам iphone 5s закл. към Tracfone US. Искам да го ползвам с карта на Теленор? Някой знае ли как мога да го откл. или пък ако може с някоя от турбо картите да се ползва? Мога да предоставя и IMEI-a
PetyrIvanov

Re: Gevey - turbo SIM за iPhone

Мнение от PetyrIvanov »

Здравейте

Имам iphone4 заключен към Vodafon ES.

Направих restore защото имаше парола и тогава разбрах, че е кодиран.

Купих от OLX такъв Gevey адаптър, но файда няма.

Как да действам?

благодаря!
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Плати си за Фабрично Отключване :)
xVans

Проблем със R-sim и 3g iphone 5

Мнение от xVans »

Здравейтем телефонът ми е заключен към USA Sprint . В сервиз му сложиха R-Sim ( не знам точно дали беше R-Sim , говоря за чипчето, защото май са няколко модела такива чипове), сега работи на виваком на iOS 9.2.1 пише No service (ако изобщо има значение, това не създава никакъв проблем като цяло ) , но ми казаха че няма да има 3g/4g, поради липса на jailbreak , сега jailbreaknah с мисля че се казва 32-битов jailbreak (говоря за този вид дето се маха когато ти се ресне тела) и ми е интересно дали мога да си оправя 3g/4g проблема или трябва да закупя нов R-sim и да го настроя наново. Картата ми е от стара, рязана.
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Единствения начин да го оправиш е да го отключиш Фабрично :)
nice0ne93

Заключен Айфон 6 плюс

Мнение от nice0ne93 »

Здравейте,преди 6 месеца си купих 6 плюс от Теленор.Ясно е на всички,че отказват да го отключат и подведждат клиентите си но това е друг въпрос,да минем към проблем на който търся решение.Преместих се в Холандия и искам да си ползвам айфона с тукашен оператор,след няколко дни ще е при мен и го активирам.Майки ми го прати от България,защото ми предоставиха нов(или рециклиран,не знам как се водят,не съм запознат)след установяване на проблем с Хоум бутона.Какви са вариантите да го използвам с друга сим карта,като ви моля да посочите дали ще отпадне гаранцията на телефона.Благодаря за отделеното време :)
veskop

Re: Заключен Айфон 6 плюс

Мнение от veskop »

Плащаш си всички такси по договора (лизинга ,ако има) и ще го отключат.
nice0ne93

Мнение от nice0ne93 »

Сега прочетох нещо за турбо сим,възможно ли е стане с тази карта?
Аватар
Ivan_vylka

Мнение от Ivan_vylka »

Става, да. Но има малка подробност. Сим картата ти трябва да е 64к (тоест от по-старите, по-големите), защото с новите 128к не работи (128к са микро и нано-сим картите). Тоест трябва да намериш стара мини-сим карта и да я срежеш до нано-сим. Но от друга страна пък старите 64к сим не поддържат 4G мрежа. Това е варианта.
iPhone 11
nice0ne93

Мнение от nice0ne93 »

Ivan_vylka написа:Става, да. Но има малка подробност. Сим картата ти трябва да е 64к (тоест от по-старите, по-големите), защото с новите 128к не работи (128к са микро и нано-сим картите). Тоест трябва да намериш стара мини-сим карта и да я срежеш до нано-сим. Но от друга страна пък старите 64к сим не поддържат 4G мрежа. Това е варианта.
Кратко,ясно и точно.Благодаря ! Сега остава да намеря такава карта..което мисля,че ще е трудоемко.Има ли възможност за падеж на гаранция или нещо такова?
Аватар
Ivan_vylka

Мнение от Ivan_vylka »

Не, това е просто чип, който се слага като подложка на сим картата и "лъже" телефона, че работи с карта на оператора към който е заключен. Нищо не се пипа по телефона, за да влияе на гаранцията.
iPhone 11
nice0ne93

Мнение от nice0ne93 »

Ivan_vylka написа:Не, това е просто чип, който се слага като подложка на сим картата и "лъже" телефона, че работи с карта на оператора към който е заключен. Нищо не се пипа по телефона, за да влияе на гаранцията.
Благодаря за инфорцията.Сега остава да намеря такава карта :)
klaus

Мнение от klaus »

Един въпрос понеже имам подобен проблем.Тук http://www.rsim5.com/productview.php?id=77 пише че rsim11 поддържа до 256к?
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Пишат го за да си продават картите :)
klaus

Мнение от klaus »

Значи няма смисъл да си взимам,защото явно няма да отключи iPhone 7 от теленор да се използва с three uk?
Galinn7

Проблем с x-sim

Мнение от Galinn7 »

Здравейте,опитвам се да си отключа апарата с x-sim evo,започнах инсталацията и не я завърших,сега не ми дава никакви опций за действие.Ако някой се е сблъсквал с този проблем и помогне ще съм благодарен !
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Този опциЙ някакъв римски патрон ли е дет го търсиш ?
Aleko

Мнение от Aleko »

Здравейте
и аз да попитам - имам айфонче 4 ес с имей 99000101 928115 3 от оператор sprint 24.0
но не разпознава нашите оператори , мога ли да го отключа към виваком ?
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Може , пиши ми на ЛС
bobiikonomov

Мнение от bobiikonomov »

klaus написа:Един въпрос понеже имам подобен проблем.Тук http://www.rsim5.com/productview.php?id=77 пише че rsim11 поддържа до 256к?
Току що отключих IPhone 6S+ с RSIM 11, с карта на VIVACOM от новите 4G, но сега пък няма интернет. Някой да знае как да се подкара 4G-то. Телефона ми е заключен към Теленор
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

:) Eдин съвет,смени си сим картата и си ползвай телефона през 3G мрежата :) И R-SIM 20 да излезне пак няма да можеш да ползваш телефона пълноценно!
bobiikonomov

Мнение от bobiikonomov »

Поне има напредък, 10-та не отключваше новите карти. :)
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Напротив,за 6/6S можеше се да се докара 4G без входящи повиквания при 10 :) Общо взето напредъка е нулев,да не говорим че и неработят коректно за iPhone7 :) Ако ти се играе със настройките на турбината,минаваш през *i5S-i7 USM 4G и след това Unlock 2,при изключенно WI-FI :) ако си близо до клетката временно ще се появи и 4G :) и ще имаш нокиа с фенерче !

Изображение Изображение
dreadlordow

Мнение от dreadlordow »

Здравейте ,не съм запознат как става фабричното отклюване ,та въпроса ми е може ли да стане на Iphone 7 и има ли значение към кой оператор е заключен било то наш или в чужбина ?
xVans

Мнение от xVans »

dreadlordow написа:Здравейте ,не съм запознат как става фабричното отклюване ,та въпроса ми е може ли да стане на Iphone 7 и има ли значение към кой оператор е заключен било то наш или в чужбина ?
Ако телефонът е изплатен към операторът от който е купен, отиваш в техен офис и те ти го отключват безплатно. Ако все още се изплаща има сайтове, които предоставяйки дадена сума зависима от оператора към който е заключен телефона го отключва, чрез някакъв код доколото знам. За моя айфон 5 е 60$ към Sprint USA.
Публикувай отговор