Отключване на 2.0 с PwnageTool 2.0 (Mac)

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Отключване на 2.0 с PwnageTool 2.0 (Mac)

Мнение от VladTheImpaler »

Най-накрая излезе PwnageTool 2.0. За да няма обърквания, ето какво поддържа той:
iPhone - jailbreak, активация и отключване на 2.0;
iPod Touch - jaibreak на 2.0;
iPhone 3G - jailbreak и активация на 2.0;

А ето и как става отключването на първо поколение iPhone.

Необходими неща:
iPhone :)
PwnageTool 2.0 (http://xs1.iphwn.org/video_assets/PwnageTool_2.0.zip, http://thebigboss.org/repofiles/nonrepo ... ol_2.0.zip)
bootloader файлове (http://filebeam.com/502df7e0eb4ba4f77e103527cd36f69a)
iPhone firmware версия 2.0 (http://appldnld.apple.com.edgesuite.net ... store.ipsw)

ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ СИ НАПРАВЕТЕ BACKUP!!!

Стартирате PwnageTool. Натиснете ОК.
Изображение
Изберете Expert Mode.
Изображение
Изберете iPhone.
Изображение
Натиснете синята стрелка. Изберете Browse for IPSW... и натиснете синята стрелка отново.
Изображение
Изберете firmware-a, който сте смъкнали от линка по-горе. Показва ви се този екран:
Изображение
Избирате си желаните настройки (примерно да си промените картинката, която ви се показва при стартиране на телефона или при влизане в recovery mode). Избирате Build и отново натискате синята стрелка. Програмта започва да си прави магиите :)
Изображение
След като свърши ще ви попита дали някога телефона е бил pwned, тоест дали сте ползвали предишните версии на PwnageTool. АКО НЕ СТЕ СИГУРНИ НАТИСНЕТЕ NO.
Изображение
Накрая ви дава инструкции какво трябва да направите от тук насетне.
Изображение
Вкарвате телефона в restore mode (най-лесно става като го изключите, натискате home бутона, и държейки го, вкарвате кабела към компютъра в телефона) и го ресторвате с option+restore през iTunes. След като свърши с рестора, при стартирането на телефона автоматично се зарежда BootNeuter 2.0 програмата, която всъщност отключва телефона ви. Изчаквате я да свърши, КАТО НЕ БУТАТЕ ТЕЛЕФОНА СИ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ И НЕ ГО ОТКАЧАТЕ ОТ КОМПЮТЪРА. След като свърши, телефона се рестартира отново и вече имате отключен телефон с 2.0. EnJoy :)
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Да нямаш вече синия екран на Windows - безценно :)
ThUnDeR

Re: Отключване на 2.0 с PwnageTool 2.0 (Mac)

Мнение от ThUnDeR »

Несъм доволен от 2.0, няколко часа си играя и е доста бъгав (:|f
- AppStore Application-ите спират доста често
- Unsigned Application-ите също са супер бъгави
- Weather app не намира нищо, показва само старите, които ми е синхронизирало от 1.1.4
- Itunes sync-ва няколко минути, много е досадно!!!
iPhone 3GS + Incipio Feather (Black)
MacBook Pro [Late 2008] 2.8GHz, 6GB DDR3 RAM, G.SKILL TITAN 256GB SSD, NVIDIA HybridSLI 9400M + 9600GT

Once you go Mac you'll never go back | Не отговарям на лични съобщения
Grozdanov
Обратна връзка:

Мнение от Grozdanov »

Хм, чак прекалено лесно става. :) Благодаря, за ръководството!
iPhone 2G 8GB, 3.1
iMac 20", C2D 2,4
Аватар
Nikaru

Мнение от Nikaru »

Трябва ми някой с Мак от София, който го е правил и е готов да ми го направи отключването и на мен.
20 лефчета давама

0885427222
Хаквам сигнатури...
...съобщението е оставено от Администратора!!!
angeldimitrov

Мнение от angeldimitrov »

Няма смисъл да плащаш да някой, ако има достатъчно желаещи мога да кача готова пачната версия някъде в интернет. После всичко става с iTunes...
Аватар
peerless
Обратна връзка:

Мнение от peerless »

Не става само с пачната версия, не подлъгвай хората, има тема за това как през win да си отключите телефона!
 MacBook Pro (Early 2008) 17" C2D @ 2.5GHz - 10.5.4, 2GB @ 667MHz, NVidia 8600GT 512MB
 iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
 iPhone 8GB 1ST GEN - OS 2.1
stratsimir

Мнение от stratsimir »

мина почти без проблем (имаше проблем, че не може да пусне телефона в DFU, но се оправя с един mkdir).

засега върви нормално при мен :)
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

При мен лети направо. Не се усеща нито забавяне, нито накъсване, нито спиране на апликации нито нищо. Жалко само че безплатните приложения са таква помия. Ама кво да се прави. Право на претенции нямаме.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Колеги, интерсно ми е модема как се държи...има ли пак изхвърляне при набиране?
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

CallFailed има да :) То при нас май винаги ще си го има :)
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
Backo
Обратна връзка:

Мнение от Backo »

мина без никакви проблеми (дори 2 пъти... ей така, за по-сигурно) и наистина лети!!! първият път възстанових всичко от backup и се възстановиха и градовете за времето, и валутните курсове и всички wireless мрежи. вторият път беше "на чистно". направих си наново настройките, добавих си ръчно градове за времето, валутните курсове и т.н. и всичко е наред.

разликата беше, че при възстановяването от backup ми възстанови руска клавиатура за кирилицата (с много странно и трудно за свикване (за мен поне) подреждане на клавишите) и въпреки, че можех да сменям латиница и кирилица, в настройките за броя клавиатури ми даваше, че имам само една - английска. ако някой има опит дали работи клавиатурата на Атанас, ще съм благодарен за мнението му... не че няма да пробвам и сам дали работи... след малко...

в заключение: ъпдейтвайте! версията е стабилна и бърза, а процеса на ъпдейт е лесен и безпроблемен.
Аватар
Sid

Мнение от Sid »

Нямам идея какво обърках, но след като го отключих по описания метод с PwnageTool 2.0.1 нямам нито WiFi нито Bluetooth
Иначе всичко стана както трябва, ни ми казва, че No WiFi и иконката е бледа, а там където е за Блутуута, ми дава Unavailable

В About на блутут адреса седят 00:00:00:00... и т.н.

Подозирам, че причината може да е че докато го отключвах на дуал док станцията ми седеше и се зареждаше и блутут слушалката, моля дайте акъл какво да правя

Преди това бях с версия 1.1.4, всичко си бачкаше
Аватар
Sid

Мнение от Sid »

Другото което ми направи впечатление беше, че докато програмата джуркаше на телефона, буутлоудера беше включен на 3,9, а не на 4,6 та се чудя данеби аз да не съм нагласил нещо както трябва, дайте някакви идеи как да продължа, дали да ресторвам обратно към 1.1.4 и пак да ъпдейтна или да се опитам отново с PwnageTool 2.0.1??? Или пък нещо друго? Къде мога да видя с коя версия съм на буутлоадера?
Аватар
Backo
Обратна връзка:

Мнение от Backo »

първо бих ти препоръчал да го флашнеш отново с custom ром-а, който си направил с pwnage tool и да го оставиш мирно и кротко да се пробва да мине прецедурата наново. щом преди са работили и няма хардуерен проблем, няма причина да не заработят отново, макар и с малко ръчкане.

друго искам да добавя към горния ми пост. да, стабилна и бърза е версия 2.0, но все още няма на практика нищо съществено написано за 2.0 и ако сте свикнали на определен набор програми и инструменти, преценете първо дали бихте направили компромис с някои от тях, за сметка на другите нови неща
Аватар
Tomi_m
Обратна връзка:

Мнение от Tomi_m »

Някой би ли казал, логото при включване остава ли ябълката или отново ще си имам нагризан ананас? =:) Преди време да кажем 2 месеца сложих 2.0 и логото беше ананаса. При кофигурацията за costume логото искат ли се допълнително *.PNG файлове или си има готови лога вътре, влкючително и на Apple? =:)
 iPhone 4S 32GB 5.0.1
MacBook Pro Multi-Touch Trackpad, Intel Core 2 Duo, HD 120GB, RAM 4GB up to 8GB
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Томи, ананас ще си имаш, бате.
Аватар
Backo
Обратна връзка:

Мнение от Backo »

има и възможност да си ги смениш с каквито искаш или пък никакви да не слагаш (т.е. да си остане ябълката), когато си правиш custom rom-a, ама заглеждаш ли се много когато се рестартира телефона и колко често го правиш?!?
Аватар
Tomi_m
Обратна връзка:

Мнение от Tomi_m »

VladTheImpaler, добре си се постарал, но имам малко допълнения към процедурите. =:) От сваления Firmware 2.0 ( iPhone1,1_2.0_5A347_Restore.ipsw.zip ) махнете само окончанието на файла ( .zip ), а не го разархивирайте.
След като PwnageTool стигне до browse for IPSW, отдолу се появява вече сваления оригинален IPSW ( iPhone1,1_2.0_5A347_Restore.ipsw ) или др. налични, ако има такива, както и след стигане до момента с DFU Mode, трябва да се игнорира начина на пускане на телефона в Rocovery Mode, който програмата съветва. Следвайте начина с Home Бутона, който вече Vlad е посочил. След това от iTunes трябва да се избере Custom Firmware-а, който Pwnage Tool е направил.
Не давайте iTunes да Ви сваля FW 218MB, освен ако не сте си намерили друг, както и ако сваляте FW от iTunes, то само download без install.
При Restore процедурата с iTunes, ползвайте създадения вече от PwnageTool Custom файл IPSW.
От тук нататък Wait... =:)

anthony,
oтносно Custom логото на PwnageTool (Нахапания ананас - да го иба =:) ) и Custom логото при DFU и Recovery Mode ( Тъпата картинка с надпис Превед) на телефона, могат да се махнат, като отметнете Custom Logos и след това влезете със синята стрелка в менюто, махнете отметките на двете тъпи картинки и се връщате отново в предходното меню с черната стрелка. После натискате Build и продължавате процедурата на Vlad
Това ще си остане като Custom Firmware и никога повече ананаси!!!

@Backo, аз телефона си го рестартирам веднъж месечно но мразя нахапани ананаси, това ми е малко като да имаш Bentley ама да му сложиш газова уредба. Ха смех в залата. 10x за отговора.
 iPhone 4S 32GB 5.0.1
Аватар
iFlashFreak

Мнение от iFlashFreak »

Tomi_m написа: @Backo, аз телефона си го рестартирам веднъж месечно но мразя нахапани ананаси, това ми е малко като да имаш Bentley ама да му сложиш газова уредба. Ха смех в залата. 10x за отговора.
/офф По-скоро е като да имаш бентли ама да ти сложат вместо B-то между крилата АЗЛК :))
Аватар
Tomi_m
Обратна връзка:

Мнение от Tomi_m »

АЗЛК - Един различен Москвич!

Край с глупостите. Pls. :)) =:)
 iPhone 4S 32GB 5.0.1
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Мнение от VladTheImpaler »

Tomi_m, благоадря за забележките :) Само да вметна, че с 2.0 версията на Browse for IPSW не засичаше все още IPSW файлове (оправиха го с версия 2.0.1) Иначе за другото си прав. Ако искаш редактирай поста ми, за да стане по-ясно :)
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Да нямаш вече синия екран на Windows - безценно :)
Аватар
chekmedje
Обратна връзка:

Мнение от chekmedje »

Извенете моето невежество ама тези bootloader файлове как се ползвт? ;;) Сложих Firmware2.0 по описания горе начин и варви, но никаде не видях да се използват тези файлчета.
An Apple A Day Keeps Windows Away
Аватар
peerless
Обратна връзка:

Мнение от peerless »

Те се ползват от програмата докато прави ipsw файл-а и ги билдва вътре, след като рестора приключи се включва boot neuter, който дефакто ги ползва ако има нужда и ти флашва т`ва онова :)
 MacBook Pro (Early 2008) 17" C2D @ 2.5GHz - 10.5.4, 2GB @ 667MHz, NVidia 8600GT 512MB
 iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
Аватар
chekmedje
Обратна връзка:

Мнение от chekmedje »

и то само си решава от каде да ги вземе? Аз не съм му давала акъл каде съм ги разархивирала. ?:-/
An Apple A Day Keeps Windows Away
Аватар
peerless
Обратна връзка:

Мнение от peerless »

Принципно ги търси (от 2.0.1 версия) в директорията в която е програмата или под-директории на същата...
Публикувай отговор