Фабрично отключване от AT&T

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
metyr

Re: Фабрично отключване от AT&T

Мнение от metyr »

Благодаря за съвета! Пробвах, но не става. Навсякъде си остава моя м-тел номер. В iTunes, Settings - Phone, най-отгоре в контакт листата и навсякъде след като сложа at&t карата си остава моят м-тел номер.
viarat1
Обратна връзка:

Мнение от viarat1 »

Аз изпратих вече сигурно 6 емайла обаждах се по телефона и ми искат касова бележка и това си е.Ако може някой да ми изпрати такава аз ще си променя IMEIA имам уменията ще им я снимам да я изпратя че вече много ме изнервиха:)
mario221

Мнение от mario221 »

Колеги имам 4-ка заключена към АТиТ.Искам да проверя дали договора е изтекъл за да знам има ли смисъл да осъществявам контакт с въпросния оператор.Минал е през няколко човека в БГ и няма как да питам 1вия собственик.Някакъв сайт или как да получа желаната информация?Благодаря предварително.
metyr

Мнение от metyr »

От 28.04.2012 г. AT&T официално спират да отключват телефони на хора, които не са настоящи или бивши техни клиенти.
viarat1
Обратна връзка:

Мнение от viarat1 »

На мен ми изпратиха този емайл на 8 май

A person who purchased the iPhone from an *Authorized location at the
'no commitment' price and can provide proof of purchase.

If you are not a current or previous AT&T customer, please forward your
proof of purchase from an Authorized AT&T or APPLE Dealer.

Това означава че може и такива закупени на пълна цена без договор стига да им изпратиш доказателство за покупката.
ttenev

Мнение от ttenev »

Здравейте,
И аз ще се опитам да го разакодирам моя 4S.Вчера им дадох данните и ми дадоха case.
Та въпросът ми е има ли някой на който са му дали case и след това са му отказали да го разкодират.
Благодаря
Аватар
izzo
Обратна връзка:

Мнение от izzo »

ttenev написа:Здравейте,
И аз ще се опитам да го разакодирам моя 4S.Вчера им дадох данните и ми дадоха case.
Та въпросът ми е има ли някой на който са му дали case и след това са му отказали да го разкодират.
Благодаря
Айде прочети темата, ама не през ред.
viarat1 написа:Аз изпратих вече сигурно 6 емайла обаждах се по телефона и ми искат касова бележка и това си е.Ако може някой да ми изпрати такава аз ще си променя IMEIA имам уменията ще им я снимам да я изпратя че вече много ме изнервиха:)
Пробвай с тази, тази или тази Изображение
Ama не се научихте че с трици маймуна не се лови @-)
ttenev

Мнение от ttenev »

Прочел съм темата и то не през ред!!!.И за това пак питам хората тук:Има ли някой, който са му дали case и след това са му отказали.На мен ми дадоха case на 1-та мин. от тел. разговор...ако имаше и толкова.Така че това едва ли е гаранция че ще го отклучат.
viarat1
Обратна връзка:

Мнение от viarat1 »

Благодаря много но се оправих:)Намерих магазина от който са закупени телефоните и помолих да ми изпратят копие от плащането.
ttenev

Мнение от ttenev »

Нека споделя какво стана про мен.Понеже тел. беше чисто нов (аз го разпечатах) си мислех че е заключен към АТТ.Вътре беше с карта на АТТ а и такава беше обявата в ebay.В момента съм в САЩ, нямах микро сим с койот да го пробвам и директно се обадих в АТТ с молба да го разкодират.На следващия ден реших да изрежа моята карта от БГ и да видя какво ще стане.Посика ми кода на картата,след това ми написа ''unlock required'.Дадох ми ОК.Каза ми че трансфера на данни в чужбина можа да ми струва пари.Казах му ОК и след това за мое най-голямо учудване тел. работеше с картата ми от БГ.Нокога не съм го вклучвал в компа,намаше кога.От АТТ нямам никакъв e-mail по въпроса,само един тел. рзаговор за 2 мин.Ипратих им нещата по факс които искаха в петък вечер към 18.30 и в събота на обяд тел работеше.
И сега не успях да рабера дали от АТТ са го отклучили или просто си е бил отключен.Възможно ли е да го отключат без да го включа в компа?
stancheff

Мнение от stancheff »

за всеки случай си направи рестор ..ама по принцип щом е работил с българска карта и ако не е джейлнат и нямаш инсталиран ултрасноу трябва да не е бил заключен
Before--> iPhone 4 FW 5.1.1 FU via AT & T Customer Service :))
Now--> iPhone 4S FW 5.1.1 FU, White edition
viarat1
Обратна връзка:

Мнение от viarat1 »

След хиляди мъки и разправии и аз успях с моите два телефона. Добре че се бях обадила още в началото и ми дадоха case number ,защото сега вече нестава дори и с копие от плащането трябва да си настоящ или бивш клиент на АТ&Т.
ttenev

Мнение от ttenev »

Днес получих писмо от АТТ с което ми се извиняват за причинените неудобства и че проблема бил решен.Явно те са го отлключили без да го включа в компа.
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Прреди 2 мин проведох доста измъчен разговор по скайп и ми дадоха case number много не разбрах каква беше първата буква защото говорят отвратителен английски, казаха ми че до ....(така и не разбрах кой) май ще ми изпратят ънлок код на пощата която им дадох...така и не разбрах дали ме разбра правилно когато и я казах...предполагам че това е без значение ако го отключат ще се разбере в iTunes.
iPhone 5S FW 7.1.2
phnk

Мнение от phnk »

Съветвам всички, които минават през разправиите с АТ&T да проверяват редовно сим лок статуса си в този сайт, мисля дори, че беше споменат някъде по темата - imei.info. Без да се опитвам да го прокламирам, но в моя случай много помогна, понеже първо писах на интернешънал ънлок имейла, откъдето с известно забавяне бях получил имейл чя АТ§Т оторизира епъл да отключи телефона. Междувременно обаче бях звъннал на съпорта без особен успех, тъй като не получих никакъв отговор и в един момент почнаха да ме заливат с имейли как телефона не може да бъде отключен, понеже не съм бил бивш или настоящ клиент ( при положение, че много отдавна са ми пратили мейл, че уж ще го отключат ). След финален разговор със съпорта, един пич, който нямаше на идея какво се случва първо ми изпрати мейл с ънлок инструкциите, а после ми изпратиха още един, че не може да се отключи и затвориха кейса. Ходи разбери :) Чекнах в сайта - сим лок - не, рестор и конгратулейшънс. Мисълта ми е, че като цюло историята е много абсурдна и си струва да се опитате да минете между капките дори и да ви откажат първоначално или в някой момент :)) .
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Днес станах и телефона е готов :)))
iPhone 5S FW 7.1.2
de6ev

Мнение от de6ev »

Аз получих този e-mail, дали е отключен телефона, как мислите ?
Dear Customer:

"Thank you for your recent inquiry regarding your AT&T service. We apologize for any inconvenience this may have caused you. The issue has been resolved.

Should you have any further needs regarding this issue, please do not hesitate to call us at 1 800 331-0500 and reference the tracking number shown above.

Sincerely,
AT&T"
Аватар
izzo
Обратна връзка:

Мнение от izzo »

Аре положете малко усилия бе хора, не като бебета да ви хранят с лъжичка!!!!! "каааааак мислитееееее" Изображение

Пише само че проблема е разрешен, квото и да значи тва. Ни знам къф ти е бил проблема, ни ме брига.
de6ev

Мнение от de6ev »

Ами звъннах, дадоха ми keys number. След две седмици ми пратиха това "Thank you for contacting AT&T Customer Care about unlocking your iPhone.

We are unable to complete your request at this time due to the following reason:
- No valid current or former mobile/account number associated with request.

Please click the following link for AT&T's General Eligibility Requirements for Unlocking iPhone. "

И след това ми пратиха другият e-mail, че проблема е разрешен... нещо немога да схвана
Аватар
izzo
Обратна връзка:

Мнение от izzo »

de6ev написа:Ами звъннах, дадоха ми keys number. След две седмици ми пратиха това "Thank you for contacting AT&T Customer Care about unlocking your iPhone.

We are unable to complete your request at this time due to the following reason:
- No valid current or former mobile/account number associated with request.

Please click the following link for AT&T's General Eligibility Requirements for Unlocking iPhone. "

И след това ми пратиха другият e-mail, че проблема е разрешен... нещо немога да схвана
Как се оправи с тях на английски по телефона като звънна при положение че пишеш "keys" number и "сигорно"? @-) Просто съм любопитен...

Пробвай другия път е тва преди да постваш: http://translate.google.com/

Иначе тва къде са ти пратили е че с това запитване за разключване няма свързан настоящ или бивш мобилен номер/номер на акаунт.
Разбирай го как си искаш, както писах по-горе - мене баш ме брига; но аз ако бях, бих се свързал пак с АТ§Т.
de6ev

Мнение от de6ev »

Благодаря за информацията и ще звънна пак, а до това как съм се разбрал разбрах се перфектно. Нали като говоря не ме питат като произнасям дума със C или К е :) Ама благодаря де :)
metyr

Мнение от metyr »

Да ви разкажа и при мене с две думи какво св случи. Може пък на някой да му е от полза. На 10 април писах на AT&T с молба да ми отключат телефона, но тъй като не мо отговориха до 24 часа аз се обадих и по телефона и там също подадох искане. И така се оказах с два case-а. След един месец чакаме получихми по двете запитвания ОТКАЗИ с обяснението че не съм нито настоящ нито бивш техен клиент. Затова преди два дена помолих приятел в Щатите, който е техен клиент той да подаде искане. И тази вечер само след два дена вече имам отключен телефон. Така че който има някой познат в Щатите, най-добре да помоли него. За другите вече няма шанс защото AT&T просто отказват ако не си настоящ или бивш техен клиент.
atomfree

Мнение от atomfree »

Вчера успях да си отключа iphone 4 ката.
Първо се обаждах на at&t на 17 април.
След един месец чакане им се обадих вчера.
Казаха, че вече не отключват телефони ако не си абонат и да се обадя директно на apple.
Обадих се и човека веднага го отключи.
Обясних му, че съм звънял на at&t, че са ме препратили и готово.
Не съм пращал никакви касови бележки искат само имей.
Ето номера на Apple.
+1 800 694 7466
Успех.
Аватар
izzo
Обратна връзка:

Мнение от izzo »

metyr написа:Така че който има някой познат в Щатите, най-добре да помоли него. За другите вече няма шанс защото AT&T просто отказват ако не си настоящ или бивш техен клиент.
Да разбирам са ше ме начоголи сичко живо...
atomfree

Мнение от atomfree »

Да, отказват да отключват ако не си настоящ или бивш техен абонат, но
Ти казват да се обадиш на apple.
Ако телефона е взет директно от Apple без договор с at&t (но си е заключен към тях)
Не би трябвало да откажат.
Публикувай отговор