Jailbreak FW3.1.2-iPhone 2G/3G/3GS, iPod 1G/2G Custom FW
Re: Jailbreak FW3.1.2-iPhone 2G/3G/3GS, iPod 1G/2G Custom FW
Ти май си първия с подобен проблем след рестор на custom firmware. С какъв телефон си, и с какъв фърмуер беше преди това?
При проблем с WiFi, Youtube, GPS след blackra1n (fw3.1.2)imbafury написа:Направих сичко което пишеше но youtube и gps а пак неработат ....![]()
Линка за темата е в подписа ми. Прочети там как се оправя Youtube и GPS (нищо че не си ползвал блекрейн).
Полезни ръководства за iPhone
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Извинете само да питам след като сложа custom firmware дали ще ми се махне cydia и ако се махне как да я сложа наново
Със слагането на custom-ите от темата ще имаш инсталирана Cydia. Ако искаш да я (пре)инсталираш потърси във форума има специална тема за това.
С новия Pwnage tool, който поддържа 3.1.3 вече мойе да се направи джейл и би трябвало да остане на баизбанд 05.11.07 и отключен, нали?! Аз имам 3ГС със стария боот-ром и до колкото разбирам мога да се възползвам. Трябва ли да се вкарва в ДФУ мод или като стария вариант - директно опт.+рестор
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
За 3GS няма значение дали ще е от DFU или директно.
Dev-Team са написали, че има проблеми с blacksn0w на 3.1.3, така че недей да update-ваш още.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
Ами ако не сме сигурни дали телефона е фабрично отключен или фабрично заключен, кой от двата варианта да използваме - този за ФО или ФЗ? 

Който не е сигурен да слага за фабрично заключен.
Благодаря ти, че вече много глупости му накичих на телефончето и ми писна да има толкова глупости, та е време за чистка.intruder написа:Който не е сигурен да слага за фабрично заключен.

Успешно ресторнах сега със файла за Ф.З. 3G, следвайки простите, както са описани в темите стъпки.
Телефона направо лети като му махнах всички излишно джунджурийки.
Ако някой го интересува как да ресторне, но е яко мързелив и не му се чете да прави като мен:
1.Сваля си файла в началото на темата за неговия телефон.
2. Дава от иТунес !! SHIFT !! + рестор бутона(преди това си запазете контактите, че се трият - или като мен, аз си избрах после от сетингс - import from SIM) и посочвате файла който свалихте от тази тема.
3.Чакате доста..
4.Готово!Чистичък телефонец..
След това си го ънлоквате само, защото щом на мен Сидия ми се запази, значи и при вас трябва да си се запази.Отивате някъде с интернет - в сидия добавяте source: http://blackra1n.com и после на сърча пишете blacksn0w, инсталвате и ще ви намери мтелската или каквато карта ползвате.
Аз така се оправих, едно голямо Благодаря на всички хора тук, заради които успях да ги направя тези стъпки без никакъв проблем!

Едит: Оказа си се все пак, че е Ф.З. тела
защото не ми намери мтелската карта без черния снежец... е, карай да върви. 

Ако някой го интересува как да ресторне, но е яко мързелив и не му се чете да прави като мен:
1.Сваля си файла в началото на темата за неговия телефон.
2. Дава от иТунес !! SHIFT !! + рестор бутона(преди това си запазете контактите, че се трият - или като мен, аз си избрах после от сетингс - import from SIM) и посочвате файла който свалихте от тази тема.
3.Чакате доста..
4.Готово!Чистичък телефонец..

След това си го ънлоквате само, защото щом на мен Сидия ми се запази, значи и при вас трябва да си се запази.Отивате някъде с интернет - в сидия добавяте source: http://blackra1n.com и после на сърча пишете blacksn0w, инсталвате и ще ви намери мтелската или каквато карта ползвате.
Аз така се оправих, едно голямо Благодаря на всички хора тук, заради които успях да ги направя тези стъпки без никакъв проблем!

Едит: Оказа си се все пак, че е Ф.З. тела

Прочетох предишните мнения, но все пак имам въпрос.
Имам 3GS заключен към Глобул и Jail- нат с 3.1.2 (не помня коя седмица е) при което не ми намираше Wifi и Reset Network Settings след което не иска да се пусне с Blackrain- a. Пробвах да го ресетна с Shift i Restore към 3.1.2 и ми даде your phone is not eligible... също така ползвам карта на Мтел и въпроса ми как да го пусна защото вече 3 ден съм без телефон.
Мерси предварително.
Имам 3GS заключен към Глобул и Jail- нат с 3.1.2 (не помня коя седмица е) при което не ми намираше Wifi и Reset Network Settings след което не иска да се пусне с Blackrain- a. Пробвах да го ресетна с Shift i Restore към 3.1.2 и ми даде your phone is not eligible... също така ползвам карта на Мтел и въпроса ми как да го пусна защото вече 3 ден съм без телефон.
Мерси предварително.
А запазил ли си SHSH сигнатурите за FW 3.1.2 в Cydia?
Ами не съм. А и също забравих да добавя в първия пост пише да не го вкарвам в recovery обаче тъй като не мога да го включа той не си е излизал от recovery вече седмица
Ами като не си на твое място си купувам една Глобулска карта, ресторвам до оригинален FW 3.1.3, правя jailbreak със Spirit, запазвам си задължително SHSH сигнатурите за FW 3.1.3. И карам с глобулската карта докато излезе unlock.
Тоест няма абсолютни никакъв начин да го използвам с карта на Мтел и дори Custom FW няма да тръгне ако от Recovery му го посоча от Restore i Shift?
Ами опитай, но мисля, че ще ти даде грешка 16XX.