При проблем с WiFi, Youtube, GPS след blackra1n (fw3.1.2)

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Аватар
MadM@X

Re: При проблем с WiFi, Youtube, GPS след blackra1n (fw3.1.2)

Мнение от MadM@X »

Малко уточнение: по-принцип проблемите са породени от blackra1n (jailbreak) за която е и тази тема, а не от blacksn0w (unlock).
Не очаквайте инсталирането на blacksn0w RC2 да ви реши проблемите породени от blackra1n.
Блексноу няма голямо отношение към проблемите засегнати в тази тема. Проблемите се появяват след джейл на всички модели телефони, докато blacksn0w е само за отключване на 3Г/3ГС.
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Вероятно е така, но съм останал с впечатлението, че проблема с Wi-Fi винаги се появява след инсталирането на blacksn0w.

От 10-тината рестора които съм правил като цяло, само 2 са били без проблем с Wi-Fi. Единия от тях беше с Custom Firmware(от форума) и след инсталацията на blacksn0w пак имах същите проблеми с Wi-Fi.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

MtMCooLBG написа:Вероятно е така, но съм останал с впечатлението, че проблема с Wi-Fi винаги се появява след инсталирането на blacksn0w.

От 10-тината рестора които съм правил като цяло, само 2 са били без проблем с Wi-Fi. Единия от тях беше с Custom Firmware(от форума) и след инсталацията на blacksn0w пак имах същите проблеми с Wi-Fi.
Къстъмите по начало не носят проблемите които идват след употреба на блекрейн. А относно това дали ънлока има голямо значение за проблемите с WiFi - как тогава същите проблеми ги има и на iPhone 2G (3.1.2) който използва напълно различен метод за отключване но пак блекрейн за джейл? ;)

Правя уточнението за да не си мислят, че новата версия на blacksn0w автоматично ще реши проблема с WiFi (от blackra1n) и че няма пак да се появи.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
thrillseeker

Мнение от thrillseeker »

Имам проблем с ГПС-а. Мапс ме локализира, както и ИГО 1.1 и Том Том 1.2 малките сборки от форума (всичките палят за секунди), но има проблеми когато се движа. Бавно отчита че съм се преместил, понякога и неточно. ИГО прескача по странични улички и доста често показва че се движа назад по картата (не се движа по еднопосочна улица а по централна улица при идеално време). Том том както ИГО доста бавно отчитат движението и двете доста често показват че съм на 10-15 метра назад от настоящата ми позиция. С 3ГС (3.1.2 фирм и 04.26.08 модем) съм и имам качен Push Doctor (youtube не ми работеше). Пробвах начина с командите през Mobile Terminal, но не ми помогна.
Много бих се радвал ако някой сподели идея как да оправя ГПС-а.
iPad 4 32GB
anonimov

Мнение от anonimov »

MtMCooLBG

с geohot не си признава че проблема с ви-фи е след блексноу но наистина и при мене беше както при теб след като сложих РЦ2 спря да прави проблеми
yordanoff

Мнение от yordanoff »

Привет,
с 3Gs, 3.1.2, 05.11.07, MC131BG (т.е. след 45 седмица) съм. Jailbreak-нат е (treated), ънлокнат с blacksn0w.

След като през Cydia инсталирам приложение, коeто иска рестарт (Terminal например), айфонът ребуутва и всичко е ок. Поне на пръв поглед. Забелязах, че след това Wi-Fi изчезва, просто не открива никакви мрежи. Единственият вариант е да го ресторна наново. Така на практика не мога да ползвам Cydia app, който иска рестарт.
Използвам iPhone2,1_3.1.2_7D11_Custom_Restore_613MB_Activated.ipsw.

Между другото има ли начин да се бекъпнат и Cydia app-овете за да не се налага да качвам наново всичко след рестор?

И също заради custom firmware-ът ли, когато ми падне батерията (или го изключа) след това не мога просто да отключа телефона с blackra1n, а трябва пак да го ресторвам.

Благодаря.
victor11

Мнение от victor11 »

Това, което си написал, е пълно с несъответствия. Цитирам:
yordanoff написа:След като през Cydia инсталирам приложение, коeто иска рестарт (Terminal например), айфонът ребуутва и всичко е ок.
А по-надолу пишеш следното:
yordanoff написа:когато ми падне батерията (или го изключа) след това не мога просто да отключа телефона с blackra1n, а трябва пак да го ресторвам
Кое от двете е вярното?
Също така, ако телефонът ти наистина е с новия буутром, както твърдиш, нямаше да можеш да му сложиш къстъм фърмуер. А и на къстъм фърмуер blackra1n не му е необходим.
yordanoff

Мнение от yordanoff »

Опс, наистина глупости съм писал.

Яно няма проблеми след рестарт от моя страна (просто трябвало да изчакам малко повечко и телефона стартира). :P

Reset-нах network settings и Wi-Fi ми е disabled (в сиво, неактивен). Пише No Wi-Fi Service или нещо от сорта. Хм.
marvellous

Мнение от marvellous »

Значи телефончето е 3г 16гб. И като отворя гугал мапс-а и дам да ме позиционира отдолу мисли мисли и неиска.Преди имах пак такъв телефон който и на закрито си позиционираше.А с този и на открито дори не може.Говорих с човека от който го бях купил, той каза че бил сложил някаква програма FakeAPN, нещо да блокира интернета и някви работи, аз я изтрих от cydia-та обаче пак така.. Да ме посъветвате нещо да направя, да не би някакви настройки нещо да трябват?Телефона ми е с версия 3.0 на софта.
victor11

Мнение от victor11 »

Съветът ми е да прочетеш темата.
marvellous

Мнение от marvellous »

Пробвах да инсталирам Push Fix, също така и Push Doctor, но никакъв резултат. You Tube си ми работи, само гпс-а не. Обаче си мисля че проблема не е в хардуерен, а софтуерен, защото като дам да търси сигнал примерно с иго или да се локализира ми дърпа много батерията,следователно работи гпс.
Аватар
lian

Мнение от lian »

Инсталирай GPS Serial това от Cydia и пробвай на открито място.
marvellous

Мнение от marvellous »

Инсталирах го и пак не става.Аз пробвам вкъщи и на терасата. С стария ми 3г вкъщи на гпс програма не ми намираше сигнал обаче гугал ме позиционираше навсякаде... някакви идеи?
marvellous

Мнение от marvellous »

Значи има някакъв напредък. Бях на едно високо и открито място и там си ме позиционираше перфектно снисал на картата на гугал мапса.Обаче в иго-то не намери сигнал. Обаче вкъщи пак не иска да ме позиционира. Сякаш му е мн слаб гпс-а а на стария ми айфон и вкъщи и на всякаде си ме позиционираше сигнал си имаше..? Някакви мнения. Този от който купих телефона каза че някаква програмка FakeAPN сложил да спре мобилния интернет за да не дърпало пари, и тя сякяш спирала нещо забавяла ли какво ама на открито нямало проблеми.Изтрих я, обаче пак същото. Искам да ви попитам как бих могъл да изтрия всичко на телефона което е качвано отделно применро да го оставя само с тези работи които са инсталирани като му е сменен софтуера? Все едно хард ресет на покет пц?
victor11

Мнение от victor11 »

Ти май си от тези, които ако нямат проблем, сами се опитват да си създадат такъв. Нормално е GPS-а да не работи на закрито - нужна му е видимост към сателитите. Освен ако вкъщи нямате покрив...
marvellous

Мнение от marvellous »

добре да махна това че вкъщи не ме локализира. Като бях на откритото, кадето ви казвам че перфектно си се локализира, с иго не намери сигнал?
666

Мнение от 666 »

MadM@X написа:Малко уточнение: по-принцип проблемите са породени от blackra1n (jailbreak) за която е и тази тема, а не от blacksn0w (unlock).
Не очаквайте инсталирането на blacksn0w RC2 да ви реши проблемите породени от blackra1n.
Блексноу няма голямо отношение към проблемите засегнати в тази тема. Проблемите се появяват след джейл на всички модели телефони, докато blacksn0w е само за отключване на 3Г/3ГС.
Аз след blackra1n RC2 (последната от сайта) само, нямам проблеми с gps-а, но преди това имах и sn0w, и gps нямаше.

За да махна sn0w опитах да мина тънко и добавих в Cydia repo blackra1in.com и инсталирах sn0w, а след това го деинсталирах, но не свърши работа цялата процедура. Направих restore и просто не сложих sn0w след това.

Според мен проблема ми беше sn0w, а не ra1n.
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Тъй като напоследък доста зачестиха случаите на хора(с 3GS) които след Reset Network Settings, телефона им зацикля на логото на Apple (Ябълката). Още по-зле ако са с новия iBoot.

Затова отправям тази молба към някой от администраторите.
Моля ви, подменете в ръководството реда в който се споменава Reset Network Settings с поне един от тези 2 варианта(лично тествани от мене):

1. Uninstall на blacksn0w. След това инсталиране на blacksn0w RC2 от http://cydia.pushfix.info/
2. Инсталиране на Fix WiFi от http://cydia.pushfix.info/

При първия, проблемите с Wi-Fi изчезват.
При втория, ако настъпи проблем, цъкате програмката и сте готови.

Благодаря предварително.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
victor11

Мнение от victor11 »

Вече е добавено. ;)
Публикувай отговор