Jailbreak& Unlock iPhone, iPod 3.1(.2) BlackRa1n (Win&Mac)

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
Аватар
MadM@X

Re: Jailbreak& Unlock iPhone, iPod 3.1(.2) BlackRa1n (Win&Mac)

Мнение от MadM@X »

OIL_DRINKER написа:Как и кога да си запазя SHSH сигнатурата(кода?) в Сидиа ,защото в темата,която прочетох са написани стъпките след самото запазване (viewtopic.php?f=17&t=16289&start=0 ) :-/
Тъй като съм 3.1 явно не е нужно да се запазва SHSH сигнатурата в сървъра на Саурик през Сидиа ,ами направо да се запази кода в Сидиа (което нe знам как става :p)?

След като пуснеш Сидиа - на заглавната страница / началния и екран има линк да запази сигнатурите.
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
ra4e_dd

Мнение от ra4e_dd »

Здравейте.
Моля някой по-запознат от мен да сподели, дали и при него има същия проблем.
Имам 3Г 16ГБ, ФЗ, за съжаление му дадох апдейт през Итунес 3,1,3 и сега го ползвам като Ипот.
Въпроса ми е че не намира WiFi. Може ли някой да ме ориентира дали само при мен не работи интернета или е заради ъпгрейда. Или пък се е развалил и е за сервиз.

Благодаря предварително.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

ra4e_dd написа:Здравейте.
Моля някой по-запознат от мен да сподели, дали и при него има същия проблем.
Имам 3Г 16ГБ, ФЗ, за съжаление му дадох апдейт през Итунес 3,1,3 и сега го ползвам като Ипот.
Въпроса ми е че не намира WiFi. Може ли някой да ме ориентира дали само при мен не работи интернета или е заради ъпгрейда. Или пък се е развалил и е за сервиз.

Благодаря предварително.
Темата е само за 3.1.2 !!! Не пишете тук за проблеми с други версии !

Направи му ресет на мрежовите настройки и ако пак не намира - нов рестор. Предполагам си го активирал с оригиналната сим карта. (понеже друго не си посичил)

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Annateo

Мнение от Annateo »

Здравейте :) В момента нямам възможност да чета висчките 16 страници на темата, затова ще си задам въпроса направо. Преди известно време ( 4 месеца някъде) си купих iPod мисля, че е 2G. След много мъки успях да го отключа и сега съм с 2.2.1.Въпроса ми е какво точно трябва да направя, за да го ъпдейтна. Рестор ли да му направя и после да следвам указанията дадени тук или? :-/ Ще се радвам ако някой може да помогне ^^
victor11

Мнение от victor11 »

Всичко, което ти трябва, е в шапката на темата. Започваш от стъпка нула и процедираш нататък.
Аватар
toreo
Обратна връзка:

Мнение от toreo »

Имам проблем, днес го взех от един човек ства въпрос за аипод 3г 32гб последно беше джалнат и с ос 3.1.2. Той искаше да изтрие всичко и му даде някакъв рестор от самия аипод, после пуснахме блекреин но нестана. И се прибрах, викам си аз ще го ресторна вкъщи и идва проблема тегля си Firmware за аипод 3г от тук в форума, вкарвам устроиството в дфу режим и натискам шифта и ростор след това всичко наред зарежда си и накрая мисля че се свързва с Apple и ми излиза ето тази грешка ( The iPod "iPod" not be restored. This device isn"t eligble for the requestid build.) Можете ли да ми помогнете защото нямам идея какво ства ? Сега само му излиза обчайната иконка, иска да се свърже с айтунс.
Аватар
toreo
Обратна връзка:

Мнение от toreo »

Ако му дам рестор без шивта сигорно ще стане ама ще стане и 3.1.3 ? И тогава няма да мога да го джална. Измеждо другото не ми излиза ъпдеит само рестор ?:-/
Ще съм много благодарен ако ми помогнете :)
Последно промяна от toreo на 24 Фев 2010, 19:07, променено общо 2 пъти.
rocknrolla

Мнение от rocknrolla »

Здравейте,искам да попитам: пратиха ми iphone от Америка-беше разкодиран,обаче не бях осведомен да не инсталирам 3.1.3 ,но след това дадох restore и сега ми изписва Insert valid SIM card to unlock iPhone....та има ли някаква възможност да се оправи този телефон?
Аватар
toreo
Обратна връзка:

Мнение от toreo »

Хаиде колеги някой незнае ли какъв е изхода на тази ситуация, изкушавам се да сложа 3.1.3 знам че няма джалване тогава но само да ми стой на маста без да го ползвам е много неприятно,сън не съм спал снощи да мисля какво да направя. Да добавя още информация с Windows XP съм и с последната версия на itunes, пробвах на два компютара резултата е същия.
intruder

Мнение от intruder »

rocknrolla написа:Здравейте,искам да попитам: пратиха ми iphone от Америка-беше разкодиран,обаче не бях осведомен да не инсталирам 3.1.3 ,но след това дадох restore и сега ми изписва Insert valid SIM card to unlock iPhone....та има ли някаква възможност да се оправи този телефон?
За момента няма. Евентуално можеш да го ползваш като iPod, но за да ти кажем дали можеш или не трябва да споделиш с нас какъв модел е.
rocknrolla

Мнение от rocknrolla »

Да,извинете,снощи се бях унесъл 3gs e,като прегледах малко темите до колкото разбрах и аз 3.1.3 не може да се хакне,но това със СИМ картата проблем ли е? .... А може ли да се преинсталира,ако се откара някъде?
risk512

Мнение от risk512 »

Извинете а дали вече има jailbreak за 3.1.2 на MC модел iPod
Аватар
r3ac7

Мнение от r3ac7 »

Че то отдавна си има, но е tethered(след всяко вкл./ребуут трябва да го брейкваш наново с blackra1n).
iPhone 5 16GB Black
iPad 1st Gen 16GB Wifi+3G
MacBook Pro 15" Early 2008 C2D 2.4Ghz
iMac 21.5" 2012 Core i5 2.7Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 640M 512MB
A_S_D

Мнение от A_S_D »

Здравейте,

Имам следният проблем с Iphone 2G версията е 3.1.2 след jailbreak с blackra1n телефона забива (не работи тъча на главно меню, а като мине в стен бай режим тъча си е активени всичко си работи до момента в който не се стигне до главно меню) направих рестор после jailbreack с redsn0w 0.9.4 при който пък изобщо не се активира а си стои неактивиран.

Моля за съвет за справяне със ситуацията.
intruder

Мнение от intruder »

И защо пишеш в темата за blackra1n като си правил jailbreak с redsn0w?

Направи рестор с custom firmware 3.1.2 от DFU mode.
A_S_D

Мнение от A_S_D »

Пиша неслучайно тук тъй като последният път направих рестор на чисто и blackra1n пробвал съм и с къстъм проблема остава :)
intruder

Мнение от intruder »

А след рестор да си връщал backup?
A_S_D

Мнение от A_S_D »

Не не съм връщал.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

A_S_D написа:Здравейте,

Имам следният проблем с Iphone 2G версията е 3.1.2 след jailbreak с blackra1n телефона забива (не работи тъча на главно меню, а като мине в стен бай режим тъча си е активени всичко си работи до момента в който не се стигне до главно меню) направих рестор после jailbreack с redsn0w 0.9.4 при който пък изобщо не се активира а си стои неактивиран.

Моля за съвет за справяне със ситуацията.
Вкарай го в ДФУ режим и направи рестор с оригинален файл на 3.1.2. След това ползвай блекрейн и няма да имаш проблеми. Важно е да е точно през ДФУ режим за да се преинсталира всичко на чисто и наново. След джейла не инсталирай нищо от сидия или друго преди да тестваш и да видиш дали проблема е останал. И го настрой като нов профил в iTunes. След като изпълниш всичко това мисля че няма да имаш проблем.

Оригинални файлове на 3.1.2 :
Официални линкове за фирмуерите за iPhone 2G/3G/3GS

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
Jordan23

Мнение от Jordan23 »

Здравейте бих искал да попитам как да си направя custom restore след като си разархивирам 3.1.2 ФВ и ми излизат 345 файла и ното един не върши работа а без ънзип пак нищо не става ?:-/ ?:-/ ?:-/ Благодаря
iPhone 3G 8GB black 3.1.2 FW
Unloched by Blacksn0w
intruder

Мнение от intruder »

Файла, който разархивираш не трябва да се разархивира и трябва да е с разширение ipsw, a не zip - преименувай го и ползвай него за рестор.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Jordan23 написа:Здравейте бих искал да попитам как да си направя custom restore след като си разархивирам 3.1.2 ФВ и ми излизат 345 файла и ното един не върши работа а без ънзип пак нищо не става ?:-/ ?:-/ ?:-/ Благодаря
Това НЕ Е тема за къстъм фирмуеъри! Има си отделна тема за къстъми. Там е описано и как се инсталира къстъм. А ако искаш да си направиш твоя версия на къстъма си теглиш ригинала на 3.1.2 (както ти си писал) и програма за правене на къстъми като sn0wbreeze - http://ih8sn0w.com/ (Windows) или PwnTool (Mac).

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
kolumb

Мнение от kolumb »

имам iphone 3GS 32GB версия 3.1.2(7D11) модел MC133E сериен номер 88929LSG...
и modem firmware 05.11.07
заключен към оператор от доминиканска република
мога ли да го отключа и jailbreak-на с описаните програмки(blacksn0w и blackra1n RC3)
без да имам проблеми или ще работи thetered.
благодаря ?:-/ :)
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Да. Следваш ръководството от първа стъпка нататък.
Ще работи нормално и няма да е "thetered" понеже ти е 29та седмица от 2009та година произведен според серийния номер.

Ориентиране в серийния № на 3GS

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
kolumb

Мнение от kolumb »

нещо не ми се получава.
като стартирам BlackRa1n излиза за секунди надпис waiting for device и се затваря.
и толкова.
а отстрани до иконката на BlackRa1n излиза празен текстов фаил.
Публикувай отговор