2. Отивате в Mac App Store и си инсталирате Xcode 7 (или която е последната версия). След като завърши инсталацията и всичко е готово следвате този път: Xcode -> Preferences -> Accounts. Натискатена появилия се <<+>> и добавяте своя Apple ID, въвеждайки пощенски адрес и парола.

3. Сега пристъпваме към съществената част . За пример ще дам как да инсталираме приложението Коди, понеже за него намерих снимки в нета, които да използвам за ръководството (не ми се правят собствени скрийн шотове, че ми идва в много). От github или от друго място си теглите файловете: Kodi.deb и iOS App Signer.
4. Закачете iOS устройството към Мак-а, пуснете Xcode и създайте ново приложение, което наречете Kodi.

5. В полето Team изберете текущата команда или въведете Apple ID.Ако ви се появи бутонче с надпис Fix, натиснете го и пропуснете грешките с профила.
6. Скрийте Xcode и пуснете iOS App Signer. Натиснете Browse и направете двоен клик на файла Kodi.deb. Изберете Signing Certificate и Provisioning Profile и натиснете Start. На работния ви плот ще се появи файл Kodi.ipa.

7. Отворете Xcode и изберете Window в менюто, след което Select Devices.
8. Изберете от списъка своето iOS-устройство, натиснете «+» и изберете файла Kodi.ipa.
9. Приложението Kodi ще се инсталира на вашето устройство.

По този начин Вие можете да инсталирате различни приложения, дори и такива, които не са одобрени от AppStore-a. На инсталираните по този начин приложения, Вие ще имате достъп до файловата система през iTools, iFunBox и др.
Възможно е да съм пропуснал нещо по ръководството. Ако имате проблеми, моля пишете ТУК в темата, а не на Л.С. за да можем да го обсъдим и да бъдем полезни на всички! Благодаря!