Фикс за No WiFi и No Bluetooth

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Фикс за No WiFi и No Bluetooth

Мнение от Adamov »

В последно време на доста потребители им се случва да ъпдейтнат до някоя от версиите над 2.0 и да се озоват без wifi и bluetooth. Един от начините е WiFi Fixer-a или така нареченото SWIFI. Това, което реално прави е да провери wifi calibration таблиците и ако има нужда да ги поправи. Процедурата няма нужда да трие бейзбенда, процедурата е бърза, но от друга страна бейзбенда трябва да бъде фалшив (fakeblanked). Приложението BootNeuter (което е част от pwnage инструмента на DevTeam) ви позволява бързо и лесно да минавате към fakeblanked бейзбенд и обратно към нормален.

Кога има нужда от този фикс?
Инструмента реално оправя проблема, при които wifi/bluetooth са сиви, т.е. неактивни и неизползваеми. Това е резултат от повреден по някаква причина бейзбенд nvram (най-често калпава програма за отключване). Можете да проверите дали бейзбенд nvram-a ви е прецакан като използвате iBooter. Свържете телефона, задайте командата radio readnvram и проверете дали ще видите 3 mac адреса (wifi, bluetooth, ethernet), wifi calibration checksum и build tag. Ако не виждате някой от изброените неща значи трябва да използвате фикса. Ако виждате обаче всичките изброени редове, но продължавате да имате проблем с wifi/bluetooth, най-вероятно имате друг проблем и в такъв случай не е препоръчително да използвате фикса.

ВНИМАНИЕ! Този фиксър не трябва да е използва освен ако нямате проблема със wifi/bluethoot описан по горе!!!

Преди да започнете процедурата е желателно да направите даунгрейд до 1.1.4, след което да джейлбрейкнете телефона с iLiberty и да му качите BSD Subsystem, Terminal и BootNeuter.

Инсталиране и използване
За да използвате фикса:

1. Направете бейзбенда фалшив (fakeblanked) използвайки BootNeuter (можете да го свалите от Cydia директно на телефона, след което настройте FakeBlank на ON преди да изберете Flash).
2. Свалете архива swifi.zip, разархивирайте го, и качете файловете на iPhone-а си. Правилния път е user/bin За по-лесно можете да го вкарате и в custom ipsw чрез PwnageTool. Уверете се, че на swifi са зададени правилните права (chmod +x swifi).
3. Логвате се в iPhone чрез Терминал VT100 като root
4. Ънлоудвате CommCenter (в друг случай swifi ще ви върне грешка: “Error 0xffffffff”).
Код:
launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
killall -9 CommCenter

5. Стартирате swifi фиксъра. Трябва да си свърши работата за по-малко от 3сек.

Код за потвърждение: Избери целия код

cd /user/bin
swifi
6. Ако сте сменили ръчно wifi MAC адреса чрез ibooter, или ако wifi MAC адреса е бил сменен от калпав (много ме радва тази дума) ънлокър, тогава трябва да го върнете в оригиналното си положение.
7. Ако swifi изпише “actions taken”, рестартирайте телефона, за да използвате новите таблици. Също така може да се наложи да направите и “Settings→General→Reset→Reset Network Settings”

Ето пример със нарочно повредени таблици на iPhone и проблема със неизползваемите или още сиви wifi/bluetooth:

# swifi
wifi fixer
by MuscleNerd, gray, and the iPhone Dev Team
Actions taken:
  Backup table checksum was corrected
  Active table was restored from backup
След използването на swifi, програмата върна рипорт за поправени таблици:

# swifi
wifi fixer
by MuscleNerd, gray, and the iPhone Dev Team
Nothing to fix!
Ето и едно улеснение и допълнение към ръководството от колега ammcfc, за което му благодаря много:

Свалете този архив. В него ще намерите инсталационно iliberty + един архив с необходимите ви payloads - terminal, bootneuter и swifi. Файловете от този архив ги копирайте в директория payloads на iliberty. И когато стартирате iliberty, за да правите джейл, отидете в Advanced и маркирайте необходимите ви програмки - terminal, bootneuter и swifi. След джейла ще ги намерите инсталирани на телефона.
Изображение
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
mindgamevo

Re: Фикс за No WiFi и No Bluetooth

Мнение от mindgamevo »

Браво! Много хубава и полезна тема!
kurnasko

Мнение от kurnasko »

това някои пробвал ли е да го направи
Аватар
aveliky
Обратна връзка:

Мнение от aveliky »

kurnasko написа:това някои пробвал ли е да го направи
И то доста пъти.
Аватар
zerouser
Обратна връзка:

Мнение от zerouser »

Значи след надпис "Nothing to fix!" , приемам че baseband-a ми е ок? Правилно ли съм разбрал?
iPhone 3G 8GB/ FW 05.12.01/ 3.1.3
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Да, и трябва рестарт за да може телефона да ползва новите таблици...
devilfromhell

Мнение от devilfromhell »

благодаря на Адамов за темата и съдействието което ми оказа L-)
след фикса всичко е ок вече :)
Sladichuk

Мнение от Sladichuk »

Ръководството приложимо ли е за 3G fw 2.1 5F136–гледам, че трябва даунгрейд до 1.1.4.... ?
Телефонът беше фабрично отключен от Италия, fw 2.0.1 01.48.02, качих го няколко пъти на 2.1 5F136 , накрая след jail с QuickPwn21-1 по никакъв начин не мога да кънектна wifi и bluetooth–а – не откриват мрежи и устройства. Иначе си разпознава sim–а, звъни си, приема обаждания, и т.н.

Адамче, HELPPPP....
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Sladichuk написа:Ръководството приложимо ли е за 3G fw 2.1 5F136–гледам, че трябва даунгрейд до 1.1.4.... ?
Телефонът беше фабрично отключен от Италия, fw 2.0.1 01.48.02, качих го няколко пъти на 2.1 5F136 , накрая след jail с QuickPwn21-1 по никакъв начин не мога да кънектна wifi и bluetooth–а – не откриват мрежи и устройства. Иначе си разпознава sim–а, звъни си, приема обаждания, и т.н.

Адамче, HELPPPP....
Може и да е приложим. Или пробваш или питаш друг, който е имал 3G. Аз даже не съм се докосвал до такъв и не съм имал възможност да тествам. Сори миличка, но повече от това не знам какво мога да направя. Принципно трябва да стане с темата за Downgrade. 95% съм сигурен, че това и темата за downgrade са приложими.
Sladichuk

Мнение от Sladichuk »

Мерси :)
relax

Мнение от relax »

Здравейте, нов съм във форума, и искам да попитам: нямам WiFi сигнал. Как мога да го оправя. за да се включи? С фирмуер 2.2.1 (5Х11) съм, ако правилно съм го написал. ИСкам да сляза до 1.1.4, а като го напрая, искам да си кача пак фирмуер 2.2.1. Дали в този случай ще имам WiFi :)
Благодаря ви предварително.
Аватар
tonygti

Мнение от tonygti »

relax написа:Здравейте, нов съм във форума, и искам да попитам: нямам WiFi сигнал. Как мога да го оправя. за да се включи? С фирмуер 2.2.1 (5Х11) съм, ако правилно съм го написал. ИСкам да сляза до 1.1.4, а като го напрая, искам да си кача пак фирмуер 2.2.1. Дали в този случай ще имам WiFi :)
Благодаря ви предварително.
Еми прочети няколко поста по-нагоре и ще разбереш.
relax

Мнение от relax »

Имам следният проблем "NO WI-FI" c eдин приятел пробваx меce да го опрайм кaкто пише тукa нo неcтана имали някой oт Варнa които би ми помогнал да ми го опрай ако трябва ште платя някoи лев :) skype to mi e menaii :)
borislav

Мнение от borislav »

Извинявам се за въпроса, но това ли е единствения начин за оправяне на No WiFi.? ?:-/
apodjeki

Мнение от apodjeki »

Много ми е интересно като нямаме вифи как ще влезнем в цидиа да изтеглим тея неща ?:-/
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

apodjeki написа:Много ми е интересно като нямаме вифи как ще влезнем в цидиа да изтеглим тея неща ?:-/
Ти за Edge не си ли чувал? Или ти е дебело?
"Мисля-значи съществувам"
miroslav

Мнение от miroslav »

Здравейте,

Попадна ми един телефон със сива опция за wi-fi ("No Wi-Fi"), с надежда в новия фърмуер, го обнових, jaillbrake с redsn0w и тогава изпаднах в нелепата ситуация - няма Wi-Fi, няма и gprs (заключена карта). Оправих се само с кабел. (ако някой се интересува как - мога да му помогна).

Но в крайна сметка пак не ми дава възможност да ползвам Wi-Fi.

За разлика от описания проблем, всички MAC адреси са ми налични и различни.

Мога ли да пробвам с iBooter или той за FW 3.0 не работи?

Миро
Аватар
pvnikolov
Обратна връзка:

Мнение от pvnikolov »

Да, аз имам такъв проблем на iPhone 2G, имам го още от 1.1.4, в момента съм с 2.0.2 и мислех да ъпдейтна до 3, но като гледам няма да се оправи само с ъпдейт, ако някой знае къде мога да оставя телефона за да го оправят, нека сподели, гореспоменатия метод със Swifi ми се струва, че доста време ще ми отнеме.

Бих предпочел да си платя за да го оправи професионалист, може ли да ми препоръчате подходящо място в София, или човек?

Благодаря предварително.
iPhone 2.0.1 | no Wi-fi, още куп проблеми... еваларка на Apple, вече резултатите за проблеми с iPhone минават милион в Google
http://www.nikolov.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
DistouN

Мнение от DistouN »

Скоро си сложих 3.0 и сигнала на wi-fiто стана много слаб ... Мога да го ползвам само когато съм до рутера :(( . Тази тема ще го оправи ли или да търся друго решение ?
iPhone 3g 16gb firmware 4.2.1
Аватар
DistouN

Мнение от DistouN »

нищо не мога да разбера от тази тема @-) @-) Върнах 1.1.4 имам кудия но там няма Боотнеутер ... Swifi го сложих в описаното място и след това какво ???? След тази стъпка нищо не мога да направя.. и на предния ми коментар никой не отговаря.. Адамче съжелявам , че пиша тако , но много се дразня без wi fi ...
iPhone 3g 16gb firmware 4.2.1
victor11

Мнение от victor11 »

Кога има нужда от този фикс?
Инструмента реално оправя проблема, при който wifi/bluetooth са сиви, т.е. неактивни и неизползваеми.
ВНИМАНИЕ! Този фиксър не трябва да се използва, освен ако нямате проблема със wifi/bluetooth описан по горе!!!
Скоро си сложих 3.0 и сигнала на wifi-то стана много слаб... Мога да го ползвам само когато съм до рутера.
Според теб отговаряш ли на условията за този фикс? Ако искаш да си довършиш телефона, давай.
П.П. Сега, като си на 1.1.4, по-силен ли е сигнала?
Публикувай отговор