Как да преминем от fw1.1.3(4) на fw3.1.x iPhone 2G (Update)

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
Аватар
MadM@X

Как да преминем от fw1.1.3(4) на fw3.1.x iPhone 2G (Update)

Мнение от MadM@X »

Това е ръководство за собственици на iPhone 2G който са с много стара версия на системния софтуер (примерно 1.1.х) и искат да преминат на последната най-нова (за момента 3.1.3).

Ще се наложи да минете през няколко стъпки в които трябва да се направи точно каквото пише с точно каквато версия пише на iTunes!

Ако в момента сте с версия 2.х съответно ще четете само от втора точка нататък и пропускате първата две понеже вече сте я изпълнили.

Ето стъпките:
1. Сваляме си оригиналната 2.0.2 и го инсталирате през iTunes като държите бутона Shift на клавиатурата натиснат и давате на бутона Restore в iTunes.

- 2.0.2 (2G) - iPhone1,1_2.0.2_5C1_Restore.ipsw - Modem FW 04.05.04_G

Вкарвате телефона в DFU mod. След това преминавате към втора стъпка.

2. Джейл./Откл. iPhone2G/3G/3GS 3.0.x с RedSn0w 0.8 (Win)

За преминаване до версия 3.1.2:

3. (3.1.2)
  • Рестор до 3.1.2 и джейл с blackra1n
    Итегляте файла на 3.1.2 за iPhone 2G от следния линк:
    Официални линкове за фирмуерите за iPhone 2G/3G/3GS/4. След като сте изпълнили точка 2 пускате iTunes, задържате натиснато копчето "Shift" и натискате на бутона "Restore". Ще ви поиска файл, посочвате вече сваления 3.1.2. Давате да направи рестор, изчаквате процеса да завърши и спирате iTunes. Изтегляте си програмата blackra1n RC3 и я пускате, натискате на бутона "Make it rain" и чакате докато телефона се стартра наново и вече имате достъп до него. После от програмата "blackra1n" която се намира на екрана на телефона инстарирате Сидия.

3. (Алтернативен начин за инсталиране на 3.1.2) Джейл./Откл. iPhone2G/3G 3.1.2 - custom firmware
    Стъпка 3 е ако искате да минете на версия 3.1.2. В нея само трябва да изтеглиш файла за iPhone 2G (custom firmware), да го сложите през iTunes и толкова. Нищо друго не е необходимо.
    За iPhone 2G - Root partition 563MB
    iPhone1,1_3.1.2_7D11_Custom_Restore_563MB.ispw

За преминаване до версия 3.1.3:

3. (3.1.3)
  • Активиране, джейлбрейк 3.1.3 custom firmware iPhone2G/3G/3GS, iPod1G/2G
    Стъпка 3 е ако искате да минете на версия 3.1.3. В нея само трябва да изтеглиш файла за iPhone 2G (custom firmware), да го сложите през iTunes и толкова. Нищо друго не е необходимо.
    За iPhone 2G - Root partition 500MB
    Файл : iPhone1,1_3.1.3_7E18_Custom_Restore_500MB.ipsw
    За достъп използвайте линка : http://dox.bg/files/dw?a=5e8c0867d9
    3. (Алтернативен начин за инсталиране на 3.1.3) След като сте изпълнили точка 2 пускате iTunes и той ще ви попита дали искате да направите ъпгрейд до версия 3.1.3. Давате да направи, изчаквате процеса да завърши и спирате iTunes. Изтегляте си програмата и задължително прочетете темата за Redsn0w 0.9.4, след като сте я прочели следвате ръководството за работа с Redsn0w 0.9 (по-стара версия) като обърнете внимание на разликите които са описани в темата за 0.9.4 и чакате докато телефона се стартра наново и вече имате достъп до него.

За по-подробна информация и картинки вижте тук:

Jailbreak FW 3.1.3 с RedSn0w 0.9.4 Win/Mac
    Jailbreak iPhone2G/3G/3GS/iPod 3.1.2 с RedSn0w 0.9 Win/Mac

Ръководство: Отключване на iPhone 2G (04.05.04_G) чрез Bootneuter

Как се инсталират фирмуеъри свалени на компютъра:

Като държиш бутона Shift натиснат натискаш бутона Restore в иТунес и така ти дава да си избереш файл от който да се ресторне.

Ето и как се вкарва устройството в DFU мод понеже ще го срещнете често:
За DFU mode:

1.Изключваш телефона и го закачаш към компютъра
2.Държиш Power бутона за 2 сек.
3.Без да пускаш Power бутона натискаш Home бутона и даржиш 10сек.
4.Пускаш Power бутона без да пускаш Home бутона и го даржиш още 30 сек.

Ползвай часовника на компютъра да засичаш времето - трябва да си много точен. Много често не става от 1-я път - опитай няколко пъти.

Ако телефона е влязал успешно в DFU режим екрана му е черен, но iTunes го разпознава и ти предлага да направиш restore.
Четете внимателно и изпълнете трите стъпки в реда който съм ги дал!
Четете само упътванията и правете ТОЧНО каквото пише.
Ако спазвате всичко след трета стъпка ще сте с версия 3.1, джейлбреакната, активирана и отключена за всички GSM оператори, ще имате Сидия.

Как се инсталират после свалени от интернет приложения и програми:

За да ти работят после кракнати игри и програми изтеглени от нета и инсталирани през иТунес направете това:

Ако си с версия 3.0 или 3.1 (гледай версията и слагаш съответното за нея само):
За притежателите на iPhone САМО с фирмуер 3.0 - 3.1
- В Cydia добавяте нов източник за инсталация на софтуер: http://cydia.hackulo.us
- Отивате на търсене, намирате и инсталирате приложението: AppSync OS 3.0, респективно AppSync OS 3.1;
- Вече сте готови да инсталирате всички приложения от AppStore...
След това само добавете приложенията/игрите (.ipa) в iTunes и синхронизирайте.
Внимание: За да ви работят кракнатите приложение, трябва да изпълните следните три неща;
1. Да имате регистрация в appstore и да сте sign in.
2. Да сте дали оторизация на компютъра. (от iTunes -> Store -> Authorize Computer)
3. Да сте инсталирали поне едно free приложение от AppStore.

Това е всичко като за начало. За други програми и информация използвайте търсачката на форума и преглеждайте темите в разделите.

Успех!
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Noran7

Re: Как да преминем от fw1.1.3(4) на fw3.1 iPhone 2G

Мнение от Noran7 »

Здравей MadM@X,

Току що прочетох статията ти.Описал си всичко много подробно и изчерпателно.И аз като притежател на iPhone 2G (1.1.4) ти благодаря за това.Иска ми се обаче да те помоля за една голяма услуга.Не се познаваме,но все пак искам да те помоля ако е вузможно да ми дадеш скайпа си да се свържа с теб.И като се свържем ако е възможно да ми обясниш и да ми помогнеш по телефона(скайп) как точно да си направя ъпгрейда.Знам че не си длъжен да го направиш,но ще ти бъда страшно благодарен ако ми помогнеш.Проблема е че преди време при първия си опит да го разблокирам го осрах много яко и после трябваше да се бръкна много пари да ми го оправят.Така че ако не представлява проблем за теб те моля да се чуем някои ден по скайп и да ми съдействаш да си го ъпгрейдна.Скайпа ми е eternal_idol1 (GPMorgan).Надявам се да ми дадеш своя скайп за да се свуржа с теб.Благодаря ти предварително:)

Поздрави,
Noran7
intruder

Мнение от intruder »

@Noran7 - почвай да правиш стъпките както ги е писал MadM@X. Ако някъде се затрудняваш питай. С 2G e лесно защото винаги може да се отключи, а и винаги можеш да направиш downgrade.
Skinu

Мнение от Skinu »

Интересува ме,дали при този ъпдейт се запазват смс-ите,снимките и телефонните номера.
intruder

Мнение от intruder »

Не - трябва да ги синхронизираш и да си запазиш файлчетата с смс-ите.
Noran7

Мнение от Noran7 »

intruder,въпреки че съм сигурен че ще оплескам нещо ще пробвам сам.По този повод искам да питам следното:в момента сум с версия 1.1.4 и искам да мина на 3.1.В стъпките които е посочил MadM@X пише че пурво трябва да си инцталирам 2.0.2,после 3.0 и чак тогава 3.1.Въпроса ми е не мога ли след като си инсталирам 2.0.2 да мина директно на 3.1.Защо трябва да инсталирам 3.0 че чак след това 3.1?
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Noran7 написа:....Защо трябва да инсталирам 3.0 че чак след това 3.1?
Можеш, но никой не ти дава гаранция че всичко ще мине наред. Метода който съм описал е съобразен с инструкциите за ползване на dev-team, които са написали програмите за джейлване и активиране. Също така стъпките съм ги тествал лично и резултата е безупречен. Тествай след 2.0.2 направо с 3.1.2 къстъм за 2Г и кажи резултата. И никога не връщай после от бекъп.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
intruder

Мнение от intruder »

Резултата ще е плачевен - имаше един потребител, който точно така беше направил. :))

Custom firmware-ите за 3.1.2 искат задължително jailbreak-нат FW 3.x. Единствено за iPhone 3GS може от оригинален FW 3.1.2 да сложиш custom 3.1.2.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Я кажи като прави къстъмите за 2G имаше ли отметки за Activate и Unlock? АКо ги е имало и двете трябва да стане и директно с 3.1.2 след 2.0.2. АКо е нямало отметка за активиране и отключване резултата наистина ще е зле...

п.с. стъпката с 3.0 се прави за минути... незнам какво ще спестиш ако тестваш нещо което не е ясно какъв трезултат ще има и не направиш точно както съм го описал прехода в първия пост....

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
intruder

Мнение от intruder »

Има отметки, но съм 99% сигурен, че ще има проблем.

Изображение

Изображение
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Ми като има желание да тества и да каже какъв е резултата. Няма какво да омаже, ако има проблем слага 3.0 и продължава по опосания начин.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Noran7

Мнение от Noran7 »

Да благодаря за бързите ви отговори.Аз не съм казал че ще мина направо към 3.1.Просто попитах.Ще направя точно както ти си описал.Само че имам единпроблем - сайтовете които си посочил за изтегляне на тая програма за отблокиране нещо не ми ги отваря.Не става.Може би проблема е че съм с Виста и че ми е малко бъгнат компа или че сега съм в Дания.Не знам.Както и да е аз и без това исках ъпгрейда да си го направя на някой компютър с ХР така и ще направя.И накратко да обобщя - първо инсталирам 2.0.2,после 3.0,после разблокирам 3.0 и после качвам 3.1 и най-накрая го разблокирам.Надявам се съм разбрал правилно?
Noran7

Мнение от Noran7 »

Искам да се консултирам с вас и по още един въпрос - последните дни телефонът ми прави един проблем,който не знам дали е бъг на 1.1.4 или си е вече хардуерен проблем.Значи когато го заключа и после го отключа да го ползвам ми се появява едно съобщение : "This accecory is not made to work with iPhone. Would you like to turn on Airplane Mode to reduce audio interference? You will not be able to make or receive calls." И звука изчезва.Като си пусна някоя песен или клип си вървят ама без звук.Мислите ли че това ако е бъг ще изчезне след ъпгрейда или проблема е по-сериозен?
victor11

Мнение от victor11 »

Като за начало опитай да си почистиш входа за слушалки от боклуци и прах.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Noran7 написа:....Само че имам единпроблем - сайтовете които си посочил за изтегляне на тая програма за отблокиране нещо не ми ги отваря.Не става...
Оправих линковете, верно линка за версията на 0.8 за Windows беше развален, вече работи.

Иначе правилно си разбрал за стъпките, все пак са написани ясно в първия пост.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Noran7

Мнение от Noran7 »

victor11 ти каза като заз начало да пробвам с почистване на входа за слушалки.Пробвах.Ефект няма.Нещо друго да ме посъветваш?
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Noran7 написа:victor11 ти каза като заз начало да пробвам с почистване на входа за слушалки.Пробвах.Ефект няма.Нещо друго да ме посъветваш?
Ако така не става си за сервиз да ти кажат къде е проблема.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Noran7

Мнение от Noran7 »

Да може би си прав...Но се надявам това да е бъг.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Noran7 написа:Да може би си прав...Но се надявам това да е бъг.
Еми ние само можем да предполагаме... телефона е в теб, досега можеше да си тествал софтуерите и да кажеш дали е останал или се е оправил проблема....

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Noran7

Мнение от Noran7 »

Това и ще направя.MadM@X кажи ми,от гледна точка на дизайна ти кой вариант повече харесваш - класическия алуминиев или пластмасовия???Защото аз лично не бих си заменил алуминиевия капак за нищо,пък и това е едно от нещата което го отличава от другите телефони и го прави толкова уникален.
victor11

Мнение от victor11 »

Отклонявате се от предназначението на темата! За това си има раздел Общи приказки.
demoland

Re: Как да преминем от fw1.1.3(4) на fw3.1.2 iPhone 2G

Мнение от demoland »

Коя версия на iTunes, трябва да се използва когато преминаваме от 3.0 към 3.1.2?
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

demoland написа:Коя версия на iTunes, трябва да се използва когато преминаваме от 3.0 към 3.1.2?
Версия на iTunes 8.2 или по-нова. За предпочитане последната за момента.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Noran7

Мнение от Noran7 »

MadM@X инсталирах си 2.0.2 само че ти не беше споменал нищо за разблокиране.Както и да е аз си намерих една програма QuickPwnGui120 и си го разблокирах.Или поне аз така си мисля.Сега си работи,само че нещо няма покритие...мога да го ползвам само като айпод.Пробвах да се обадя но не стана.И там където трябва да пише Carrier(оператора) пише fetch new data.Данеби да съм объркал нещо.Питам те защото ми е странно,уж всичко вървеше по вода.Но аз така или иначе ще продължавам напред и ще инсталирам 3.0,после 3.1 и така.Искам просто да се уверя че няма да изкочи същия проблем когато инсталирам 3.1.Между другото искам да "докладвам" за моя проблем дето ви споделих че може да е бъг.Но явно не е бъг - съобщението се появява и при 2.0.2.Явно нещо съм си прецакал телефона да е*а майка му пеленгаторска...
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Noran7 написа:MadM@X инсталирах си 2.0.2 само че ти не беше споменал нищо за разблокиране....
Неслучайно не съм споненал понеже не е нужно! 2.0.2 се инсталира единствено с целта да преформатира паметта на телефона и да ъпдейтне бейсбанда на 2G до последната версия за този телефон. Сам си си усложнил живота. Ако беше следвал точно стъпките както съм ги написал нямаше да изгубиш време в търсене на ненужен софтуер.

Следвайте точно стъпките както са написани и няма да имаш проблеми! Неслучайн осъм писал в заглавието "Тествано"!

Поздрави!

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Публикувай отговор