HOWTO: Конвертиране на филми с WinAVI MP4 Converter

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
ihatethis

Re: HOWTO: Конвертиране на филми с WinAVI MP4 Converter

Мнение от ihatethis »

Jorky_pld написа:Здравейте на всички 1-во.Изкам да споделя че аз ползвам XviD4PSP 5.0.За мене програмката е супер и прави филмите с доста добро качество.И размера е задоволителен.Изкам да попитам някой който е работел и с 2-те да ми даде сравнение коя е по-дора.Питам защото не съм работел до сега с WinAVI MP4 Converter и доста бавно го сваля чесно да си кажа.Да знам дали си струва да го свалям.Благодаря предварително!!! :)

Edit: Свалих програмата и да си кажа чесно XviD4PSP 5.0 е 100 пъти по-добра от WINAVI Converter-а.Няма място за сравнение на картина и звук.Който изка да се Увери сам.LINK http://www.winnydows.com/e107_files/dow ... 0_full.exe" onclick="window.open(this.href);return false; .Само да отбележа че тази програма изисква Framework 3.0 на Windows.Framework 3.0 може да го изтеглите от http://download.microsoft.com/download/ ... 3setup.exe" onclick="window.open(this.href);return false; .
Малееее айде моля те обесними на това
Изображение
кое му е конкурентното с WinAVI ?:-/ ?:-/ ?:-/ (3-4 часа за един скапан филм са си супер да). С винави-то ми върви с 80-90фпс-а, просто не мога да си го обесня?
ihatethis

Мнение от ihatethis »

Така тъй като някои съфорумци споделиха как са успели да се справят с конвертирането и добавянето на субтитри и аз ще направя същото.

При мен стана така, като пускам WinAVI конвертора ми казва, че му трябват някакви кодеци, след опит установих, че само Realmedia Codec-a е нужен(има го в архива, както и ффдшоу-то, защото в темата линковете не работят), при опит да слагам и този QuickTime Codec, който ми го изискваше се получи конфликт между него и iTunes, като трябваше да конвертирам филма, след това да махна кодека за WinAVI и да преинсталирам iTunes, за да си го кача.
Всичко стана както трябва по следния начин:
1. Махнете всички кодеци и такива неща, които имате на компа
2. Инсталирате WinAVI конвертора, след това FFDSHOW декодера и realalt190.exe
3. За да се вграждат и субтитрите, правите настройките на ffdshow както са показани в първия пост, както и настройките на конвертора
4. Правите си филмите и се кефите :)

http://4storing.com/2xo66/a4a19d965a6b5 ... fd099.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://4storing.com/2xo66/a4a19d965a6b5 ... fd099.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
DJCC

Мнение от DJCC »

ihatethis , случайно да си се замислял,че правенето на филми по 2-3 часа с Xvid4PSP се дължи на процесора ти.
Аз примерно един филм го правя по 40 минути максимум с най-високо качество.
Благодаря на всички хора,който подържат сайт и правят всичко възможно всички да сме доволни.
ihatethis

Мнение от ihatethis »

DJCC написа:ihatethis , случайно да си се замислял,че правенето на филми по 2-3 часа с Xvid4PSP се дължи на процесора ти.
Да това го знам, с интел целерон на 2.7 съм, а щом ти ги правиш за толкова кратко значи си минимум с две ядра всяко по 2 и нещо, а винави явно изисква много по малко ресурси и пак си ги прави със супер качество.
Аватар
aveliky
Обратна връзка:

Мнение от aveliky »

ihatethis написа:
DJCC написа:ihatethis , случайно да си се замислял,че правенето на филми по 2-3 часа с Xvid4PSP се дължи на процесора ти.
Да това го знам, с интел целерон на 2.7 съм, а щом ти ги правиш за толкова кратко значи си минимум с две ядра всяко по 2 и нещо, а винави явно изисква много по малко ресурси и пак си ги прави със супер качество.
Със супер качество, ама леко. Xvid4PSP е за по мощни машини и разбира се по добра, но за всичко има алтернатива, каквато е в случая WinAVI.
Аватар
DJCC

Мнение от DJCC »

Това се опитвам и аз да обясня :)

Поздрави :)
Благодаря на всички хора,който подържат сайт и правят всичко възможно всички да сме доволни.
DJBamby

Мнение от DJBamby »

Аз от години конвертирам с TMPGEnc и последната версия дето имам (V4.6.2.226) ме раздва много. Хубавото е, че натоварва на 100% двете ядра и 80-90% ако сте с четриядрен процесор , та скороста за конвертиране често е 300-400 кадъра в секунда. Подържа много формати, субтитрите се вграждат по същия начин с ffdshow.
mimaa79

Мнение от mimaa79 »

Здравейте и от мен!!!!

Имам iphone 3g телефон на който не мога да си кача нищо!!!
Аз имам няколко въпроса към Sisq0 ,не мога да се справя с конвертирането на филмите......
Малко тъпичко ще прозвучи след такова добро обяснение,но аз пак не мога да се справя!!! =:)
Стигам до четвъртата стъпка ,но там не ми излизат два прозореца ,а само един /т.е. първия който си показал и ти/ след това му давам ОК ,и всичко се прекъсва /изчезва/.......помогнете ми къде бъркам... :(
GAlt

Мнение от GAlt »

здравейте, значи аз следвам всички стъпки както е описано, но субовете пак не ми излизат. Сега въпроса ми е освен настройките на FFDSHOW оставя ли се включено по някакъв начин или? изтрих си другите кодеци и сложих само него и win avi и пак не иска да ги показва. Пробвах с Total video-то, с него всичко е ОК, но става много бавно. Някакви идеи?

10х преварително
Аватар
tkolev

Мнение от tkolev »

Пробвайте и Mp4ForHD от тук: http://www.easy-share.com/1904702102/Mp ... _Setup.exe - програмката е супер и дори на малката резолюция на iphone-а филмите изглеждат добре. Интерфейса е елементарен, но ако някой има нужда от помощ, нека пише. Честно казано не помня колко време конвертираше филмите за 480х320, но когато имам време да си играя да ги конверирам за 800х480 горе-долу става за малко по-малко отколкото е самия филм (на двуядрен мобилен процесор, със Х264 2 pass кодек). Иначе ще използвам случая да попитам няма ли приложение, с което да се гледат директно .avi файлове на iphone-a? Нещо подобно на Core Player за Windows Mobile, който ползвам, когато не е проблем по-големият divx файл да го качвам на картата на телефона ми.
HTC Touch HD user ;)
ilianko

Мнение от ilianko »

Здравейте,искам да попитам има ли възможност при конвертирането с WinAVI да се избегнат двете черти отгоре и отдолу пробвах с формат 4:3 но стават кофти,друг вариянт не ми идва на ум...
Мда... слага се отметка на Adjust the Height и се получава....само дето имам чувство че образа е по разтеглен....
dra6ko

Мнение от dra6ko »

Bon Jovi Videohits-3.5GB
Конвертиран на -890MB

Кодеци който имам на моето PC:
DIVX 5.0
XVID
FFDSHOW

Други нямам и по принцип не са ми нужни за нормална работа за гледане на филми,още се чудя тия codecpack за какво ги правят че да ти бозят машината
Аватар
iphoneG1

Мнение от iphoneG1 »

Чудесно ръководство! Ще го пробвам задължително. Иначе ползвам Aimersoft iPhone Video Converter-върши ми страхотна работа.

А дали някой знае как да конвертираме филм със субтитри,по същия начин,както са филмите от iTunes? В смисъл да имам меню за избор между различни езици на звука или на субтитрите директно от самия файл,докато го гледам.
iPhone 8GB 3.0
Аватар
iphoneG1

Мнение от iphoneG1 »

Изключително съм ти благодарен ! L-)
iPhone 8GB 3.0
aLeRgIcHeN

Мнение от aLeRgIcHeN »

При мен пък конвентираните клипчета нямат звук o_O
dra6ko

Мнение от dra6ko »

Незнам полудявам ли какво:),но на пьрвия пост кьдето е обяснено настройките на програмата,имаше и screenshot за менюто MP4 кьдето се пишеше Video Size,и някоя от другите настройки сьщо имаше промяна
dum5575

Мнение от dum5575 »

Много ми помогна и на мен :)Но има един проблем вече качения ми филм има надпис :
winAVI MP4/ ipod/ psp
remove this nag for only 24.95$ http://www.winavi.com

през цялото време на филма ми го изписва , по средата на екрана , и не се маха как да го махна , а не ми се плаща!
Някои ако може да помогне мерси
Sobiesk1

Мнение от Sobiesk1 »

дам лицензирай си програмата "we" :X пише го по страниците само да беше поразгледал малко :@:@
tralala8

Мнение от tralala8 »

Здравйте! Искам да помоля да помощ при конвентирането на един филм. Използвам програмата -Wp4ForHD v 2.9.Всичко правя както сте обяснили по - горе, но проблема е в субтитрите. Излизат ми като йероглифи и по никакъв начин не мога да ги променя.Влизах в насторйки, пробвах с други филми и пак не става на всички филми субтитрите ми излизат като точици и разни буквички!
Ако някой може и знае как да ми каже да си оправя настойките на програмата ще се радвам!
Мерси
totolamb

Мнение от totolamb »

Здравейте ,
извинявам за може би глупавия въпрос но имам проблем с едно съобщение а именно : "Can`t decode this file! Maybe is broken or the relative decoder is not installed! " ..... а самото съобщение ми се появява когато се опитам да слея двата фаила на филма и този на субтитрите заедно , но странното е че се отнася за srt фаила. Опитах много неща започнах първо с това да си инсталирам ffdshow - не стана , после махнах всички инсталирани кодеци и инсталирах K-Lite mega pack - и пак не стана. Прочетох и много др мнения от форумите но на всякъде е описано само когато имаш проблем с видео фаила аа никъде когато имаш проблем с субтитрите ...
Моля ви ако някои знае как да отстраня проблема да сподели.
nakata1972

Мнение от nakata1972 »

здравейте.по принцип много бърза програма,конвертацията,и вграждането ми се получават,но не може да излезе звук.ако някой знае какви настройки да се направят нека сподели :)
Аватар
import
supporter

Мнение от import »

Настройките трябва да са точно както са на снимките от първия пост. Разгледай ги добре, даже имаш оградени полета в червено.
iPhone 3GS 16GB Black 3.1.2

"Въображението е по-важно от знанието." - Албърт Айнщайн
Аватар
r3b1LLi0n

Мнение от r3b1LLi0n »

Програмката неще да конвертира от .mkv файл. Any suggestions ?
iPhone 5 :D
Аватар
subzer0
Обратна връзка:

Мнение от subzer0 »

За съжаление програмата не може да конвертира от .mkv файлове.
It can convert almost all video formats, for e.g., DivX, XviD, MOV, rm, rmvb, MPEG, VOB, DVD, WMV, AVI to iPod/PSP or other portable video device, MP4 player or smart phone.
Device: iPhone 3G 16GB Black/FW 3.1.3
You call it piracy. We call it Freedom.
Полезни ръководства за iPhone
Публикувай отговор