HOWTO: Cyder - как да ползваме Cydia без Wi-Fi ! [Windows]

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
elendro

Re: HOWTO: Cyder - как да ползваме Cydia без Wi-Fi ! [Windows]

Мнение от elendro »

Добре де подновявам сорсовете в Сайдера и след това като ги копирам сорсовете в Сидия не би ли трябвало да ми се подновят сосрсовете и в Сидия, така че да ми изкарва новите пакети??
victor11

Мнение от victor11 »

Ако ставаше, щеше да ти се получи още първия път. ;)
applehifi

Мнение от applehifi »

А може ли да се добави с тази програма жълтия сняг?
И втори въпрос.Има ли я за мак?

Понеже имам един iphone с прецакано wi-fi, а иначе си е с модем 2.28 и версия 2.2.1
Мерси предварително
Аватар
crypticbastard

Мнение от crypticbastard »

Въпрос 1: Да. Жълтия снЕг се инсталира като всяко друго приложение от Cydia. Добави http://apt9.yellowsn0w.com/./Packages като сорс, за да ти го намери Сайдера.
Въпрос 2: Не.
applehifi

Мнение от applehifi »

crypticbastard написа:Въпрос 1: Да. Жълтия снЕг се инсталира като всяко друго приложение от Cydia. Добави http://apt9.yellowsn0w.com/./Packages като сорс, за да ти го намери Сайдера.
Въпрос 2: Не.
мерси за инфото ,намерих и друго решение;
http://ripdev.com/installerapp
cVp

Мнение от cVp »

Може ли един мирар за програмата, че линка не е валиден ? Благодаря :)
iProblem

Мнение от iProblem »

Ми правя всичко както трябва но нищо нямам после в сидия... Даже като прехвърля от сидер-а към сидия, влизам в сидия намирам пакет-а кликам да се инсталира и то почва да опитва да смъква и следва timed out... timed out.. timed out и всичко така и кофти.. :(
stinka_

Мнение от stinka_ »

някои има ли представа защо cyder не ми намира телефона като го сжържа с компа?Все още сам нов и затова ако може помогнете,благодаря
Аватар
subzer0
Обратна връзка:

Мнение от subzer0 »

Прочети отново цялата тема. Провери дали правиш всичко както е описано. Възможно е проблемът да е при теб. ;)
Device: iPhone 3G 16GB Black/FW 3.1.3
You call it piracy. We call it Freedom.
Полезни ръководства за iPhone
Аватар
BenJi

Мнение от BenJi »

Как да инсталирам Cydia ако нямам wifi ? Знам, че става през blackra1n, но нямам wifi. Казват, че ставало през Cyder, но навсякаде всичко ми е празно ... any ideas ?
Аватар
r3ac7

Мнение от r3ac7 »

Като не ти е ясно прочети цялата тема. Не само последната страница или последния коментар. Нали затова пише "как да ползваме Cydia без Wi-Fi"!
iPhone 5 16GB Black
iPad 1st Gen 16GB Wifi+3G
MacBook Pro 15" Early 2008 C2D 2.4Ghz
iMac 21.5" 2012 Core i5 2.7Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 640M 512MB
Аватар
BenJi

Мнение от BenJi »

Прочетох я преди да го напиша. Това не е първият форум в който пиша и ми е ясно, че се нервите на някви глупаци които искат всичко на готово и ги мързи да разгледат темите и да намерят сами отговор на въпросите си. Пускат си тема с въпросите и айде ...
Прочетох всичко до тук и не ми стана ясно, НО до ей ся бях на кафе специално заради wi-fi-то и сега ще го мъча на ново ...
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

BenJi написа:Как да инсталирам Cydia ако нямам wifi ? Знам, че става през blackra1n, но нямам wifi. Казват, че ставало през Cyder, но навсякаде всичко ми е празно ... any ideas ?
Много лесно - чети тази тема.

(Пре)инсталиране на Cydia

Като прупуснеш редовете за премахването на стара инсталация на Сидиа, което очевидно теб не те засяга. Успех!

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
BenJi

Мнение от BenJi »

От къде да взема сорс с игри и т.н. ? Абсолютно всичко което си харесам в iTunes и после го потърся в тая Cydia го няма ... адвам някви нови сорсове и същата работа. Само някви ГИГА lame apps. Свалих ей сега NFS Undercover От форума ама не знам как да го инстална. Почнах да чета темата за инстал през iTunes ама не мога да изпълня условията, защото нямам wifi. Съотнветно влизам в Cyder и адвам адреса там -> http://cydia.hackulo.us ! След кето давам да рефрешне и т.н. за да може да се появят програмките в Packages на Cyder-a ама полетата седят празни и нищо не става ... и не ми е ясно как така като инсталирам няква си AppSync OS 3.1 ще се промени нещо ?! Аз така или иначе си копувам и си инстлвам приложенията през iTunes ... кво ново ще стане ??!! Ще мога да свалям и платените ли кво L-) ?! Общо взето не ми е ясно нито от къде да си намеря свестен сорс с игри и програми които са в топа на iTunes нито ми е ясно как да инсталирам тоя ПУСТ NFS Undercover от компа ми .... any help, че вече ще се побъркам ... от няколко часа ровя в форума ... търся ... НИЩО НЕ НАМИРАМ ... тоя Google ще прегрее само от моите търсения ... е*ати кашата сериозно ... и тоя смотан Cyder kато го включа чакам да зареди кам 5 мин., че чак компа ми забиава, а говорим за 4 ядрен процесор с 4 GB рам ... кви са тия lame UNstable програмки е ??!?! Please help, че изпушвам гига яко ...

А да и още нещо ... тая тема - http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =17&t=4402 ... УЖ било еднакво всичко за iPhone и iPod пък тука пише " трябва да имате активиран EDGE " ... от коя дупка да го из*кам тоя EDGE на iPod-a си ? Дайте туториалче за нет на I P O D - a през USB на компа ...
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Първо спазвай приличен тон и не пиши за дупките си...

1. Май не си прочел всичко. Уточнението за EDGE e целенасочено и е написано точно за какво е:
Трябва на телефона да имате работещ EDGE! /не трябва да го махате с Bossprefs или да му давате грешни настройки!!!/
Това важи само за телефоните да не е спряна тази възможност.!

2. Сидия и Апстор нямат нищо общо! Двете са напълно различни! В раздлеите за игри/програми има теми за Искане на линкове за сваляне както и в самите теми има линкове.

Първо изпълняваш тази тема : Инсталация нa приложения през iTunes - iPhone/iPod 2.0 - 3.1

След това добавяш (дърпаш) свалените от теб .ipa файлове в иТунес и синхронизираш. И толкова .

Вземи и прочети малк оче тотално си объркал кое какво е и за какво.
и тоя смотан Cyder kато го включа чакам да зареди кам 5 мин., че чак компа ми забиава, а говорим за 4 ядрен процесор с 4 GB рам ... кви са тия lame UNstable програмки е ??!?! Please help, че изпушвам гига яко ...
Радвай се че и такива програми има. Вземи отиди на сервиз да ти оправят WiFi-то щом не може да се оправиш сам с тези "lame" програми. Всичко необходимо е написано и казано остава само да проявиш малко търпение, съобразителност и креативност.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
kobester

Мнение от kobester »

Да ви попитам, много ми цикли тая програма. Отварям я, зарежда сорсовете и зацикля, чакам 1-2 минути и направо го затварям. Какво да правя?
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

kobester написа:Да ви попитам, много ми цикли тая програма. Отварям я, зарежда сорсовете и зацикля, чакам 1-2 минути и направо го затварям. Какво да правя?
Чакаш. При стартиране рефрешва всички сорсове и и трябва време докато си обнови базата с пакетите. При мен и трябват няколко минути.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Здравейте.
Досега не бях закъсвал без wi-fi и днес рекох да видя как действа тази програма cyder. Прочетох темата няколко пъти нагледах се и на едно видео, но loсal caсhe си ми остава празно. Опитах всичко каквото се сетих и каквото е описано по-горе , но не постигнах успех. Уиндолса ми е 7-ца. Телефона е 2Г. Някой, някакви идеи да ми даде. Че гледах и в руски форум и в английски и явно нещо пропускам.
Извинете за обърканото поставяне на въпроса, но май съвсем съм изпушил.

Ето и видеото за някои, които се сблъскват за първи път с програмата:
http://www.youtube.com/watch?v=1CVDQNxv ... dded#at=14
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Значи защо loсal caсhe ти е празно - не си избрал и изтеглил пакети.
Отиваш на Cyder - Packages (втората икона в ляво от горе на долу).
Там слагаш отметка на пакет който искаш да свалиш и даваш после иконата под списъка която е като хард диск със стрелка отгоре. След това пакета ще се свали и ще се появи в loсal caсhe.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Благодаря ти MadM@X. Това го бях чел няколко пъти, но по някава причина не бях изпълнил. Явно съм преуморен. Утре ще продължа.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

И така - моите мъки продължават втори ден.
След като успешно настроих Cyder преминах към точка 1 от първия пост, но получих това:

1 - Копирате сваления пакет в Cydia cache (щракате на стрелката). След това отваряте Cydia на вашето устройство (няма проблем да е свързано към компютъра и Cyder да си върви) и инсталирате въпросния package така, както бихте го направили ако имате Wi-Fi. Уловката е, че Cydia ще разполага с този package в своята памет и вместо да търси да го тегли от интернет, тя направо ще го инсталира от кеша.
Ако не се получи, след като копирате package в Cydia cache, цъкнете бутона Copy sources to Cydia.
За потребителите с iPhone - изключете Edge и 3G интернета, за да спестите трафик от обновяването, което прави Cydia всеки път при стартиране.

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Изображение

Къде ми е грешката? Явно, нещо пропускам или нещо не съм разбрал.
intruder

Мнение от intruder »

Гога, не съм сигурен дали ти разбрах точно проблема, ама като пуснеш Cydia, не я оставяй да се update-ва - горе в дясно имаш бутон Cancel. След това отиваш на search-a - пишеш си името на приложението и трябва да ти се появи и да можеш да си го инсталираш. Ако все пак не ще да стане защо не пробваш да ги копираш в AutoInstall folder-a - с него би трябвало да е по-лесно. За съжаление в момента нямам Windows под ръка да го пробвам, а съм го правил много отдавна.
victor11

Мнение от victor11 »

Гога, има и друг вариант - потърси изтегления .deb пакет на компютъра в cache папката на Cyder. Оттам спокойно можеш да си го качиш на телефона ръчно примерно с iFunbox и да го инсталираш чрез iFile.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Значи cancel бутончето вече изобщо не се появява. Чрез начина описан във втора точка, успях да кача iphonetic и carrier logo fixer, но Не работят. Има иконината на айфонетик- отваря се програмата,но не действа. Мисля че за момент, когато рестартирах Сидията и те се автоинсталираха логото на оператора се смени от vivatel на vivacom.

victor11
нямам инсталиран ifile на телефона.

П.П. Пропуснал съм да напиша - логото пак си е vivatel. Ресетвах, палих, гасих - нищо не помага.

П.П.2 Забелязах, че когато телефона е в sleep режим и го светна без да го отключвам логото е VIVACOM - до момента в който го отключа.
Публикувай отговор