Как да ресторнем с custom firmware без да имаме Jailbreak

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
Аватар
uomoto

Как да ресторнем с custom firmware без да имаме Jailbreak

Мнение от uomoto »

В това ръководство ще ви покажа как да ресторнете с къстъм фирмуер без да имате направен Jailbreak на устройството си.

Инструмента ,който ни е нужен се казва IREB и може да го истеглите от официалния им сайт

Работи на следните устройства:

* iPhone 2G/3G/3G[S]/4
* iPod Touch 1G/2G/3G/4
* iPad
* Apple TV 2

Актуална Версия:
-Свалете IREB

Нужно ви е iTunes 10.x.x и .NET Framework 2.0

Custom firmware-a може да е направен под Mac с PwnageTool или със sn0wbreeze под Windows.

Както казах няма значение дали имате направен Jailbrеak или не,с помоща на този инструмент вкарвате устройството си в ДФУ и ресторвате през iTunes с къстъма направен с PwnageTool или sn0wbreeze без проблеми.

Пуснете IREB и изберете вашето устройство:

Изображение

След като изберете вашето устройство , програмата ще ви подкани да го вкарате в ДФУ:
задържате power бутона за 3 секунди
след това натискате и home бутона заедно с power за 10 секунди
пускате само power бутона , държите home бутона докато iTunes засече устройството ви в ДФУ мод

Изображение

Когато успеете да вкарате в ДФУ ще видите този прозорец по долу

Изображение

Това е,вече сте готови да ресторнете с custom firmware.

Натискате "OK" и правите shift+restore в iTunes като посочите custom firmware-а, който желаете.

Как се прави рестор

Другата функция на инструмента е да изкарва от Recovery мод устройствата,които след понижаване на фирмуера са получили грешка 1015!
Избирате Recovery Mode Loop Fixer и натискате Set Auto Boot True(fixes 1015 error/recovery Loops) и чакате телефона ви да се стартира.

Изображение

Дано съм бил полезен :)
Последно промяна от uomoto на 12 Мар 2011, 19:50, променено общо 4 пъти.
Аватар
BPFC1912

Re: Как да ресторнем с custom firmware без да имаме Jailbreak

Мнение от BPFC1912 »

След като изберете вашето устройство , програмата ще ви подкани да го вкарате в ДФУ:
задържате power бутона за 3 секунди
след това натискате и home бутона заедно с power за 10 секунди
пускате само power бутона , държите home бутона докато iTunes засече устройството ви в ДФУ мод
Тук предполагам се има предвид iReb?
iPhone 3G 8gb ФЗ fw-4.2.1
Аватар
deso0o

Мнение от deso0o »

А ще ми каже ли някой, тази програма дали ще свърши работа за фикс на грешка 1600 (и не само) при опит за restore на iphone 4 с обикновен firmware а не custom, тоест свален от линковете във форума където са официалните ? Защото вече втори ден се опитвам да направя restore към 6.1.2 с цел обновяване (в момента съм с 5.0.1) при положение че имам и запазени сигнатури все ми бие някакви грешки в този iTunes и не мога да restore-na ... Pleace help!
victor11

Мнение от victor11 »

Не са ти ясни нещата явно. Запазените сигнатури трябва да се вградят в къстъм. Прочети темата за sn0wbreeze.
Аватар
deso0o

Мнение от deso0o »

ТАЗИ тема ли ? Само едно не разбрах, с метода на програмата sn0wbreeze как става самият джейл, след направата на custom-a и restore-a с програмата телефона ще бъде с джейлнат iOS ли? Тоест никъде няма да се налага да restore-вам с iTunes ? :)
victor11

Мнение от victor11 »

Да, тази тема. Само в т. 4 се избира iFaith Mode, за да вградиш SHSH, след което правиш останалото както е описано за DFU и рестор през iTunes с направения къстъм.
Аватар
deso0o

Мнение от deso0o »

Ок, след като ми се създаде custom-a вкарвам в pwned DFU със iReb и restore-вам с iTunes. Ще пиша какъв е резултата накрая.
Аватар
deso0o

Мнение от deso0o »

Нещо май тоя restore никакъв го няма ... Нормално ли е да седи вече 20-30 мин. на едно място (около 60%) и да не зарежда ? Ако наистина е така както си мисля, т.е. зациклил е какво следва ?
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Не е нормално,би трябвало да ти даде грешка(- 1) или (1) и устройството да остане във Recovery Mode.

Redsn0w> Extras>Select IPSW>Ръчно посочваш 6.0>Recovery Fix

П.П.

iTunes

-един път расписва 6.1.2
-втори път Modem Firmware
Аватар
deso0o

Мнение от deso0o »

И тази грешка - 1 ми я даде някъде. След зациклянето реших да прекрате процеса със задържане на двата бутона. И тъй като не ми се оставаше без телефон отново за неопределен период направих директен restore от itunes със update до 6.1.3 (макар че и от там стана от 3-тия път ..). На този етап ще бъда без джейл, а като почнат да ми липсват нещата предлагани от него, ще почна отново с опитите (имам запазени всички SHSHs). Благодаря за мненията все пак.
majstora
Обратна връзка:

Мнение от majstora »

Откъдето и да изтегля ireb r7 не иска да се включи дава ми, терминиран файл и излиза.
Life for training, training for life.
radones

Мнение от radones »

Айде и аз с моята болка... Имам 4ка с 4.35 версия,на която направих къстъм и ъпдейтнах на 5.0.1.. Телефона е фабрично заключен.. Сега от Т-мобилеъ уж ми го отключиха фабрично (след минали 2 години )... Искам да ресторна с къстъм на 6.1.2...
Тегля си 6.1.2 после си направих къстъм... После нищо не става.. Вкарам си тела в ДФУ и се опитвам да ресторна с Itunes...
Дава ми грешка, че не може да се свърже с ъпдейтващите сървари на Apple или че са недостъпни в момента... С Win 8 съм .........:( Ако знаете друг начин да си ползвам тела без гевея помагайте ...
SGS I9505 , IP4 WHITE 5.0.1 Jail-нат :)
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Е няма как да качиш 6.1.2, дори да имаш запазени SHSHs.

Махни Gevey, деактивирай телефона със redsn0w .

Сложи си БГ картата без Gevey и синхронизирай със iTunes !
radones

Мнение от radones »

Мерси!!! Отключен е :)) Златен си :) Няма го вече Гевея (работеше с него перфектно де)...
SGS I9505 , IP4 WHITE 5.0.1 Jail-нат :)
Публикувай отговор