Как да смените слушалките си и да запазите handsfree/бутона

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
Аватар
Duh5
Обратна връзка:

Как да смените слушалките си и да запазите handsfree/бутона

Мнение от Duh5 »

Здрасти хора, както може би добре знаете, оригиналните слушалки доста смучат. Падат, местят се както си искат, звукът се губи..
Решения на проблема - много - като се започне със купуването на преходници та се стигне до рязане на жаковете на любимите ви слушалки, които ползвате от n години. Проблемът е, че така губите бутончето за play/pouse вградено в хендсфрийто, и самото хендсфрий, за тези, които могат да си ползват слушалката и като телефон.

Ето най чистото от гледна точка на функционалност и комфорт решение - махнете оригиналните тапички и запоете на тяхно място вашите слушалки. Напълно елементарна процедура, изискваща макетно ножче (за махане на говорителчето от основата) и поялник, както и 15 минути свободно време. Тапичките са напълно стандартни за разпояване, цветните кодове на жичките са международни и вроятно ще отговарят на слушалките, които и досега си ползвате.

Аз моднах оригиналния кабел и в момента щастливо слушам на любимите си Sony MDR-W24. Е, в този случай - бял кабел, черни слушалки, но ще го преживея:)

Със здраве.

ЕДИТ: Ето и снимка на резултата:
Изображение
Аватар
foolmastah

Re: Как да смените слушалките си и да запазите handsfree/бутона

Мнение от foolmastah »

Duh5, наистина добра идея. Много благодаря, че я сподели с нас. :)
Изображение
Аватар
Laurel

Мнение от Laurel »

На мене ми се прее*а бутона на хендсфрий-то и сега яко се дразня, нз тука дали продават нови слушалки, ако някой знае нека ме освдоми, щотото са постоянно трябва да вадя тела за да сменям песните... :o
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Продават се. Иди в мола на Стамболийски в Епъл центъра.
Аватар
lsdbacko
Обратна връзка:

Мнение от lsdbacko »

Някъде към 50 лв. са...
iPhone 8GB 1.1.2 OTB (04.02.13_G) --> рестор до 1.1.4 iTunes (04.04.05_G) --> Unlock (1.1.4) [ZiPhone 3.0] --> Български проект = iPhone 8GB 1.1.4 (04.04.05_G)
Аватар
Nikolay
Обратна връзка:

Мнение от Nikolay »

Laurel написа:На мене ми се прее*а бутона на хендсфрий-то и сега яко се дразня, нз тука дали продават нови слушалки, ако някой знае нека ме освдоми, щотото са постоянно трябва да вадя тела за да сменям песните... :o
Преди дни видях в Техномаркет в цум - 89 лв., ако не ме лъже паметта. ;)
Аватар
randemona
Обратна връзка:

Мнение от randemona »

Ето ви едно добро решение http://argus.bg/bg/products_content.php?cell=2066
Ако искате подробности,пишете 8-)
iPhone Version 3.1.2 (7D11)
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

randemona написа:Ето ви едно добро решение http://argus.bg/bg/products_content.php?cell=2066
Ти тествал ли си ги тези дали стават за iPhone? Става дума микрофон, отговаряне, затваряне сменяне на песен пауза и тнт…? :?:
Защото ми харесват и ако стават бих си ги взел… ;)
May The Force be with You!
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Това ми се струва, че няма нито бутон за управление, нито микрофон... така че съвсем не е по темата ;)
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аватар
randemona
Обратна връзка:

Мнение от randemona »

ML16 написа:
randemona написа:Ето ви едно добро решение http://argus.bg/bg/products_content.php?cell=2066
Ти тествал ли си ги тези дали стават за iPhone? Става дума микрофон, отговаряне, затваряне сменяне на песен пауза и тнт…? :?:
Защото ми харесват и ако стават бих си ги взел… ;)
Съжелявам,не съм обърнала внимание,че тук става въпрос за хендс фрий :roll:
Иначе този модел наистина няма микрофон и не съответсва на темата :(
iPhone Version 3.1.2 (7D11)
Аватар
Laurel

Мнение от Laurel »

Някой да знае за някакви, по-възможност епълски ин-иър слушалки с хендсфрий? Гледах на сайта им, че са пуснали някакви нови, но били само за ипод, което ми е малко трудно да го повярвам, но от Епъл 'сичко може да се очаква... Та някой да знае дали тея реално стават или да има идея за други качественни? :-/
Аватар
OutRageous

Мнение от OutRageous »

Duh5 написа:Здрасти хора, както може би добре знаете, оригиналните слушалки доста смучат. Падат, местят се както си искат, звукът се губи..
Достра странно.Моите слушалки са оригинални и си влизат повече от перфектно.Даже бих казал,че ме дразни факта,че излизат доста трудно от жака.Когато слушам музика никога до сега не съм имал проблем.!!! ?:-/ ?:-/ ?:-/
Аватар
Evita

Мнение от Evita »

Питала съм къде ли не, но ако трябва да си запазим така безценния говорител (поне за мен) едиснтвения начин е с оригиналните слушалки. Ъбсурдно ми стори как в Сити Център и Мол-а ми поискаха 65лв. за обикновени слушалки, докато намерих оригиналните с говорителя за 48лв. в магазина на Фритьоф Нансен и Васил Левски. Като цяло още откакто си купих ай-фона нищо не му е наред, слушаликите пък изобщо, в укаяно състояние са и бръждят.
iPhone 3G 16GB white
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Баси, я ми разясни какви са тези с "говорителя", че въобще не схванах. И аз имам оригинални, ама нямат говорител.
Аватар
Evita

Мнение от Evita »

Laurel написа:На мене ми се прее*а бутона на хендсфрий-то и сега яко се дразня, нз тука дали продават нови слушалки, ако някой знае нека ме освдоми, щотото са постоянно трябва да вадя тела за да сменям песните... :o
за този въпросния "бутон", "говорител" говорих:)
iPhone 3G 16GB white
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Микрофон е, не е говорител. Балкан разлика. :)
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Чичко-Жичко

Мнение от Чичко-Жичко »

Слушалки вместо микрофон съм ползвал "аварийно" на лаптоп, а много отдавна - динамичен микрофон вместо слушалки, ама точно тоя микрофон за говорител не става :))
А по темата - Duh5, изкефи ме с това решение, мойте се потрошиха и тъкмо мислех да направя същото... ама не разбрах, как така ти падат? Че той телефона на тоя жак увисва, без да падне ?:-/
БЕЗ ПАНИКА
Аватар
Бай ти Митьо

Мнение от Бай ти Митьо »

Чичко-Жичко написа:...ама не разбрах, как така ти падат? Че той телефона на тоя жак увисва, без да падне ?:-/
Може би има нестандартни уши човека, и му падат от ушите, нали се сещаш, че телефона не е единственото място, дето влизат... O-)

Това, че е сменил говорителите, не значи че не може да ползва бутона и микрофона, който е на него (бутона). Тъй че решението си остава добро, без да се губи функционалност.
iPhone 2G FW3.1.3, iPhone 4 FW4.3.5, Macbook White
simzeppelin написа:Тези ифони и иподи като се джейлнат им се бъгва целия софтуеар и спират да работат както трябва, спрете да правите селянии а се вземете в ръце!!
Публикувай отговор