HOWTO: Интернет на iPhone през USB кабела (Windows only)

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
Аватар
alexbigojin

Re: Интернет на вашия iPhone през USB кабела (Windows only)

Мнение от alexbigojin »

Не разбрах само т.5 добавяме червения текст във файла, който сме копирали на компа? И какво е това "owner - wheel"
iPhone 16GB 2.1
Mac OS X Leopard 10.5.3 Intel (Kalyway) on HP Pavilion DV 8000:
CPU: Intel Core 2 Duo T7200 2.0GHz / RAM: 3072MB DDRII / HDD: 120 GB / Video Card: Nvidia GeForce 7600 GO 256 MB /
ivanjonkov

Мнение от ivanjonkov »

Като пуснеш winscp има съкращение от трите колони по средата най-горното избираш. Много е яко интернета хвърчи направо. Проблема ми си го оправих. Cydia се беше бъгнала.
Аватар
alexbigojin

Мнение от alexbigojin »

Малко по-късно ще разбера как е :)
iPhone 16GB 2.1
CPU: Intel Core 2 Duo T7200 2.0GHz / RAM: 3072MB DDRII / HDD: 120 GB / Video Card: Nvidia GeForce 7600 GO 256 MB /
Аватар
alexbigojin

Мнение от alexbigojin »

Ей не мога да разбера къде е тва скапано owner - wheel мола ви се покажете го къде е и чак толкова ли е важно??? само тва скапаното не мога да го намеря къде е...

Има ли значение какъв интернет имам на компа, защото нищо не става
iPhone 16GB 2.1
Pr0TeCToR

Мнение от Pr0TeCToR »

ammcfc отново големи благодарности !! Евала малко нещо не успях първите 2 3 пъти и друпнах 6 7 мб ама караи :) здраве да е ! мерси ! Ся ако някой може да даде някои полезен сорс за цидиа ...
Pr0TeCToR

Мнение от Pr0TeCToR »

Добре де всичко ОК ! Но като отида на статистика ми показва че съм теглил от мобилния оператор и се покачва от време на време с 4 5 кб... да не стане да се покачи с по 4 5 мб и да се охулцам :) http://piccss.hit.bg/Picture%20019.png" onclick="window.open(this.href);return false; бях го нулирал ... и през 2 3 минути се качва с по 1 2 3 4 кб ... Идей ? Направил съм всичко както трябва и като го изключа от усб-то няма интенрет през едге ...
Pr0TeCToR

Мнение от Pr0TeCToR »

http://piccss.hit.bg/Picture%20029.png" onclick="window.open(this.href);return false; ! Ето пак се е качило ... ?
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

между 6-7MB и 44кб има няква разлика нали :)
имай предвид, че когато ти е активен EDGE, appstore от време на време също се конектва да провери за ъпдейт на приложенията и т.н.....
Pr0TeCToR

Мнение от Pr0TeCToR »

хахах има разлика да усетих я .. :) от начало не бях направил нещо правилно и дръпнах 6.3 мб няква игра и после го нулирах и го прочетох наново и го направих както трябва , само че вече бях таксуван и после забелязах че пак ми отчита трафик ... за това ми беше питането . Но нали когато редактирам този фаил вече не мога да вляза през едге ... ? Как апп сторе се рефрешва ?
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Pr0TeCToR написа:хахах има разлика да усетих я .. :) от начало не бях направил нещо правилно и дръпнах 6.3 мб няква игра и после го нулирах и го прочетох наново и го направих както трябва , само че вече бях таксуван и после забелязах че пак ми отчита трафик ... за това ми беше питането . Но нали когато редактирам този фаил вече не мога да вляза през едге ... ? Как апп сторе се рефрешва ?
не можеш...в смисъл такъв, че като махнеш кабела все още търси проксито...но при ресет и нова конекция би трябвало да можеш....няма как да пробвам в момента, че съм без телефон....
Аватар
iFlashFreak

Мнение от iFlashFreak »

ammcfc имам въпрос.. използването на телефонa като EDGE модем през кабела.. сигурно хаби по-малко батерия, защото се зарежда през кабела или пак точи много. Защото се бяха оплакали по чуждите форуми че при използването на netshare за tethering, телефонът не смогва да се зареди включен в тока. И като цяло по-бърз ли е така интернета отколкото през безжичната връзка? Ползвал съм нокиа н70 така и през кабела е по-бързо отколкото по блутуут, но тук не става дума за блутуут и затова питам.
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

iFlashFreak написа:ammcfc имам въпрос.. използването на телефонa като EDGE модем през кабела.. сигурно хаби по-малко батерия, защото се зарежда през кабела или пак точи много. Защото се бяха оплакали по чуждите форуми че при използването на netshare за tethering, телефонът не смогва да се зареди включен в тока. И като цяло по-бърз ли е така интернета отколкото през безжичната връзка? Ползвал съм нокиа н70 така и през кабела е по-бързо отколкото по блутуут, но тук не става дума за блутуут и затова питам.
Ами няма проблем по този начин. Тъмен екран, яде ток от кабелчето....пей сърце :)
yuri12

Мнение от yuri12 »

Въпреки направените настройки,които смея да твъря направих дословно както е описано в ръководството, трафик се отчита , което съответно се отразява доста категорично на месечната сметка !
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Методът е тестван и 100% работещ.
Ако имаш натрупан мобилен интернет, може да е просто от това, че си оставил EDGE връзката активна. А, ако това е така, може и appstore да е проверявал за ъпдейти, push mail да е бил активен и т.н.
Би ли споделил, колко мегабайта си изтеглил през кабела, и колко мегабайта те е таксувал мобилния ти оператор?
yuri12

Мнение от yuri12 »

Здр
Ами за около 2 часа, не повече, сметката ми от около 8 лв скочи на 33 лв. :( Понеже си нулирвах няколко пъти данните в момента не мога да цитирам точният трафик , но излиза около 10тина мб.. сега си карам само на безжичен нет и сериозно се замислям да си взема рутер за вкъщи :)
А не съм сигурен че само от апп сторе и мейла може да се начисли толкова трафик. А пък и не изключвам да съм на правил някаква грешка... няма невъзможни неща :)
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Ако си направил всичко според ръководството, ще виждаш в "черния екран" твоите инет заявки. Имаш и мониторинг на трафика през самото прокси. Ако проксито отчита трафика всичко е ок, ако не.....някъде нещо пропускаш.
Поздрави
yuri12

Мнение от yuri12 »

ammcfc
Чрез нещата от архивът, който си предложил могат ли да се слагат на телефона работещи приложения. Примерно да им се сменят правата, че до колкото разбирам е важно :) ivanjonkov е постнал една снимка . Така ли трябва да са ми нагласени правата за да ми работят приложенията. Понеже дори и с такива настройки не тръгват. Зареждат малко в началото и след това ме връщат на хоме скрийн. Нещо друго ли бъркам ? :)

Може би е малко офф топик . Простете :)

Благодаря !
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

От пакетът който си свалил стартираш 1_start_ssh_tunnel.cmd и след него winscp.cmd.
Ще ти се отвори WinSCP и с негова помощ (през usb кабела) ще можеш да копираш файлове на/от телефона, както и да променяш правата им.
yuri12

Мнение от yuri12 »

всичко ясно , обаче дори и с права 0777 raging thunder не тръгва :(. Нещо др необходимо ли е да направя ?
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Внимание: За да ви работят кракнатите приложение, трябва да изпълните следните три неща;
1. Да имате регистрация в appstore и да сте sign in.
2. Да сте дали оторизация на компютъра.
3. Да сте инсталирали поне едно free приложение.
yuri12

Мнение от yuri12 »

здр
значи аз акаунт в апп сторе имам и съм инсталирал вече доста приложения, само не виждам защо трябва да съм sing in ?
yuri12

Мнение от yuri12 »

Направих си рестор с последния фм и сега нямам проблем с приложенията !
Благодаря за отзивчивостта !
Аватар
ereptor
supporter

Мнение от ereptor »

Супер си го направил, така няма да се набутван през edge и да плащам космически суми.
Само едно ме притеснява : като тегля с MxTube клипове и изтеглените мегабайти ми ги начислява в settings> data usage.
иначе кат си ползвам сафарито и Cydia не ми отчита почти нищо, а и погледнх сметката ми и се е качила с 10 лв отгоре.
Възможно ли е като тегля клипове с MxTube да ми ползва edge , а не интернета от компютъра ми (3G-to ми е изключено)?
iPhone 3GS 32GB(black)+capsule neo case white
aiwara
Обратна връзка:

Мнение от aiwara »

А дали има някакъв начин да се пусне нет на Айпод Тъч през усб кабела от лаптоп или през wireless-а му? ?:-/
iPod Touch 32GB 2nd Generation FW 3.0 Jailbroken
http://www.last.fm/user/aiwara
Публикувай отговор