Промяна на Лого на мобилния оператор, който ползвате

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
Публикувай отговор
mtrvtbg

Re: Промяна на Лого на мобилния оператор, който ползвате.

Мнение от mtrvtbg »

Реших да направя Мтел бъндълче за 3ГС 4.1. Тръгна... Но не съм много сигурен в интернет настройките. Някой ако може да ги тества? Може да пробвате и на 3Г, дали ще станат?

http://www.2shared.com/file/s8mu-cvV/M-Tel.html

НЕ Е ЗА iPhone 4!!!

Тествано на 3ГС с 4.1 и работи:
- Гласова поща от бутона Voicemail
- Services (*88 и 112). Ако някой има други предложения, да каже)
- Лого на оператора

Не е тествано: MMS и Internet настройки.

Изисква Jailbreak и хакнат CommCenter (аз ползвам ForwardMsgFix oт репо apt.iphone-storage.de)

П.П мерси инфото виктор11
Последно промяна от mtrvtbg на 22 Окт 2010, 17:41, променено общо 1 път.
victor11

Мнение от victor11 »

Това без пачнат CommCenter няма да тръгне. Добре е да се има предвид. Да не се слага на телефон без джейлбрейк и пачнат CommCenter!
Ако сте инсталирали ForwardMsgFix или подобни за премахване на съобщението Call Forwarding Active, не би трябвало да имате проблем.
victor11

Мнение от victor11 »

С iOS 4.2.1 излезе нов ъпдейт на бъндъла на Глобул - версия 9.1. Предоставям го с добавени логотипи за желаещите да си сменят логото на Глобул (не е задължително да имате направен джейлбрейк).
victor11 написа:1. Изтеглете този бъндъл (актуалната версия 9.1 с добавени от мен логотипи на Глобул);
2. В iTunes натиснете shift+check for updates и в отворилия се прозорец променете филтъра за файлови разширения да е .ipcc, след което посочете изтегления в т. 1 операторски бъндъл и натиснете ОК.
3. Рестартирайте телефона.
Ако операцията е успешна, ще имате ново лого на Глобул.
Забележка: ако iTunes не ви дава за избор файлови разширения *.ipcc, направете следното:
victor11 написа:За Windows:
Натискате бутон "Windows" + бутон "R". В диалоговия прозорец въвеждате:

Код за потвърждение: Избери целия код

"%ProgramFiles%\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1
За Mac:
В Terminal въвеждате:

Код за потвърждение: Избери целия код

defaults write com.apple.iTunes carrier-testing -bool TRUE
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Ето и от мен официалната версия 9.1 за Мтел с добавени логотипи за нормален и ретина екран.

M-Tel - mobilkom_bg_iPhone.ipcc - версия 9.1

Ето и картинката които направих с висока резолюция за Мтел:

Default: Изображение FSO: Изображение

Обнових първия пост на темата да съдържа най-основната и важна информация и линкове. Ако имате предложения още какво да включва или да премахна от поста ми пишете и с удоволствие ще обсъдим предложенията ви. Това важи за всички теми в този форум.
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
cecko_ggbg

Мнение от cecko_ggbg »

Здрваейте,имам нужда от малко съдействие\насока отностно проблем възникнал с iPhone-а ми(3G 4.0.1) при замяна на файла "SpringBoard" от първия постнат в темата(който изрично е упоменат за коя версия е ,но както и да е :) "бърза работа,слапи ги ражда").Работата е в това,че пазя и стария "оригинален" файл,но след подмяната му(ползвам iFunBox за тези процедури) нищо не се случва,стои си на ябълката и до там.Не съм все още толкова навътре в нещата и не смея да пристъпя към рестори и т.н.Ще съм благодарен на всякакви съвети и насоки от Ваша страна!
iPhone 3G iOS Version:4.0.1(8A306) FM:05.13.04 Jailbreak
victor11

Мнение от victor11 »

Оправи му правата (ще ти трябва WinSCP и OpenSSH). Ако ги нямаш, само рестор ще те оправи.
cecko_ggbg

Мнение от cecko_ggbg »

Блоагодаря за насоките на viktor11.Както се указа в моя случай единствено помогна рестора(тъкмо влязах в час с цялата процедура по подкарване на iphone-a-рестор,джейл,активация).И все пак ми хареса идеята с логото на оператора,но ще дерзая и разглеждам за начин по който да го направя без да намацам тел-а.
iPhone 3G iOS Version:4.0.1(8A306) FM:05.13.04 Jailbreak
Аватар
koraba

Мнение от koraba »

uomoto написа:
direct3d написа:И за 3gs 4.1 ли начина е като четворката ?
Не. Там няма накрая @2x.png ,а само .png
Колеги с 3гс съм версия 4.0 на софтуера....направих каквото е описано свалих 2-та файла .png преименувах ги както е описано за виваком....с iphonebrowser влезнах в дадената директория сложих 2-та фахла там...направих рестарт но не се получава...бъркам ли някъде помогнете, защото искам да си сложа новото лого на carrier-а
Благодаря предварително
iPhone 4s 16Gb Black Jailbroken iOS v6.1.1
iPhone 5 16GB Black iOS v6.1.2
victor11

Мнение от victor11 »

Да. Пропуснал си стъпката с MakeItMine.
Аватар
Agent_004

Мнение от Agent_004 »

Задравейте , моля за помощ ... имам следния проблем :

свалих си файла .ipcc ,но не мога да го отворя от Itunes ... не ми позволява такова разширение ...
пробвах и през рег едит с теста но ми дава грешка ...

с windows 7 64bit
itunes 10.1
iphone 4 - 4.2.1 ( 03.10.01)
Iphone 4S , 16GB, Black, NL, F.W. 5.0.1.
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Натискаш Start -> Run и пишеш cmd и натискаш enter ще ти се отвори прозорец на компа копираш това "C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1 и го слагаш там и пак enter.iTunes трябва да е затворен :)
Аватар
Agent_004

Мнение от Agent_004 »

gogi71 написа:Натискаш Start -> Run и пишеш cmd и натискаш enter ще ти се отвори прозорец на компа копираш това "C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1 и го слагаш там и пак enter.iTunes трябва да е затворен :)
правя го и ми пише : ''C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe is not recognized as an internal or external command,operable program or batch file.''
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Още един път и кавичките са задължителни "C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1
Аватар
Agent_004

Мнение от Agent_004 »

gogi71 написа:Още един път и кавичките са задължителни "C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1

Благодаря много ! ! ! ! Стана :)

Аз съм с 64 битов windows и го промених на : "C:\Program Files (x86)\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1

П.С.: на светлия статус бар логото е перфе , но не мога да кажа същото за момента когато е с тъмен статус бар ... (М-Тел)
Ако някои може да каже как мога да се добера до .png файла да си го едитна малко ... ще съм много щастлив :) ?!
boian
Обратна връзка:

Мнение от boian »

victor11 написа:В iTunes натиснете shift+check for updates и в отворилия се прозорец променете филтъра за файлови разширения да е .ipcc, след което посочете изтегления в т. 1 операторски бъндъл и натиснете ОК.
3. Рестартирайте телефона.
Не ми отваря прозорец където да си избера файл с разширение .ipcc - имате предвид от бутона HELP - Check for updates + задържане на Shift бутона нали ?
Ipnone 4 iOS 6.1.1 Globul
victor11

Мнение от victor11 »

Не, ето този (+задържане на бутона shift на клавиатурата):
Изображение
Аватар
Ненко Вранков

Мнение от Ненко Вранков »

Момчета, свалих файла който е за М-тел от първия пост и го качих на телефона чрез iTunes.. всичко добре-излиза си нормално, но като пробвам да позвъня и изписва Call Failed... с карта на Loop съм...
Смених картата с друга на Виваком и телефона си набира, та предполагам, че одеве нещо е станало с логото.
Каквода направя? Има ли вариант да върна стария файл някак?
Телефона е 3G firmware 4.2.1
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

mobilkom_bg_iPhone.ipcc я качи този ;) преди това махни всичко от C:\Users\[Username]\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Carrier Support
Аватар
Ненко Вранков

Мнение от Ненко Вранков »

Влезнах в Settings/Carrier и го промених от Automatic... зададох долу ръчно M-tel и засега работи нормално...
Brain-Storm
Обратна връзка:

Мнение от Brain-Storm »

Здравейте,
A мога ли да махна след това картинката с логото без jailbrake?
Благодаря!
victor11

Мнение от victor11 »

Да, ако си качиш оригиналния немодифициран бъндъл. Пътят до него ще намериш в един пост над твоя.
Аватар
taf
Обратна връзка:

Мнение от taf »

v3s0 написа:Точно него сложих и точно това се получи ! А на Agent_004 линка е празен ;)

П.п - при мен се получи :)) много съм доволен [:) ! Сега ще обясня цялата галимация която направих . Тъй като не ми се получи с този бъндъл ( shift + check for update) ...и не че не ми се получи а логото което в този бендъл има някаква бяла черта зад тел и тя бърка работите (може би при мен защото съм с 4ка) .. та без да махам този бендъл дръпнах логата за мтел (оптимизирани за 4ка с високо качество и ги замених в /private/var/mobile/Library/Carrier Bundles/iPhone/mobilkom_bg.bundle както е описано в темата накрая с " M-Tel BG@2x " , respring и ГОТВООО :P ! Моля модератора да почисти коментарите ми които смята за излишни ... благодаря на всички опитали се да ми помогнат ;)
Кажи моля те откъде взе логотата без дефекта който описваш, че не мога да ги открия никъде хем с висока резолюция, хем без този дефект?
iPhone 8GB - 1.0.2>>>1.1.1>>>1.1.2>>>1.1.4>>>2.0.2>>>2.1>>>2.2>>>2.2.1>>>iPhone 3G (8GB) - 2.2.1>>>3.1.2>>>iPhone 4G - 4.1>>>4.2.1>>>iPhone 4S -5.0.1
Аватар
Sashiko20

Мнение от Sashiko20 »

Ето го логото на М-Тел за 4-ката. Висока резолюция и няма тая бяла линия зад тел. Перфектно е - от личен опит.
Download [DOX.BG]
П.П. Инсталира се по метода shift+check for update
iPhone X
Apple Watch Series 1 38mm
MacBook Pro Retina Early 2015
eckrimo

Мнение от eckrimo »

Интересува ме в случей,че не ми хареса логото,което смятам да сложа по-описания начин с iTunes или ми омръзне след време,как бих могъл да си възстановя първоначалния надпис BG GLOBUL? iPhone 4, 4.2.1, GreenPoison...
iPhone 6
victor11

Мнение от victor11 »

Елементарно - като си сложиш оригиналния бъндъл.
Публикувай отговор