HOWTO: Работа с WinSCP и Putty

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
doctavus

Re: HOWTO: Работа с WinSCP и Putty

Мнение от doctavus »

изписва ми Network error: Connection refused. Някакви идеи ?
Имам инсталиран SSH на телефона
--- [ Apple Iphone 2G 8GB Black ] --- Auto Updated to 3.1.3 thru iTunes ---
intruder

Мнение от intruder »

Ами идеи много, но със сигурност е нещо, което не правиш както трябва. Ето и идеите:

1. Не пишеш правилно - ip адреса, потребителя или паролата
2. Не ти е инсталиран ssh на телефона (може да си мислил да го инсталираш) :)
3. Имаш пуснат FireWall на копютъра, които спира заявката да стигне то телефона.
4. Не си избрал правилния протокол - избери SFTP...
BodyForm

Мнение от BodyForm »

Здравейте
Мога ли да вържа телефона с WinSCP без WiFi - нямам рутер
victor11

Мнение от victor11 »

Четете ли темата изобщо? На предната страница е зададен подобен въпрос и има линк. Ето отговора: http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 17&t=13842
BodyForm

Мнение от BodyForm »

Благодаря ти O:-) цял ден чета във форума и вече май не довиждам :))
Niko68

Мнение от Niko68 »

Здравейте на всички.Имам един елементарен(за вас,но не и за мен),въпрос.Ако нямам Boss Prefs,как мога да си видя IP адреса на тела.Или пък някой да ми обясни къде да го намеря това нещо наречено Boss Prefs.Искам само да уточня,че Cydia ми създава проблеми и затова ми трябва IP-то,за да мога да я дезинсталирам и да я преинсталирам наново.Опитах да влезна в тела Настройки>WI-FI>и след като влезна в мойта мрежа ми излиза един IP адрес,но WinSCP ми казва,че не съществува такъв адрес.Моля ви,помогнете ми ако е възможно.Благодаря на всички предварително.
Niko68

Мнение от Niko68 »

Забравих да напиша грешката,която ми дава: Gethostbyname:uknown error–ако все пак има някакво значение.
intruder

Мнение от intruder »

Ами можеш да го видиш и от някое друго приложение примерно iStat, или iSystem Info.
Niko68

Мнение от Niko68 »

Много добре,но нямам нито едно от тези приложения,всъщност нямам никакви приложения засега.Затова искам да си преинсталирам Cydia.Има ли някакъв вариант да заредя някое от тях с iFunbox или DiskAid.Благодаря предварително.
intruder

Мнение от intruder »

Ами iStat примерно можеш да си го инсталираш и от iTunes (само преди това трябва да си инсталирал AppSync).

iStat-v110-dEuxdOoM
Niko68

Мнение от Niko68 »

Благодаря за бързия отговор,но както вече написах в предния коментар,нямам никакви приложения все още.Мога ли да инсталирам AppSinc като deb.фаил през iFunbox,и ако може как точно става.Примерно: var/root/Media/Cydia/AutoInstall/ или има някакъв друг начин? Благодаря и Поздрави.
intruder

Мнение от intruder »

Да можеш. Също така можеш да ползваш и Cyder.
Niko68

Мнение от Niko68 »

Благодаря,intruder за упътването,но има един малък проблем.Телефонът ми е iPhone 3G 8GB 2.2(5G77) 02.28.00,а виждам,че AppSync е за OS3.0.Ще има ли проблем да го инсталирам и в коя директория трябва да го копирам?
intruder

Мнение от intruder »

@Niko68 - Да ще имаш за FW 2.2 в темата си пише, че трябва да ползваш MobilleInstallation.
mim1

Мнение от mim1 »

правя всичко както трябва,но не иска да се свърже с телефона .. вчера се свърза без проблемно,а днес не иска .. ;(
изписва ми "server unexpectedly closed network connection" някой ако има идея да хелпне ...
666

Мнение от 666 »

Вероятно ти се заключва сам след минута телефона и ssh умира. Сложи го на 15 минути и виж как е.
grizli

Мнение от grizli »

Изписва ми Could not activate cellular data network когато пусна BossPrefs ...и не мога да се свържа с телефона , а преди няколко дни се свързвах без проблеми... някакви идеи как да го оправа ??
karaolan

Мнение от karaolan »

ЗДР някой ще дадели линк за Putty мерси :)
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

kokobrise

Мнение от kokobrise »

Сигурно е много тъп въпрос,но някой ще ми каже ли дали се изисква инсталиран itunes или някакъв Net Framework за да работи WinSCP
cecoboy

Мнение от cecoboy »

Може ли малко помощ? С IPhone 2G/8gb съм и фирм 2.2 . От доста време използвам въпросния телефон и съм много доволен но искам да го ъпдейтна с новата верси 3.1.3 Съответно искам да си запазя номерата, смс-ите , бележките и т.н. Искам да ги запазя по начина който е описан в тази тема viewtopic.php?f=17&t=921 но имам проблем, не ми се свързва телефона с WinSCP и Putty. Изтеглих от Cydia - OpenSSH не ми се появява нова иконка но през BossPrefs го включвам както е описано. Въвеждам IP и съответните име и парола и при всеки опит ми дава грешка "Network error:Connection timed out" , тъй като имам съмнения че Wi-Fi то ми не работи много добре защото ми прави впечатление че има интернет и си браузва нормално , но когато искам да изтегля някое приложение или например да изпратя снимка през пощата не става през Wi-fi а като включа EDGE и си тегли и се изпраща. За това опитах и по начина който е описан в тази тема viewtopic.php?f=17&t=13842 но пак не става стартирам съответния файл и ми дава грешка Network error:Software caused connection abort единственото нещо което не правя като в описанието е че там пише че трябва версия на Itunes 9.0.2 а аз съм с последната. Моля за практически съвети че вече съвсем се омотах и сам не мога да се справя! Предполагам че това че съм със доста стара версия на фирма е проблем и като се ъпдейтне ще работи но прост много ми трябва да си направя бекъп!
cecoboy

Мнение от cecoboy »

Айде де няма ли вече такива ретро като мен с 2-ки? :))
Аватар
lian

Мнение от lian »

Имаш ЛС.
cecoboy

Мнение от cecoboy »

lian написа:Имаш ЛС.
Благодарности на lian за помоща! :)
Публикувай отговор