Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
Публикувай отговор
Аватар
SpLiT

Re: Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone

Мнение от SpLiT »

Кръгчето означава, че има GPRS покритие и то си седи в 99% от времето. Като направиш това, което ти писах преди това, ще ти пренасочи трафика на мобилния нет към IP 127.0.0.1 и няма да ти трупа трафик, а че ти не вярваш вече е друга тема!
**iPhone 3Gs/32GB FU FW4.3.1 JB**
**iPhone 4/16GB FL FW4.3.2 No JB**
Аватар
qke

Мнение от qke »

SpLiT написа:Кръгчето означава, че има GPRS покритие и то си седи в 99% от времето. Като направиш това, което ти писах преди това, ще ти пренасочи трафика на мобилния нет към IP 127.0.0.1 и няма да ти трупа трафик, а че ти не вярваш вече е друга тема!
Извини ме за въпроса ,но къде в менюто мога да видя IP адреса?
Аз в Settings > General>About > ... имам само Wi-Fi Address
iPhone 2G 8GB firmware 3.1.2 (7D11)
Аватар
qke

Мнение от qke »

3G ; DATA ;EDGE;LOCATION; SSH; Progress в Sb Settings са изключени и имам трафик!
iPhone 2G 8GB firmware 3.1.2 (7D11)
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Обърни внимание добре на връзките от тази страница: http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 5&start=75
"Legio Patria Nostra"
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Изключи 3G, рестартирай телефона и изключи само Data, нека EDGE остане включено. След това няма начин да имаш интернет. За останалите бутони няма значение.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
spenchoni

Мнение от spenchoni »

Здравейте,

и аз съм със същия проблем.

Напревих всичко описано и уж трафика спра но уви. Дава ми IP 127.0.0.1 би трябвало да няма трафик, но Глобул казва друго.

През 10-15 мин се генерират по 2-3 к.
Аз съм на Глобул на сметка което значи за 3 дена 3 лв. горе долу.

Дайте друга идея как да го спра този трафик.

п.с.
Най старанното е че имам телефона с тази карта от почтти 2 години и досга нямах този проблем. От около 30-40 дена се появи.

Благодаря предварително
stefaka

Мнение от stefaka »

Аз, съм с малко по различен проблем
от страница 1-ва точка 13 няма ми го EDGE o_O
имам само 3G и DATA

телефончето ми е:2г 8гб отключен и джейлнат firm: 3.1.2 (Globul)
Изображение
Аватар
SpLiT

Мнение от SpLiT »

stefaka, ти си с 2Г, копчето 3Г никаква работа не ти върши. А копчето ЕДЖЕ го махнаха преди ниаколко ъпдейта на СБСеттингс, тъй като не върши работа. Ползвай само Дата, то ти прехвърля трафика на 127.0.0.1 и нямаш нет.
**iPhone 3Gs/32GB FU FW4.3.1 JB**
**iPhone 4/16GB FL FW4.3.2 No JB**
sconer

Мнение от sconer »

Здравейте аз имам следният проблем нямам никаде настройката за пускане и изключване на ейджа пробвах ес би сетингс и боспрефс с 3GS F 3.1.2 MF05.12.01 и като изключа дата трафикът си върви без проблеми
maszulu

Мнение от maszulu »

изтеглих си fakeAPN от 2 дена нямам и байт трафик, добавя се към sbsettings
Аватар
skeleton

Мнение от skeleton »

Така моя проблем мисля, че е отчасти разрешен. Имах трансфер на данни и точно за 24 часа ми качи сметката с 20 лева без да съм свалял нищо предимно от wi-fi , но явно и харчело и от ГПРС и на втория ден се обадих на Мтел и им казах да го спират, защото като си направя сметка за един месец колко трафик ще платя и ми се завартя главата. Така спрях го от оператор обаче ми се струва ,че сега батерията пада по-бързо имам го от 4-5 дена телефона и немога да преценя много, но все пак. Сега ми доиде на акъла да спа от СБСетингс ЕДЖА за да не ми гори батерията може и да бъркам. След като изключа ЕДЖА ми изписва за дата ИП .- 127.0.0.1 което не трупа трафик доколкото си мисля ?:-/ .
Та въпросът ми е дали след като съм спрял ГПРС от оператор и след това и ЕДЖА от СБСетингс батерията ще си нормализира живота?

П.П. Прегледах форума и не намерих точно същия казус, за това моля даите съветче. :) :) :)
iPhone 3GS 32GB Neverlocked JB 3.1 [/color]
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Прочети темите за батерията. Има и ръководство, което евентуално ще ти даде отговор на въпросите :)
"Legio Patria Nostra"
Аватар
skeleton

Мнение от skeleton »

Извинявай много но каде по точно, защото в търсачката ми излизат много неща ?:-/
iPhone 3GS 32GB Neverlocked JB 3.1 [/color]
Peca7a

Мнение от Peca7a »

Здравейте на всички,
Споделям малко опит, свързан с този проблем. Телефонът ми е 3G и съм клиент на Globul. Пробвал съм различни трикове, но винаги трафикът макар и малък продължаваше. Помогнах си по следния начин:
1. Качваме през Cydia - SBSettings и го инсталираме
2. Качваме през Cydia - fakeAPN и го инсталираме - появява се като приложение в SBSettings
3. С плъзгане на пръста отдясно наляво горе по иконката на батерията на iPhona отворяме SBSettings, откриваме иконката на fakeAPN и я активираме - от червена да стане зелена.
4. КРАЙ НА ДОСАДНИЯ ТРАФИК

УСПЕХ!
Val04

Мнение от Val04 »

Здравейте ! Аз имам проблем с пускането на мобилния интернета. Gsm картата с друг апарат спира и пуска нета, но при мен не иска да го пусне. С 3Gs, 3.1.2, sbsettings 3.1.0 и не иска и не иска да го пусне. Явно нещо в настройките бъркам. С Мтел съм, задавам му- APN : wap-gprs.mtel.bg , иска наново пин-кода на картата, дава и ново IP, но нета не тръгва. Мъча се доста време, но безуспех . Моля, помогнете !
Val04

Мнение от Val04 »

Пускам го от бутончето Data на sbsettings-а , търси отново мрежата, иска ми наново пин кода на картата, дава ми IP 10.128. ....нещо си, но нета не тръгва!
Freki

Мнение от Freki »

за fakeAPN аз ползвам този сайт www.unlockit.co.nz отваряте го през телефона цъкате и готово няма вече трафик ... абе пак успява по някакъв начин да генерира но не повече от 30 стотинки на месец ... все пак съм на глобул а те са големи измекяри в това отношение
Stenly6446

Мнение от Stenly6446 »

Здравейте! Пуснал съм си услугата на Глобул Go web 10 и си имам постонно нет, но за съжаление е твърде слаб, и когато имам възможност за достъп до wifi и се свържа - iphone-a си се свързва пак през глобул, а не през wifi. Въпросът ми е, как се настройва, така че да се свързва през wifi, а не през GPRS-a?
shmobo

Мнение от shmobo »

Кажете ми дали има 100процентов сигурен начин да си спра ГПРС и тези дразнещи допълнителни пари за глупости... и ако има ми го кажете..

Ходих им в офиса и ми казаха , че ми взимат 2.50 лв. на 1мб....... и за 2 часа (даже не съм барал телефона) имах 13лв сметка от нищото...

мерси за информацията :)
пп : с Iphone 2G 8GB съм
victor11

Мнение от victor11 »

Пробваш методите, описани тук. Ако не си доволен от резултата, имаш два варианта:
1. Подаваш молба в Глобул да ти го изключат.
2. Минаваш на тарифен план с включен пакет за мобилен интернет.
shmobo

Мнение от shmobo »

преди 1 седмица си активирах абонаментен план за 1година. не мога да го сменя

апък ми казват от офисите ,че не могат да ми го спрат ама ей сега ще звънна на оператор и ще видим какво ще ми каже..

пп: а трябва ли да звъня от айфона или може от друг телефон ?
shmobo

Мнение от shmobo »

апък и докато проверя всички начини ще направя 10лв сметка сигурно

забравих да напиша в 1вия пост , че си го ъпдейтнах сам от 2.2.1 към 3.1.2 със този урок - http://www.youtube.com/watch?v=uZHZSzXZaD8 може ли да е от него?
Публикувай отговор