Понижаване (downgrade) на iPhone 3GS / iPod 3G (Cydia-SHSH)
Re: Понижаване (downgrade) на iPhone 3GS / iPod 3G (Cydia-SHSH)
Благодаря за бързия отговор. Поздрави.
Здравейте,
запазил съм си сигнатурите в сидия за 3.1.2, но когато опитвам да ресторна на нея версия (за да не качвам на 3.1.3) пак ми дава съобщението че устройството не може да се ресторне с този фърмуер...При положение, че съм променил hosts файла, и съм си запазил сигнатурите, какъв може да е проблема? Пробвах няколко пъти на 2 различни машини, все не става...а сигнатурите съм сигурен, че съм ги запазил...Телефона е 3ГС 16гб, 42 седмица
Мерси предварително
запазил съм си сигнатурите в сидия за 3.1.2, но когато опитвам да ресторна на нея версия (за да не качвам на 3.1.3) пак ми дава съобщението че устройството не може да се ресторне с този фърмуер...При положение, че съм променил hosts файла, и съм си запазил сигнатурите, какъв може да е проблема? Пробвах няколко пъти на 2 различни машини, все не става...а сигнатурите съм сигурен, че съм ги запазил...Телефона е 3ГС 16гб, 42 седмица
Мерси предварително
Здравейте, вчера един познат от САЩ реши да ресторва своя 3GS и аз го насочих към тази тема. Човека си имаше запазени SHSH, обаче пак му даваше грешка. След леко умуване, реших да проверя дали е написал правилно host файла и като за по-бързо проверих моя файл, понеже съм си закоментирал IP-то на Cydia там.
Оказа се, че IP-то предоставено в темата и това което имах аз са различни.
След като сложи това което имах аз, всичко мина нормално с рестора.
Нямам идея от каде съм се сдобил с това IP, но определено работи, понеже човека успя да ресторне, пък и аз съм ресторвал винаги с него.
Евентуално ако сегашното IP [74.208.10.249] работи и проблема е бил в неговия интернет, моля някой от админите да добави IP-то което имам аз [74.208.105.171], понеже е възможно и други хора да имат проблеми с това.
Оказа се, че IP-то предоставено в темата и това което имах аз са различни.
След като сложи това което имах аз, всичко мина нормално с рестора.
Нямам идея от каде съм се сдобил с това IP, но определено работи, понеже човека успя да ресторне, пък и аз съм ресторвал винаги с него.
Евентуално ако сегашното IP [74.208.10.249] работи и проблема е бил в неговия интернет, моля някой от админите да добави IP-то което имам аз [74.208.105.171], понеже е възможно и други хора да имат проблеми с това.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
-
Здравейте! IPhone-а ми е 3GS, 16GB, модем- 05.12.01, версия- 3.1.3(7Е18), сериен номер- 87927A7G3NP, модел- MC131B.С iTunes 9.1.1.12 съм в момента.Купуван е от Англия.Фабрично заключен.Отключих го и нямаше ядове докато не цъкнах "download and install" няколко дена след като излезна 3.1.3, 5.12.01.
Явно съм цъкнал в Cydia да ми запази SHSH, понеже umbrella ми ги сейвна за FW 3.1.2. Запазих си и iBEC и iBSS,като си сейвнах трите папки,който се появяват докато телефона се ресторва(PerXXX.tmp).
Проблема обаче е,че накрая на рестора ми дава грешка 1015 и като цъкна ОК ме връща отначало.Пробвах от това положение да го стартирам с iREB,за което писа Madm@x,но тел пак не се стартира.Рестартирах лаптопа за да пробвам пак и ми изчезнаха драйвърите за wi-fi и звука.Ънинсталнах програмата и звука и wi-fi-то ми се оправиха.
Молбата ми е за съвет как да излезна от DFU. В момента на екрана си стои кабелчето с диска....
Явно съм цъкнал в Cydia да ми запази SHSH, понеже umbrella ми ги сейвна за FW 3.1.2. Запазих си и iBEC и iBSS,като си сейвнах трите папки,който се появяват докато телефона се ресторва(PerXXX.tmp).
Проблема обаче е,че накрая на рестора ми дава грешка 1015 и като цъкна ОК ме връща отначало.Пробвах от това положение да го стартирам с iREB,за което писа Madm@x,но тел пак не се стартира.Рестартирах лаптопа за да пробвам пак и ми изчезнаха драйвърите за wi-fi и звука.Ънинсталнах програмата и звука и wi-fi-то ми се оправиха.
Молбата ми е за съвет как да излезна от DFU. В момента на екрана си стои кабелчето с диска....
-
Ресторвам към 3.1.2,за който имам SHSH.Пробвах рестор и с двете IP-та,които има в началото на темата и все ми дава грешка 1015.....
А последния абзац прочете ли:
Ако ви даде грешка 1015 повторете процеса на Restore два пъти и след това направете jailbreak със съответната програма за версията която инсталирате (redsn0w 0.8 за 3.0/3.0.1; blackra1n за 3.1/3.1.2).
-
В смисъл,че както си е с кабела и диска на дисплея започвам джейлбрейк с блякрейн ли?
ПС:Май въпроса ми е доста тъп,но от няколко дена ровя из темите,и колкото повече чета толкова по-голяма каша ми става в главата....
ПС:Май въпроса ми е доста тъп,но от няколко дена ровя из темите,и колкото повече чета толкова по-голяма каша ми става в главата....
А всъщност за какво се опитваш да понижиш инсталираната версия? Така или иначе няма да можеш да го отключиш да работи с други СИМ карти.
-
Е,нали след като съм със стария iBoot-359.3 би трябвало да мога....?
Сега,ако пробвам джейлбрейк и ънлок с блекрейн по този начин- http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 19&t=13677 няма ли да стане?

Сега,ако пробвам джейлбрейк и ънлок с блекрейн по този начин- http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 19&t=13677 няма ли да стане?
GVB написа:blacksn0w НЕ ОТКЛЮЧВА baseband 05.12.01 !!!
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
-
Останал съм с погрешно впечатление,че 3GS,които са със стария iBoot могат да се отключат.....
Сега,след като съм го ресторнал на 3.1.2 и ми седи с кабела и диска на дисплея на къде тогава...????
Сега,след като съм го ресторнал на 3.1.2 и ми седи с кабела и диска на дисплея на къде тогава...????
jail с blackra1n директно както е в момента.
-
Свалих blackra1n.exe,но като го пусна ми дава Sistem error - The program can't start because ASL.dll is missing from your computer.Try reinstalling the program to fix this problem.Натискам ОК след което ми дава опцията "make it ra1n" и след като я избера ми излиза съобщение,че blackra1n е спряло да работи.В случая или трябва да затворя програмата или да потърся решение в интернет,което не дава никакъв резултат.
Имате ли идея от къде да намеря този ASL.dll файл?
Имате ли идея от къде да намеря този ASL.dll файл?
С кой iTunes си ?
-
С 9.1.1.12.Току що гледах този клип http://www.youtube.com/watch?v=fQiFmj9MFqw .Изглежда обнадеждаващо.Ще го пробвам и ще пиша.
-
Всичко мина без проблем!!!
Накрая на инстукцията обаче пише:
1. Изключваш телефона. Спираш iTunes и blackra1n.
2. Вкарваш си сим картата в телефона.
3. Включваш телефона в DFU.
4. Пускаш iTunes и правиш restore (само натискаш Restore - без Shift).
5. Изчакваш iTunes след рестора да ти активира телефона. Ако имаш пин код на сим картата ще ти пише 'Sim locked', но ще има и бутон Unlock.
6. Спираш iTunes - докато работи blackra1n iTunes НЕ ТРЯБВА ДА Е СТАРТИРАН.
7. Пускаш blackra1n и натискаш 'make it ra1n'.
Започнах да правя и тези,но при рестор без да задържам Shift iTune иска пак да ми слага 3.1.3.....Дали няма пак да ми прецака Cydia-ta i Джейлбрейка?

1. Изключваш телефона. Спираш iTunes и blackra1n.
2. Вкарваш си сим картата в телефона.
3. Включваш телефона в DFU.
4. Пускаш iTunes и правиш restore (само натискаш Restore - без Shift).
5. Изчакваш iTunes след рестора да ти активира телефона. Ако имаш пин код на сим картата ще ти пише 'Sim locked', но ще има и бутон Unlock.
6. Спираш iTunes - докато работи blackra1n iTunes НЕ ТРЯБВА ДА Е СТАРТИРАН.
7. Пускаш blackra1n и натискаш 'make it ra1n'.
Започнах да правя и тези,но при рестор без да задържам Shift iTune иска пак да ми слага 3.1.3.....Дали няма пак да ми прецака Cydia-ta i Джейлбрейка?
-
Все още не съм правил рестор след като инсталирах Cydia.Пуснах я да се ъпгрейдва и ми изписва:
http://apt.modmyi.com
Cached Failure
и опция "ОК".След като я избера ми изписва:
http://apt.modmyi.com/dists/stable/main ... m/Packages
Cached Failure
и обяснение под съобщението: "Някои индекс файлове не са свалени,те са игнорирани или старите се използват вместо тях"
1.Забелязах,че след инсталирането й обаче вече нямам обхват с картата на О2,а по принцип тел. е заключен да работи само с О2....
2.Опитвам се да инсталирам facebook от AppStore и Айтуна ми казвa,че паролата ми не е вярна...
Давайте съвети pls...
ПС: Има ли смисъл да правя рестор без задържане на Shift,при положение,че Айтуна пак иска да ми слага 3.1.3 ?
http://apt.modmyi.com
Cached Failure
и опция "ОК".След като я избера ми изписва:
http://apt.modmyi.com/dists/stable/main ... m/Packages
Cached Failure
и обяснение под съобщението: "Някои индекс файлове не са свалени,те са игнорирани или старите се използват вместо тях"
1.Забелязах,че след инсталирането й обаче вече нямам обхват с картата на О2,а по принцип тел. е заключен да работи само с О2....
2.Опитвам се да инсталирам facebook от AppStore и Айтуна ми казвa,че паролата ми не е вярна...
Давайте съвети pls...
ПС: Има ли смисъл да правя рестор без задържане на Shift,при положение,че Айтуна пак иска да ми слага 3.1.3 ?
-
Явно съм нарушил правилата на форума, за което съдя от липсата на отговор в темата и за което искам да се извиня. Порових из началните страници, но не мога да ги открия. Бихте ли публикували линк за да мога да се запозная с тях и да не ги нарушавам.
Предварително благодаря!
Предварително благодаря!
По принцип, това съобщение се получава когато репотата не са активни или ако интернета ти е кофти.
Нямам идея защо си изгубил обхват, пробвай да рестартираш телефона.
Ако имаш запазени SHSHs за 3.1.2 в Cydia, пробвай с рестор към 3.1.2 по метода описан в тази тема.
Нямам идея защо си изгубил обхват, пробвай да рестартираш телефона.
Ако имаш запазени SHSHs за 3.1.2 в Cydia, пробвай с рестор към 3.1.2 по метода описан в тази тема.
-
Рестартирах го още след като инсталирах Сидия. Сега пак пробвах,но не се появява. Току що забелязах,че когато искам да влезна в Network (Settings/General/Network) телефона започва да мисли (около 11 секунди,което май си е доста...) и тогава отваря Network.
До колкото разбирам от горните постове, телефона ти е с BaseBand 5.12.01. Ако е така ако имаш запазени SHSHs за 3.1.3 можеш да ресторнеш до 3.1.3 след това да направиш jailbreak със Sprit и накрая да го отключиш с ultrasn0w 0.9.3.
След рестора до 3.1.3 няма да ти даде грешка 1015. Внимавай да не го ресторнеш до 4.0, че още няма jailbreak за него.
P.S. Тъй като вчера излезна iOS 4.0 не знам дали Apple още подписват 3.1.3, така, че го ресторни по метода в тази тема.
След рестора до 3.1.3 няма да ти даде грешка 1015. Внимавай да не го ресторнеш до 4.0, че още няма jailbreak за него.
P.S. Тъй като вчера излезна iOS 4.0 не знам дали Apple още подписват 3.1.3, така, че го ресторни по метода в тази тема.
-
Имам запазени SHSH за 3.1, 3.1.2, 3.1.3. Запазил съм си и iBEC и iBSS файловете. ОК! Благодаря ти за помощта! 

Този метод става за всички притежатели на 3GS направили глупоста да си инсталират iOS 4.0 - да се върнат на версия 3.1.2/3.1.3 и да ползват ънлок с Ultrasn0w за новия baseband.
Само при положение че отговарят на условията посочени в темата!
Уточнението го правя единствено поради многото въпроси от собственици на този модел които не четат внимателно и после пишат че имали проблем.
Само при положение че отговарят на условията посочени в темата!
Уточнението го правя единствено поради многото въпроси от собственици на този модел които не четат внимателно и после пишат че имали проблем.
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
-
Всичко мина без проблем!
Доживях да се радвам пак на работещ Айфон!
Вече като излезе ъпдейт първо ще чета във форума и тогава ще ъпдейтвам... Благодаря ви за помощта!