Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
Ето как става:
Инсталирате си програмата и я стартирате.
В полето Settings попълвате Wi-Fi Name, след това Password и накрая в полето Internet посочвате връзката с която сте на вашия лаптоп.И последното което трябва да направите е да натиснете Start Hotspot това е
yuri12 написа:Програмата е ок, но на мен не ми пуска нет. Мегалан са ми доставчик, може ли да е това причината?
Чувал съм че слагали някакви ограничения.. ?
Въпрос - ти по WiFi ли позлваш нета от мегалан? Ако да - не може хем да ползва лаптопа интернет по WiFi хем да стане и хотспот и да "пуска" нет пак по WiFi. Интернета трябва да е по кабел до лаптопа.
И дали правилно си направил всички настройки както на програмата така и да нямаш някой добронамерен firewall да спира трафика към телефона.
yuri12 написа:Програмата е ок, но на мен не ми пуска нет. Мегалан са ми доставчик, може ли да е това причината?
Чувал съм че слагали някакви ограничения.. ?
Въпрос - ти по WiFi ли позлваш нета от мегалан? Ако да - не може хем да ползва лаптопа интернет по WiFi хем да стане и хотспот и да "пуска" нет пак по WiFi. Интернета трябва да е по кабел до лаптопа.
И дали правилно си направил всички настройки както на програмата така и да нямаш някой добронамерен firewall да спира трафика към телефона.
Разговарях с познат от Мегалан. Понеже съм в Студентски град ми обясниха учтиво че са направени съответните настрйки, така че да не може да се разпостранява безжичен нет.
Иначе си виждам мрежата от от лаптопа, просто няма интернет достъп.
Значи, за да работи това приложение трябва да се свърже компютъра с LAN кабел т.е. интернета да не се хваща през WiFi. После се настройва както е обяснено.
Ето малко извън темата:
Някой доставчици защитават крайните си точки от споделяне на интернет с рутер чрез TTL филтър. Например следят за TTL=1 т.е. като мине през рутер, TTL става 0 и пакета се отхвърля. Вижте в Google за тези филтри - има най-различни. Но има и много рутери, които решават този проблем.
Незнам какво ти е казал твоя приятел относно защитите на мегалан, обаче аз от 2 седмици почти съм с рутер (таксата ми е 25лв несподелен кабелен и-нет) и единствената "защита", която трябваше да преодолея е да копирам мак адреса от лан картата на компютъра, на рутера . Колкото до проблема, ако се опитваш да си пуснеш безжичен (като естествено интернета ти на лаптопа идва по кабел) не би трябвало да имаш никакви проблеми. Моят съвет е да опиташ и сдруг софтуер.
Горд собственик на iPhone 3G 8Gb 3.1.2(CFW) Jailbroken & Unlocked
Изискването на програмата ( Connectify 1.1 ) е (windows 7 или некав server 2008). п*д*р*ск* история налагат Microsoft. Сега ще потърся по-стара версия да я пробвам на XP-то ми.
edtit : Трябва да се търси нещо друго за старата школа (XP}
Здравейте, при мен ситуацията е следната - инсталирах програмата, включих, настроих и всичко потръгна успешно. Свързах чрез WiFi айфона, лаптопа, но интернета на тях го няма. За всеки случай ще кажа че ползвам интернет по кабел (свързан с пс-то) и съм включил wifi антенка в USB порт-а. В момента се колебая дали да не звънна на доставчика да махнат MAC защитата към антенката, но не съм сигурен дали тя ще е видима при тях. Прочетох някъде за създаване на прокси сървър и после промяна на TTL със ATTLFilter и съответно опитах, но без резултат. Моля някой да даде мнение относно цялата ситуация, щото за момента нещо не се получават нещата...
шляпате глупости програмата си е ок аз съм със рутер хващам лаерлес на лаптопа и си правя с програмата втора мрежа работи безотказно ве4е 5 месеца бъркаш някаде и не разВиВаите теорий 4е неможе да се споделя WIFI NA WIFI