Лента за търсене в указателя с Латиница+Кирилица

Как може да използвате интерфейс за управление, преведен на български език, да добавите виртуални клавиатури за писане на кирилица. Всичко за превода и локализацията на iPhone, ползването на кирилица в различни приложения и други важни неща за нашите регионални особености.
tashev
Обратна връзка:

Лента за търсене в указателя с Латиница+Кирилица

Мнение от tashev »

Това нямаше да е възможно без помоща на приятелят ми thunderl и пакета на Vlad
Самата Лента е с 2 реда и е на зиг заг поредица от букви, а скролването си е нормалното
Снимка:
Изображение

Поставяне на лента за търсене на контакти с букви на кирилица и латиница при положение, че сме с английски интерфейс:
1) Свалете си този файл и го разархивирайте
2) Преименувайте ABContactSections.plist в /System/Library/Framework/AddressBook.framework/English.lproj на ABContactSections.plist.original
3) Копирайте новия ABContactSections.plist в /System/Library/Framework/AddressBook.framework/English.lproj
4) Respring

В лентата няма Ь, тъй като телефонът третира Й като И, тъй като вярвам че нямате контакт, който започва с буквата Ь. Горепосоченият метод (вероятно - не съм тествал) работи и когато сте изцяло на български - просто трябва да копирате ABContactSections.plist и в папката bg.lproj. Не забравяйте да си направите бекъп на оригиналите

Отново Credits за thunderl и Vlad
shibosan

Re: Лента за търсене в указателя с Латиница+Кирилица

Мнение от shibosan »

Здравейте.
Ще съм много благодарен ако обновите линка с файла за разархивиране, тъй като по настоящем не е достъпен.
При опит да го изтегля ми изписва: "Error File not found".
victor11

Мнение от victor11 »

Едва ли. Повдигаш тема от 2008 г.
shibosan

Мнение от shibosan »

Виждам, че темата е стара, но за мен проблемът е настоящ и за това моля за съдействие.
victor11

Мнение от victor11 »

Само ако имаш джейл, четеш тук: viewtopic.php?f=16&t=12763&p=97856&#p97856
Публикувай отговор