Кирилизация на 3.0 (нямам рс)

Как може да използвате интерфейс за управление, преведен на български език, да добавите виртуални клавиатури за писане на кирилица. Всичко за превода и локализацията на iPhone, ползването на кирилица в различни приложения и други важни неща за нашите регионални особености.
Soze

Кирилизация на 3.0 (нямам рс)

Мнение от Soze »

Моля за инструксии как да си кирилизирам телефона. 2g v.3.0 .Нямам рс и не мога да мина на 3.1 не ми се рискува. Има ли вариант само за фонетика? Пища от руската и ми е неудовна. Поздрави
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
victor11

Re: Кирилизация на 3.0 (нямам рс)

Мнение от victor11 »

Има начин:
1. Добави си в Сидия този сорс: http://beyouriphone.com/.
2. В Сидия потърси и инсталирай пакетите iKeyЕx 3 и Bulgarian Keyboard.
3. Следвай това ръководство от т.5 нататък.
Soze

Мнение от Soze »

Благодаря за отговора. Обаче не ми добавя тоя адрес в гидиа дава ми сьобщение че гидиа нещо не го подьржа. Не разбирам англииски. Нещо пише за инсталер но пьк аз нямам такьв и сьм безизходиса
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Аватар
subzer0
Обратна връзка:

Мнение от subzer0 »

Мисля че source-а, който трябва въведе е http://repo.beyouriphone.com
Аз пробвах с него и всичко се получи по споменатия от victor11 начин. :)
Device: iPhone 3G 16GB Black/FW 3.1.3
You call it piracy. We call it Freedom.
Полезни ръководства за iPhone
victor11

Мнение от victor11 »

Да, това е репото, моя грешка. :)
Soze

Мнение от Soze »

Значи не мога да добавя адреса в сидия слага го но ми дава грешка и не му слага икона а знак (затворена улица) . Фаиила за инсталация е там обаче ми дава грешка при инсталирването (sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) и не може да се инсталира . Някакви идеи от какво е провлема?! Само да кажа че идея нямам дали е джелбрекнат в латинска Америка сьм и голям зор без рс.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Soze

Мнение от Soze »

(Reading database ... 1242 files and directories currently installed.)
Unpacking com.beyoip.ikeyex (from .../com.beyoip.ikeyex_0.1-99j_iphoneos-arm.deb) ...
dpkg: error processing /var/cache/apt/archives/com.beyoip.ikeyex_0.1-99j_iphoneos-arm.deb (--unpack):
 trying to overwrite `/Library/iKeyEx/Keyboards/__KeyboardChooser.keyboard/__KeyboardChooser', which is also in package hk.kennytm.ikeyex
Errors were encountered while processing:
 /var/cache/apt/archives/com.beyoip.ikeyex_0.1-99j_iphoneos-arm.de

Е какво ли не опитах адреса не се добавя коректно остая с ? а ссорса се инсталира с горното сьобщение
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
victor11

Мнение от victor11 »

Ами явно влиза в конфликт с друг инсталиран пакет от Сидия, свързан с клавиатурата, или самият пакет вече го има инсталиран от друго място. Влез в search и потърси дали iKeyEx не е вече инсталиран.
Soze

Мнение от Soze »

Значи имал сьм исталиран ikeyex и от там беше проблема с инсталацията на сьщия от линка. Обаче ссорса сидия за бг клавиатура сьдьржа сьщия пакет (ikeyex) и влиза в конфликт с вече инсталирания ако го деинсталирам се инсталира бг клавиатурата но менюто е силно опростено в IkeyEx и не става. Трябва ми бг клавиатура без да сьдьржа тоя пакет в своя инсталационен
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
victor11

Мнение от victor11 »

В такъв случай, понеже нямаш PC, трябва да проявиш малко изобретателност. Качи си от Сидия iFile, инсталирай БГ клавиатурата, чрез iFile влез в /Library/iKeyEx/Keyboards и копирай папката Bulgarian.keyboard на друго място (например в основната директория), след което деинсталирай БГ клавиатурата и iKeyEx, който идва с нея, инсталирай новия iKeyEx и чрез iFile върни папката Bulgarian.keyboard отново в /Library/iKeyEx/Keyboards.
Soze

Мнение от Soze »

Viktor11 Благодаря много, как ти издържаха нервите!!! Обикновенно новобранки в категорията дразнят с елементарните въпроси ама...
Отново благодаря :))
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
kalinkov

Мнение от kalinkov »

Специални благодарности и от мен на Viktor11! Аз също имах проблема като на Soze и честно казано не ми се влизаше в Cydia камо ли да тегля нещо! За разлика от него аз поне имам компютър и с Ifunbox всичко стана от раз! =)) Още веднъж Благодаря !
Iphone 3G 16GB BLACK FW4.2.1
Публикувай отговор