3 2 1... Български проект

Как може да използвате интерфейс за управление, преведен на български език, да добавите виртуални клавиатури за писане на кирилица. Всичко за превода и локализацията на iPhone, ползването на кирилица в различни приложения и други важни неща за нашите регионални особености.
atanas

3 2 1... Български проект

Мнение от atanas »

Имам удоволствието да представя официалната версия на Български Проект за iPhone

Изображение
http://ripdev.com/bgproject/

Какво съдържа Български Проект:
* Локализация (само за версии 1.1.x) — превод на всички програми и менюта в системата;
* Търсене в контактите - лента на кирилица за бързо преглеждане на контактите и авто-сортировка по началните букви. В лентата се показват само буквите, на които има въведени контакти в бележника;
* Търсене на кирилица в iPod: сортиране по началните букви на песните и авторите с имена на кирилица в iPod (благодарности на VladTheImpaler за откриването на този "страничен ефект";
* Българска клавиатура - за въвеждане на текст на кирилица в приложенията. По подразбиране се инсталира фонетична клавиатура, но можете да превключите на БДС клавиатура от настройките;
* Логотипи на операторите - Мтел, Глобул и Вивател;
* Шрифт MarkerFelt - «красив» шрифт за Notes.app;
* Шрифт DejaVu - по-изящен и компактен системен шрифт. Някои нюанси на локализацията ще изглеждат по-добре с инсталиран DejaVu;
* Определител на номера - определя населения пункт на мястото, от което са Ви звънили, ако номерът на този, който Ви е търсил не фигурира в контактите;
* Настройки за операторите - премахва съобщението за пренасочване на позвъняванията (Call Forwarding) и настройва EDGE за трите български оператора;

Всички приложения, освен локализацията работят гарантирано на всички версии на фирмения софтуер на iPhone до 1.1.3 включително.

Български Проект е търговски продукт. Цената на един лиценз е 15 евро (приблизително 30 лв.) без ДДС. Лицензът е обвързан с Вашия телефон. След придобиване на лиценза, Вашият iPhone може да получава обновени версии на Български Проект безплатно в течение на една година. След изтичането на този срок програмите не престават да работят, но не можете да получавате повече обновления. Преинсталацията на системата (restore) не анулира лиценза.

Ценова листа:
Количество Единична цена
1 до 2 копия 15.01 EUR
3 до 3 копия 13.94 EUR
4 до 19 копия 13.58 EUR
20 до 49 копия 12.87 EUR
50 до 99 копия 11.44 EUR
100 или повече копия 8.58 EUR

Можете да платите онлайн с Visa/Master Card или през PayPal

Някои особености на Български Проект
- ако сте инсталирали вече безплатната българска клавиатура и Mobile Enhancer, желаетелно е да ги деинсталирате преди да инсталирате Български Проект;
- Български проект не се разбира добре с програмата Dock, възможни са проблеми;
- При смяна на езика изчезва кирилицата в лентата за търсене на списъка с контактите. Лекува се с рестарт или дълго натискане на бутона Home докато програмата Phone изгасне.
- Съобщението Call Forwarding. В някои версии на отключването има проблем с lockdownd поради който се появява съобщението Call Forwarding. За това как да го премахнете прочетете по-долу в темата постинга на anthony.

P.S.
Този анонс е придружен със спонсориране на хостинга на сайта и на форума за 1 година.
Тъй като участвам в проекта и ще получавам средства от продажбите, ангажирам се публично да внасям половината от чистата печалба като дарения във http://www.save-darina.org
За въпроси и поддръжка на български се обръщайте към bgsales@ripdev.com

Български Проект ще работи с версия 1.1.4 на firmware. Клавиатурата вече е тествана и работи без проблем.
Аватар
aveliky
Обратна връзка:

Re: 3 2 1... Български проект

Мнение от aveliky »

Има ли вариянт да платя през ePay.bg
atanas

Мнение от atanas »

За съжаление не се приемат плащания през epay.bg Всички продажби са централизирани през payment processor на RipDev. Така получавате серийния номер автоматично почти веднага след като платите.
Ако някой наистина няма друг вариант, нека ми пише на PM.
Аватар
aveliky
Обратна връзка:

Мнение от aveliky »

Това е програмата :D с този проект се решават доста от проблемите на айфона при версия 1.1.3.
Копувайте и не се стискайте ще си спестите доста нерви!
Аватар
villyidol

Мнение от villyidol »

Предлагам като начин на плащане да се включи и http://www.moneybookers.com/
iPhone 8GB, Firmware 1.1.4 вече без UltraSIM
DEV_ICE_MODEM_04.04.05_G
Bootloader Version: 3.9_M3S2
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Мнение от VladTheImpaler »

Ами аз мога да кажа само, че всичко си работи перфектно и съм доста доволен от покупката си :) Бях доста скептично настроен поради факта, че съм с 1.1.3 и веднъж вече си бях прецакал телефона опитвайки се да сложа БГ клавиатура, но сега всичко мина гладко :) Браво на разработчиците от RiP Dev, и най-вече на atanas за добрата работа и превода :) Забелязах, че си махнал надписа Дзък :)
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Да нямаш вече синия екран на Windows - безценно :)
Аватар
naynick

Мнение от naynick »

при използването на локализацията трябва ли да инсталираме Mobile Enhancer преди това, както беше досега
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Някои особености на Български Проект
- ако сте инсталирали вече безплатната българска клавиатура и Mobile Enhancer, желаетелно е да ги деинсталирате преди да инсталирате Български Проект;

ти четеш ли бре момче ?
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
naynick

Мнение от naynick »

:shock: май вече и очилата не ми помагат!!!! :lol: :lol: :lol:
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
Аватар
naynick

Мнение от naynick »

препоръчвам да дезинсталирате предишната версия, както и Mobile Enhancer. След това направете рестарт, обновете сорсовете на Installer и инсталирайте Mobile Enhancer и Българска клавиатура 1.0.6 GM.
явно обаче Mobile Enhancer трябва при БГ клавиатурата, затова питах и за локализацията!!!
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
atanas

Мнение от atanas »

Български Проект инсталира или обновява Mobile Enhancer, който е включен в пакета. Не е нужно да се инсталира отделно. Препоръката за деинсталация на предишните версии е само предпазна мярка.
Аватар
lsdbacko
Обратна връзка:

Мнение от lsdbacko »

И при мен всичко си работи перфектно!!! 10х на Атанас и Ripdev - заслужава си парите...
iPhone 8GB 1.1.2 OTB (04.02.13_G) --> рестор до 1.1.4 iTunes (04.04.05_G) --> Unlock (1.1.4) [ZiPhone 3.0] --> Български проект = iPhone 8GB 1.1.4 (04.04.05_G)
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

При откриване на проблеми или недостатъци в превода или функционалността моля да ги съобщавате за максимално бързото им отстраняване... ;)
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аватар
slavikus
Обратна връзка:

Мнение от slavikus »

Спасибо, мы рады, что вам понравилось 8-)

Sorry for Russian :)
Coitus Ergo Sum
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Не знам дали тук трябва да пиша или на мейла, но забелязах един доста гаден страничен ефект от Българския проект. След инсталацията му отново се появи надписа Call Forwarding. С 1.1.3 съм. Преинсталирах ForwardMSGfix 1.1.3, но не се оправи. Надявам се да погледнете проблема и да предложите начин за оправянето му :) Като изключим това, всичко друго е идеално. Мерси за готиния продукт :)
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Има 2 начина за оправяне:
1. Слагаш за малко карта на друг оператор, пускаш телефона, после го изключваш и слагаш твоята карта и би трябвало да се оправи. Не съм пробвал този метод, само ми го казаха.
2. Махаш ForwardMSGfix 1.1.3 и добавяш този сорс - http://install.ifon.no, после отиваш в Ifon Norway 1.1.3. и от там инсталираш Fjern viderkobling, рестартираш и готово.
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Благодаря за бързия отговор! :) Като се прибера по-късно ще го пробвам.

EDIT: Пробвах го и стана :) По 2-рия начин де. anthony благодаря за помощта ти :) Няма да питам от къде знаеш норвежки :D
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Днес деня си явно го посветих на занимания свързани с iPhone-a :) Намерих още един страничен ефект от инсталацията на Българския проект, но този път той е положителен :) Явно динамичното прихващане на контактите работи не само за контактите :) Вече и българските ми песни на телефона се сортират по букви :) atanas мисля спокойно може да добави и това към нещата, които тази програма прави :)
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Радвам се, че успя. Първият вариант ми го каза Атанас, но няма как да го пробвам, защото всичките ми карти са от един оператор. Норвежкият е елементарен, особено като е на зор човек :) Дето се вика: "Парен каша духа" :)
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Хах, anthony аз доста бих искал да науча шведски :) Доколкото знам са близки :) Ще ми преподаваш ли? :roll:
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

:D
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Поздравления за прекрасния проект! С удоволствие си закупих лиценз и сега ще го тествам ;))
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
gogoli

Мнение от gogoli »

филмовият плеaр не е преведен, а преди беше
става въпрос за бутона "готово" май беше, а сега си е "done"
дали проблема е само при мен?
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

* Определител на номера - определя населения пункт на мястото, от което са Ви звънили, ако номерът на този, който Ви е търсил не фигурира в контактите;

При мен тази функция неработи :( Званя си от домашния телефон и ми изписва само номера без информация откъде се обаждат... а въм от варна и 100% трябва да разпознава тези номера... а и ноемра го нямам запазен в контактите

идея защо не работи при мен Определителя на номера? да не е необходимо да се инсталира нещо допълнително като Calldata примерно?

iPhone 16ГБ 1.1.3
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Мисля, че в момента на звъненето не го показва. После като идеш в рисънт колс трябва да го видиш.
Публикувай отговор