БГ пакет за 2.0

Как може да използвате интерфейс за управление, преведен на български език, да добавите виртуални клавиатури за писане на кирилица. Всичко за превода и локализацията на iPhone, ползването на кирилица в различни приложения и други важни неща за нашите регионални особености.
Публикувай отговор
Аватар
Grievous
Обратна връзка:

Re: БГ пакет за 2.0

Мнение от Grievous »

Sisq0 написа:Grievous, човекът пише, че няма достъп до интернет на телефона в момента... чети първо :)

marto1914, Free BG Localization - старо име, iPhonetic - ново име.
Е нали все някога ще има.
Аватар
sallie-e

Мнение от sallie-e »

anthony написа:Ех, Сали, Салииии :) http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =17&t=3657" onclick="window.open(this.href);return false;
[-X ,':( [-X
От две седмици ме е тръшнала една гадна болест, мозъчето ми изпи, съжалявам, и мерси Тони!
iPhone 2G 8GB FW 2.1
Apostol83

Мнение от Apostol83 »

в крайна сметка , има ли БГ клавиатура тази локализация и излизат ли в Settings опции за вкл/изкл на локализацията , или смисъла на този пакет а за хора които не знаят английски ?
Аватар
nikyyyyyy

Мнение от nikyyyyyy »

http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =22&t=4067" onclick="window.open(this.href);return false; Това ще и е по-лесно.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

nikyyyyyy, този метод го има и в моята тема.
Apostol83, БГ клавиатура няма, тя си е отделно. Иначе има опция за включване и изключване, разбира се.
Apostol83

Мнение от Apostol83 »

ще пропусна локализацията знашчи , защото и аз имам бг клавиатура :) мерси за отговора
varty

Мнение от varty »

Кажете как се връща системният шрифт, който е по подразбиране ?
В кой файл трябва да се променят настройките през SSH ?
Аватар
Sid

Мнение от Sid »

И аз като sallie-e бях останал с грешното впечатление, че този пакет изключва автоматичното коригиране, но явно съм се объркал. Също така не ми показва разпознаването на телефонните кодове (дали номера е от Мтел или е от Варна например). Та питането ми е дали при мен не е както трябва или просто аз съм в грешка, че в пакета влизат тези функции - не че е болка за умиралка :)

По въпроса за изключване на текстовото коригиране има и един по-елегантен според мен начин, който си позволявам да препоръчам на sallie-e, а и на всички които искат. Става въпрос за надстройката CToggle на BossPrefs (CToggle BossPrefs Addon) има я в Cydia и при мен работи.

Струва ми се по-добрър вариант от това да се трият файлове по телефона, може да се включва и изключва по желание, ето още по темата:

http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =22&t=4067" onclick="window.open(this.href);return false;

Специални поздравления и благодарности към Влад за iPhonetic

и едно питане по-скоро глезотия :): много ме дразни шаренийката в логото на Мтел, да ми кажеш има ли начин (лесен) да влезна и да си сменя цветовете на 2-те ПНГ-та на бяло и черно, примерно с Фотошоп?
Аватар
sallie-e

Мнение от sallie-e »

Sid написа: ..... Става въпрос за надстройката CToggle на BossPrefs (CToggle BossPrefs Addon) има я в Cydia и при мен работи. .....
И аз така го направих, ама си важи само за английския. При руския вариант продължавам да се мъча с гадния речник, който непрекъснато ми сменя написаното :) . Ама се свиква.
iPhone 2G 8GB FW 2.1
Аватар
Sid

Мнение от Sid »

Странно, от къде е този руски речник, никога не съм имал проблем с такъв (не съм качвал)
Аватар
Cristensen
Обратна връзка:

Мнение от Cristensen »

Едно голямо Благодаря, VladTheImpaler :)

Ползвам Disable Auto - Correction от Cydia, върши ми порфектна работа, няма опция за включване но това за мен не е проблем :)
iPhone 4 - IOS 4.2.1 - Globul
Аватар
peerless
Обратна връзка:

Мнение от peerless »

След доста опити да си оправя формата на номерата под 2.1 стигнах до извода, че има нови "правила" :(
Колкото и да се пипа в UIPhoneFormats.plist (който дефакто се добавя от БГ Пакет-а) - няма промяна.

Нещата се случват в един binary file: UIDefaultFormats.phoneformat (пак от същата директория)
Някаква идея какво ще го правим?

Виждат се кодовете на държавите ама (това plist аз го сложих, иначе си е phoneformat):
Изображение
 MacBook Pro (Early 2008) 17" C2D @ 2.5GHz - 10.5.4, 2GB @ 667MHz, NVidia 8600GT 512MB
 iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
 iPhone 8GB 1ST GEN - OS 2.1
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Тъй като във новия фирмуеър се оказа, че има проблем с форматирането на номерата, нашия император VladTheImpaler реши адекватно да се намеси и за отрицателно време успя да постигне това...

Изображение

За сега фикса няма да се предостави за сваляне, тъй като има още малко работа по него. Тестовете от моя страна обаче показват, че той работи идеално :) Остава само Влади да донаправи нещата, които е набелязъл и файла, който трябва да заместите в телефона си ще бъде поместен тук за сваляне и използване от всички потребители...
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Grozdanov
Обратна връзка:

Мнение от Grozdanov »

Не разбирам какво му е правилното на това форматиране. Кода на оператора е 3 цифри, а самия тел. номер 7 цифри. Или това е "така сме си свикнали"?
iPhone 2G 8GB, 3.1
iMac 20", C2D 2,4
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Според нашите оператори правилното форматиране е +xxx xx xxxxxxx
Но наистина е много по-удобно +хх ххх хххххх
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Мнение от VladTheImpaler »

Идеята беше да се покаже, че съм напреднал по въпроса с форматирането на номерата. Това, което се надявам да имам като краен резултат, няма да бъде това което виждате тук. Просто peerless спомена, че вече метода е друг, а някои хора заявиха, че заради форматирането на номерата оператора казвал, че е бил грешен кода. Ето защо тръгнах да си играя, и понеже отдавна няма развитие по пакета с Adamov решихме да ви кажем какво правя.
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Да нямаш вече синия екран на Windows - безценно :)
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Влади, страхотен си. Имаш от мен едно Узо в О'Шипка. И този път няма да е за външна употреба :)
Аватар
PunkoHead

Мнение от PunkoHead »

Всичко точно. Браво! Но, както винаги се прецаква нещо точно в края...
Инсталирах си българския пакет и ахнах :) След това си викам хайде ще сложа и логотата да видя за какво става на въпрос. Първоначално всичко бе перфектно, само че когато реших да стартирам някоя програма (дори и Phone) просто започва да зарежда и ме хвърля в Home screen. Викам си "А, това ще се оправи като му дам рестарт". Първо го изключих (wake/sleep) и го включих, но без успех... След това си викам "Абе трябва да се оправи" и го рестартирах чрез (wake+home) и до там... Спеше ми се много и го оставих изключен... Сега ставам и го гледам няма батерия... Включих го да се зарежда... Появи ми се ананаса каза си "дрън дрън (вибрация)" ии започна да ми се появява онова apple loader-че, когато ръчкате из нета се появява до Wifi баровете. Е... Сега въпроса ми е как да си ънбрикна телефона... Когато apple loader-а ми се появяваше отново и отново реших да си звънна на телефона и... Звъня (чува се сигнал свободно), но на iPhone-а нищо...
FW 2.0.1 +:)

edit: Оправих го O:-) Открих, че докато се появява Apple Loader-чето телефона прави връзка с компютъра за около 2 минути.. През първите 2 минути backup-нах. През следващите 2 минути ресторнах към 2.1 и сега хем си имам всичко, което си имах преди, хем съм с новата версия 8-} =D>
Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
Аватар
cabela

Мнение от cabela »

Ееее немога да накарам да тръгне Iphonetic :С сичко перфектно , лого имам , бг език имам , ама не ми слага фонетична клавиатура ..
просто не се появява .. с 2.1 съм , къстъма на DedoPedo ..пробвах да инстална и в/о логос , пак не ми слага клавиатура ама другото е екстра . ..
Айфон 2 с къстъм фирм 2.1 на ДедоПедо
xcit3
Обратна връзка:

Мнение от xcit3 »

Този пакет не слага клавиатура :) то и пишеше някаде в началото, така че колкото и да се оптвиш няма да се появи :)
<<<-XcIt3->>>
Аватар
cabela

Мнение от cabela »

Аха ясно .. И сега безопасно ли е да сложа някаква фонетична подредба, без да ми се омаже телефона докато имам iPhonetic ?
xcit3
Обратна връзка:

Мнение от xcit3 »

Мисля че все още няма работеща клавиатура за 2.1
<<<-XcIt3->>>
uncivilized

Мнение от uncivilized »

xcit3 написа:Мисля че все още няма работеща клавиатура за 2.1
Няма да.И аз много я чакам.. :-/
Аватар
cabela

Мнение от cabela »

Благодаря МНОГО ! O:-) ;;)

ПС. : Повече няма да пиша , шот го обърнахме на чат , а не искам да правя погрешно впечатление на спамер/флуудър/флеймър...Разбрах каквото исках да зная.
mario.vutov

Мнение от mario.vutov »

Здравейте моля за малко помощ,когато тръгвам да исталирам сурса през судиа ми излиза някакъв надпис и немога да се иннсталира .
Публикувай отговор