БГ пакет за 2.0

Как може да използвате интерфейс за управление, преведен на български език, да добавите виртуални клавиатури за писане на кирилица. Всичко за превода и локализацията на iPhone, ползването на кирилица в различни приложения и други важни неща за нашите регионални особености.
Публикувай отговор
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Re: БГ пакет за 2.0

Мнение от ammcfc »

Отлична работа, Валдо! :))

П.С.
Сервитьорът е заключен в едно мазе и изтезаван денонощно!
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Я да видим от толкова много благодарни, колко ще натиснат жълтият бутон за Donate. На бас, че няма да са повече от 1%.
thunderl

Мнение от thunderl »

И аз благодаря изключително много за положения труд, но при мен има някои проблеми, за които предполагам, Vlad, ще искаш да знаеш:

1. Клавиатурата съдържа руското ьi, няма ли как да се премахне?
2. Кирилизираната лента за търсене в контактите не е напълно кирилизирана...показва ми нещо от рода A,*,B,*,*,Е,*,..........Z. Където звездичките представляват големи точки (както като се въвежда парола) - съответно лентата не работи за буквите които са "точки" и търси с прескачане. Освен това не знам от къде се взема Z. Рестартирах, нямам нито един контакт на латиница - не се оправя.
3. И при мен го има проблема с постоянния autocorrection. - Имам bossprefs, но не съм му добавял никакви екстри. Сложих CToggle, спрях го, рестартирах - отново се появява редовно. Има ли някакво решение?

И един допълнителен въпрос: Тъй като съм свикнал да ползвам телефона на английски, но да имам кирилизирана лента в контактите + фонетична клавиатура, искам да попитам - ще има ли такъв вариант - само лента, логота и клавиатура - без локализация?
sonet1c

Мнение от sonet1c »

На мен незнайно защо логото не ми се сменява , както и Call Forwardingа остава пуснат.
Само шрифта се смени ;)
Iphone 3G 2.1 o:|
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

А рестартира ли телефона?
sonet1c

Мнение от sonet1c »

Да
Аватар
pavel_9999
Обратна връзка:

Мнение от pavel_9999 »

Vlad направо ме радва , като знам ,че има хора като теб ! Страхотна работа!
Аватар
kopcho

Мнение от kopcho »

Браво Владо! Като цяло не съм фен на качването на такива БГ пачове и изобщо не ми се качваше защото мислех, че се ще се бъгяса нещо по телефона :) нали знаете по-добро от оригиналното (в случея английския) няма, но всичко си работи на 6! Само 2 забелешки (ако могат да се нарекът забелешки изобщо :) ) листата с контактите ако си беше останала на английски щеше да е супер както и да можеш да си избираш дали да си с лого на оператора или просто надпис :) Не натискам жълтичкото donete единствено защото нямам възможност! Отново БРАВО!
siromaha

Мнение от siromaha »

Vlad мерси, че ни правиш живота по-лесен!!!

:)
iPhone 5, 64GB - 6.1.3
iMac (old)
iPad 2, 64 gb
iPod 20 GB - 2003 година :)
Makaveli

Мнение от Makaveli »

Здравейте, нов съм във форума и от това което виждам има доста полезна информация за това как по-лесно да работим с телефона.Въпроса ми е след инсталиране на пакета ми излезе буквата "Е" след логото на Мтел.Има ли някакъв начин да го махна защото edge ми е спрян от BossPrefs.
P.S Благодаря предварително и се извинявам ако някъде е обяснено и не съм го видял !
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Makaveli написа:Здравейте, нов съм във форума и от това което виждам има доста полезна информация за това как по-лесно да работим с телефона.Въпроса ми е след инсталиране на пакета ми излезе буквата "Е" след логото на Мтел.Има ли някакъв начин да го махна защото edge ми е спрян от BossPrefs.
P.S Благодаря предварително и се извинявам ако някъде е обяснено и не съм го видял !
Буквата се маха само ако си спреш EDGE/GPRS то самата карта :)
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
sonet1c

Мнение от sonet1c »

А на мен като ми го няма и логото :(
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

След инсталиране на iPhonetic или iPhonetic for 2.1 за да се появи логото трябва рестарт. Ако го няма може би сте объркали версиите, спрямо вашия фирмуеър.
sonet1c

Мнение от sonet1c »

Ми 2.1 сложих, дадох ребуут , респринг и все го няма.
Call forwarding-а работи също , както казах по-горе.
Единствено шрифта се е сменил :|
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Извинявай че така питам, ама фирм-а ти е 2.1 и iphonetic за 2.1 слагаш?
Ами ако не става опитай с махане, рестартиране, слагане и пак рестартиране.
sonet1c

Мнение от sonet1c »

Да , 2.1 със 2.1 ^^
Сега ще пробвам.
ThUnDeR

Мнение от ThUnDeR »

Браво за работата!

ПС: защо не пуснеш чист превод с клавиатура, без смяна на шрифта и оператор лого.
iPhone 3GS + Incipio Feather (Black)
MacBook Pro [Late 2008] 2.8GHz, 6GB DDR3 RAM, G.SKILL TITAN 256GB SSD, NVIDIA HybridSLI 9400M + 9600GT

Once you go Mac you'll never go back | Не отговарям на лични съобщения
sonet1c

Мнение от sonet1c »

Нищо , пак e същото ?:-/
Makaveli

Мнение от Makaveli »

Adamov написа:
Makaveli написа:Здравейте, нов съм във форума и от това което виждам има доста полезна информация за това как по-лесно да работим с телефона.Въпроса ми е след инсталиране на пакета ми излезе буквата "Е" след логото на Мтел.Има ли някакъв начин да го махна защото edge ми е спрян от BossPrefs.
Буквата се маха само ако си спреш EDGE/GPRS то самата карта :)
Мога ли да попитам това как става ?
tinoki

Мнение от tinoki »

Обади се в МТеl.
iPhone 8GB с фирмуер 2.1-QuickPwn 2.1 (Win)
thunderl

Мнение от thunderl »

thunderl написа:И аз благодаря изключително много за положения труд, но при мен има някои проблеми, за които предполагам, Vlad, ще искаш да знаеш:

1. Клавиатурата съдържа руското ьi, няма ли как да се премахне?
2. Кирилизираната лента за търсене в контактите не е напълно кирилизирана...показва ми нещо от рода A,*,B,*,*,Е,*,..........Z. Където звездичките представляват големи точки (както като се въвежда парола) - съответно лентата не работи за буквите които са "точки" и търси с прескачане. Освен това не знам от къде се взема Z. Рестартирах, нямам нито един контакт на латиница - не се оправя.
3. И при мен го има проблема с постоянния autocorrection. - Имам bossprefs, но не съм му добавял никакви екстри. Сложих CToggle, спрях го, рестартирах - отново се появява редовно. Има ли някакво решение?

И един допълнителен въпрос: Тъй като съм свикнал да ползвам телефона на английски, но да имам кирилизирана лента в контактите + фонетична клавиатура, искам да попитам - ще има ли такъв вариант - само лента, логота и клавиатура - без локализация?

Добре де, само аз ли ги имам тия проблеми?!?
changer

Мнение от changer »

Да ви попитам нещо макар ,че не съм сигурен дали е за тази тема.Може би Влад понеже е барникал по кодека ще има обяснение.Днес ми звъня някакъв номер на който за име пишеше "Blocked" за секунда помислих да не съм блокирал някой,но не съм правил такова нещо.Вдигнах ,обаче не се чу нищо.Няма значение.Въпроса ми е защо изписа Blocked?
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Зaщото е обикновен стационарен телефон.
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Мнение от VladTheImpaler »

thunderl, ето отговор на проблемите, които си написал:

1. Има начин да се премахне, и ще се замести с ь какъвто клавиш няма, но за момента нямам време да го направя. Надявам се скоро да намеря време и да успея да го оправя, но няма да е следващата седмица.
2. Лентата ти показва така, за да събере всички букви от кирилската и латинската азбука. Списъка е статичен, тоест не се мени според това какви контакти имаш. Не съм го направил динамичен по много причини - липса на време, липса на знания (поради липса на време), а и най-вече - трябва да модифицирам код на Apple, което избягвам да правя (за клавиатурата нямах друг избор). А и в крайна сметка - това е и решението, което Apple използват, когато телефона е настроен на руски. Само че там мисля са през равни интервали, а аз като решавах кои букви да стоят в лентата отстрани се водих от едно малко статистическо проучване (от три телефона) от коя буква има най-много контакти и съм се стремил да ги сложа в лентата или ако не тях, то поне близка до тях. Естествено нямаше как да наблъскам съседни букви и после да пропусна пет примерно.
3. Колкото до проблема с автокорекцията - мислих по него и засега имам предположения, но най-рано в събота и неделя ще мога да ги подложа на тест. До тогава ако може всички, които имат този проблем да кажат от къде са взели файла за рестор ще съм им много благодарен и доста ще ме улесни. Под взели имам предвид - сами са си го направили или са го смъкнали от някоя тема тук във форума (и да кажат коя е естествено и ако има няколко файла в тази тема - точно кой файл).

Колкото до въпросите за различните комбинации - без логота, без логота и шрифт, лента за английски - мисля по начин да го реша това веднъж за винаги. Но отново липсата на време не ми позволява да го направя бързо.

И накрая, пак искам да благодаря на всички за добрите думи - наистина се радвам, че ви харесва това което съм направил :)
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Да нямаш вече синия екран на Windows - безценно :)
Аватар
peerless
Обратна връзка:

Мнение от peerless »

Аз съм си правил къстъм релийз от оригиналния чрез Pwnage-a и нямам проблеми с AC
 MacBook Pro (Early 2008) 17" C2D @ 2.5GHz - 10.5.4, 2GB @ 667MHz, NVidia 8600GT 512MB
 iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
 iPhone 8GB 1ST GEN - OS 2.1
Публикувай отговор