Въпрос за iPod + ad hoc/AP + DHCP от LAN + TTL :S

Мултимедийният аудио и видео плейър iPod touch се явява нещо като малкият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, може да изпълнява софтуер, да се ползва за музика и филми и за браузване в интернет.
emmimen

Въпрос за iPod + ad hoc/AP + DHCP от LAN + TTL :S

Мнение от emmimen »

:-B Такам, да си обясня питането :D
Първо малко предистория. Днес си jailbroke-нах iPod-а 2g и сега искам да направя нещо, което ми стана много интересно. Дори говорих с ISP-то ми (Мегалан, Студентски град, София) и идеята е нета на лаптопа през WiFi да се "сподели" с iPod-а. Проблемите са следните:
1. Мегалан пращат пакети с TTL=0. когато пристигне при мен, което ще рече, че трябва по някакъв начин да си го вдигна това TTL (въпросът ми е може ли под Vista Ultimate да се случи това)
2. iPod-ът нещо не иска да хване ad hoc мрежата. От лаптопа може да се ping-ва през cmd iPod-а, но от iPod-а не става нищо. Safari–то не казва, че няма нет, а че е timed out.
3. Говорих с един от поддръжката (много услужливи хора бтв) и той ми каза, че е пробвал да го направи това, защото от моята питанка му станало интересно и се оказало, че Lan картата не искала да даде на iPod-a IP адрес, което ще рече, че се налага и някакво DHCP сървърче или нещо такова.

И най-гадното е, че почти всичките тези проблеми google ги решава... за linux :D
Моля, всеки, който има някакви идеи, да сподели :)
Аватар
PunkoHead

Re: Въпрос за iPod + ad hoc/AP + DHCP от LAN + TTL :S

Мнение от PunkoHead »

Пробва ли да зададеш на iPod-а IP ръчно?
Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
emmimen

Мнение от emmimen »

Ами като му задам IP ръчно, как да знам какво да му сложа, смисъл откъде да му пусна през Вистата конкретно IP, че да му го задам него ?:-/
Аватар
PunkoHead

Мнение от PunkoHead »

Хмм.. Пробвай да настроиш вистата на 192.168.5.1, а iPod-а на 192.168.5.2 ако може?
Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
emmimen

Мнение от emmimen »

Ама не разбирам, откъде да настроя вистата... смисъл как да и задам IP на нея за ad hoc мрежата, без да променям IP-то за ISP-то, че да имам нет. Иначе пробвах със статично IP на iPod-а... никаква промяна :D
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Iphone / Ipod и ad-hoc е обречена работа. Купи си един wireless рутер и не се занимавай с глупости.
emmimen

Мнение от emmimen »

anthony, аз също така разбрах от това което чета, ама ISP-то не дават рутер. Ако успея с ad hoc може, ако успея да си направя вистата на аксес пойнт също, ама рутер не може.

Макар, че... някой знае ли рутер от тези малките.. смисъл дето не са съвсем рутери, а просто като флашка. Може ли с такова да стане, ако не става с ad hoc и дали има такива малки, които да могат да влияят върху TTL, защото според мен това ми е главния проблем...
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Може и с малките. Взимай рутер и не се бой. Надали идват да ти правят проверка всеки ден у вас.
emmimen

Мнение от emmimen »

а дали би бил така добър да препоръчаш някой модел от малките, който да ми поддържа TTL настройки и MAC clone (те всички май го имат това :D)... ако случайно си се интересувал ?:-/
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Вземи си Асус.
emmimen

Мнение от emmimen »

Благодаря :)
aiwara
Обратна връзка:

Мнение от aiwara »

anthony написа:Iphone / Ipod и ad-hoc е обречена работа. Купи си един wireless рутер и не се занимавай с глупости.
при мен работи безупречно :)
Виста/adhoc
Провери дали си шарнал Интернета.
iPod Touch 32GB 2nd Generation FW 3.0 Jailbroken
http://www.last.fm/user/aiwara
emmimen

Мнение от emmimen »

Дам, според моите проучвания из нета също трябва да работи. Имам един проблем обаче... от ISP-то ми ограничават TTL=0 като дойде при мен сигнала и така не мога да го препратя. Иначе ги вързах и пингвам Pod-а без проблем.

Някой да има идеи как може да се промени TTL value-то след като дойде при мен, за да мога да пратя на iPod-а нет ;)
emmimen

Мнение от emmimen »

Най-после намерих решение... след дъъълго ровене в Google намерих тази статия от.. българин ;)

http://www.kamburov.net/aleksandar/arti ... ilter.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Единственото, което не става е, че не трябва да се премести файла в bin папката, а вътре в нея трябва да се избере една от двете под-папки за АМД и и836.. или нещо такова.. и всичко бачка с TTL промяната, което прави Pod-а да лети ;)

Благодаря на всички за помощта
Публикувай отговор