Проблем с размера на pic, качени на iPod touch 1g
- Morgenshtern
Проблем с размера на pic, качени на iPod touch 1g
Тааа, проблема ми е с моя iPod touch, първо поколение, 8 gb. Когато реша да кача снимки на него, той, незнайно защо, така ги резтегля по размер, че в момента 160 mb. снимки ми заемат 490 mb. свободно място. Питах свой приятел, имащ същия IPod дали и при него е така. Оказва се, че не. При него било нормално.
Та нали при качване снимките се конвъртват и даже качеството им пада, размера също би трябвало ако не да падне, то поне да не скочи тройно, нали?
И така, защо така се получава и как да се коригира? Дали иПод-а ми си пази някъде бекъпи, дали кешове ... знам ли.
Помогнете, че така нищо не мога да събера!!
Благодарности предварително!
Та нали при качване снимките се конвъртват и даже качеството им пада, размера също би трябвало ако не да падне, то поне да не скочи тройно, нали?
И така, защо така се получава и как да се коригира? Дали иПод-а ми си пази някъде бекъпи, дали кешове ... знам ли.
Помогнете, че така нищо не мога да събера!!
Благодарности предварително!
Re: Проблем с размера на pic, качени на iPod touch 1g
Пробва ли с рестор ?
Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
- Morgenshtern
Restore на целия иПод ли? Бая апликейшъни съм наслагал, някои не знам дали ще си открия. То хубаво, бакъп ще направим, обаче то моят иПод от едно време още си е така и от тогава май е преживявал поне един рестор. Може пак да пробвам, ама нещо не ми се вярва да помогне. Или има шанс, ммм? Версията ми е 2.2.1, последната, ония ден го джайлбрейкнах. И на старите, от 1.1.3 още все така си беше.
Ами не съм много сигурен, но сигурно рестор + Set As New ще помогне
Не съм сигурен
Можеш да си връщаш програмите с AptBackup мисля, че беше. Потърси във форума имаше такава тема
За настройки също можеш да ползваш Chronus 

Полезни ръководства за iPhone тук
Сега като написа, погледнах и при мен е така. 450 мб снимки са станали на 2 Гигабайта... пък съм го ресторвал... Предполагам че айтюнс прави някакви шашми...
Мисля, че става така, защото iTunes ги конвертира в PNG формат. (при PNG колкото повече цветове има в дадено изображение - толкова по-голям е размера на файла) Явно това е любимия формат за изображения на Apple защото всички графични елементи в iPhone OS са PNG.
Използват него, просто защото поддържа прозрачностkal1ch написа:Явно това е любимия формат за изображения на Apple защото всички графични елементи в iPhone OS са PNG.

Прав си. Не се бях замислил за това. 

- Morgenshtern
... и все пак качеството пада, размера се вдига. И продължавам да чувам, че при други не е така. Дори размера падал.
Не мога да си събера снимките, басси ...
Не мога да си събера снимките, басси ...
Малко странично решение на проблема, ама защо не ги сложиш в някоя програма от типа на AirSharing? 

- Morgenshtern
Доста странничко решение и доста странично... И все пак като го моунтна иПод-а с AirSharing като уайрлесс драйв, после да ги метна направо в jpg формат или конвърт с друга програма в png формат и ... после? Така де, нещо не схващам идеята.
Серйозно, хора, има ли някой, който като качи снимки на иПод или иФон, те не се разпъват приблизително три пъти по размер? Защото вече се чудя дали тоя моя не ми говори някакви недопроверени недомислици, като ме пали, че при него размера им (на снимките) даже падал.
edit: Олеее, искаш да кажеш да ми стоят на компа и да ги отварям през иПод-а, или се бъркам?! И където няма нет, няма снимки. Не върши работа

Серйозно, хора, има ли някой, който като качи снимки на иПод или иФон, те не се разпъват приблизително три пъти по размер? Защото вече се чудя дали тоя моя не ми говори някакви недопроверени недомислици, като ме пали, че при него размера им (на снимките) даже падал.
edit: Олеее, искаш да кажеш да ми стоят на компа и да ги отварям през иПод-а, или се бъркам?! И където няма нет, няма снимки. Не върши работа

Синхронизирам папка със снимки, с големина 2 MB на компа, която заема 16,1 MB на телефона, според iTunes. Луда работа...
I HAVE THE BODY OF A GOD!!!
(Unfortunately it's Buddah)
(Unfortunately it's Buddah)
Пращаш си ги на iPod-а (дали ще е с Wi-Fi или просто ще ги копираш директно в паметта на плейъра с някой file browser, примерно, iFunBox, е без значение) и после ги гледаш през AirSharing, a не през приложението Photos. Иначе да, на мен ми ги смалява по размер снимките - от ~330MB на ~190MB.
Ако освен да ги намаля като резолюция (до 1600 x 1200, мисля), ги конвертира и в png файлове, ясна е работата. Ако снимките ти са със същата тази резолюция (1600 x 1200) и то ги конвертира в png, нормално да станат по-големи като размер. Тази снимка, например, е jpeg, 1600 x 1200px, 371KB:

Като я конвертна в png, се получава файл с размер 2,105MB. Може и да не е така, просто предположение
Ако освен да ги намаля като резолюция (до 1600 x 1200, мисля), ги конвертира и в png файлове, ясна е работата. Ако снимките ти са със същата тази резолюция (1600 x 1200) и то ги конвертира в png, нормално да станат по-големи като размер. Тази снимка, например, е jpeg, 1600 x 1200px, 371KB:

Като я конвертна в png, се получава файл с размер 2,105MB. Може и да не е така, просто предположение

- Morgenshtern
Ебаси мамата, честно. Рязах, кълцах, конвъртвах, намалях резолюции и пак не та не.
Значи имам 960 мб. свободни на иПод-а и се опитвам да кача 170 мб. снимки. Остават ми към 200 мб. свободни и there is no enough free space и последната папка не се събира. Е как ги конвертира това чудо бе, какво толкова разточва, да си еве ?!?!!

Значи имам 960 мб. свободни на иПод-а и се опитвам да кача 170 мб. снимки. Остават ми към 200 мб. свободни и there is no enough free space и последната папка не се събира. Е как ги конвертира това чудо бе, какво толкова разточва, да си еве ?!?!!

На моя iPhone съм му качил 230мб снимки, които в телефона заемат ни повече ни по-малко от 87.7мб.
С голяма резолюция са (8mpix, 3264x2448).
Така като гледам май само хора с iPod се оплаквате от уголемяване.
С голяма резолюция са (8mpix, 3264x2448).
Така като гледам май само хора с iPod се оплаквате от уголемяване.
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Моето творчество!
Щом са 8mpx е нормално да станат по-малки като ги качиш. iTunes ги оразмерява на 640x480, а с такъв размер дори и да са PNG файлове пак са по-малки от 8-мегапикселови снимки. 

- Morgenshtern
Сиско начи нищо не каза верно. Нормално от 8mpx като ги оразмери да станат по-малки. Недей се тупа в гърдите. Аз бях писал, че мойте са оразмерени. Мах 1200 на намколко си резолюция.
Така де, не че нещо, ама май не си чел много много от темата, или си я прегледал ей така, диагонално. Писах вече, че мой приятел, с аобсолютно същият иПод(той ги донесе и двата от магазина на ейпъл от щатите преди около 2 години) няма такъв проблем. При него размера си е наред, даже пада. Аз съм обаче прецак.
Ама ясно де, няма оправия. Ще трябва да режа нещо от съдържанието, няма как
Така де, не че нещо, ама май не си чел много много от темата, или си я прегледал ей така, диагонално. Писах вече, че мой приятел, с аобсолютно същият иПод(той ги донесе и двата от магазина на ейпъл от щатите преди около 2 години) няма такъв проблем. При него размера си е наред, даже пада. Аз съм обаче прецак.
Ама ясно де, няма оправия. Ще трябва да режа нещо от съдържанието, няма как

Всъщност, просто се опитах да ви помогна с мнение за нещата при мен. Къде видя тупане в гърдите не знам, но мнението ти бе супер неучтиво.
Оправяй се сам, успех.
Оправяй се сам, успех.

Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Моето творчество!
Имам синхронизирани с iTunes ~3Mb снимки с резолюция 320х480. iTunes ми показва заети от снимки 43,5Mb
При синхронизацията iTunes създава .ithmb файлове и със сигурност прави разни други мурафети, за да може да се виждат от устройството и iTunes като Photos.
При синхронизацията iTunes създава .ithmb файлове и със сигурност прави разни други мурафети, за да може да се виждат от устройството и iTunes като Photos.
- Morgenshtern
Сиско, сори, пич. Не съм искал така да прозвучи. Просто ме е яд, че нещата са така окъкани. И ти сложи коментар, малко или много, без да дочетеш подробно темата. До тук наистина писахме, че ако са голям размер сникмите, ги оразмерява и намаля.
Иначе платформата е една, иПод, иФон. Щом са по-малка от максималната възможна резолюция, явно ги оеднаквява и раздува по осмотрение. Ужасно, басси...
Иначе платформата е една, иПод, иФон. Щом са по-малка от максималната възможна резолюция, явно ги оеднаквява и раздува по осмотрение. Ужасно, басси...