Искам да попитам за зареждането и другите аксесоари.
Зареждането има доколкото знам 4 варианта:
1) През USB на компютъра.
2) През специален адаптер, който действа като USB порт, но без да са активни USB сигналите за данни (активни са само линиите за захранване).
Следователно скоростта на зареждане трябва да е същата като 1).
3) С кабел към контакта (110/220V). Дали по-бързо зарежда от 1), според мене би трябвало?
4) С док адаптер. Би трябвало да е като 3).
5) С адаптер за кола в колата. Би трябвало да е по-бавно от 3).
Дали това по-горе е правилно? Колко горе-долу струват тези неща в БГ? Къде се продават (колко Apple Center-a има в София, btw)?
Сега за другите аксесоари. Значи разбрах, че има микрофон/слушалки комбо. Освен него, какво друго има?
Нещо по-екзотично, като BlueTooth, GPS или външна клавиатура, TV out кабел??
Благодаря!
Аксесоари за iPod Touch 1st gen
Аксесоари за iPod Touch 1st gen
An Apple a day, keeps Microsoft away.
Re: Аксесоари за iPod Touch 1st gen
Гледай сега . Аз имам 3G , но се надявам да ти бъда полезен .
Първо всичко , което си написал за зареждането е безсмислено
Има два основни варианта:
1)чрез компа
2)чрез зарядно към тока
(времето за зареждане е почти същото с това през компютър 
има и разни му преносими батерий , слънчеви и т.н. , но те не са чак толкова ефективни„
Поне с тези съм запознат
А за др ти въпрос:
1)външна клавиатура не съм виждал , но съм виждал калъфчета , които са с такава и се свързват с Айпода
2)GPS - а е приложение , което можеш да купиш от AppStore-а или ако джаджата ти е jail-ната да изтеглиш (не съм сигурен за второто)
3)Блутуут - под-а има вграден - поне моя - но се използва доколкото знам само за безжични слушалки
4)а пък кабел съм сигурен , че има но честно не знам къде продават
Дано съм ти бил полезен
Ако има глупости
поправяйте ме 

Първо всичко , което си написал за зареждането е безсмислено

Има два основни варианта:
1)чрез компа
2)чрез зарядно към тока

има и разни му преносими батерий , слънчеви и т.н. , но те не са чак толкова ефективни„
Поне с тези съм запознат

А за др ти въпрос:
1)външна клавиатура не съм виждал , но съм виждал калъфчета , които са с такава и се свързват с Айпода

2)GPS - а е приложение , което можеш да купиш от AppStore-а или ако джаджата ти е jail-ната да изтеглиш (не съм сигурен за второто)
3)Блутуут - под-а има вграден - поне моя - но се използва доколкото знам само за безжични слушалки

4)а пък кабел съм сигурен , че има но честно не знам къде продават

Дано съм ти бил полезен

Ако има глупости

*iPod Touch 2G MC 4.2.1 *GrEenPoIs0n**
iPhone 4s 5.0.1
iPhone 4s 5.0.1
-
Re: Аксесоари за iPod Touch 1st gen
С цели две години закъснение, но за новите потребители на iPod съм длъжен да се изкажа.
За зареждането е почти еднакво по простата причина че по USB тече до 5 V напрежение и 1A ток.Тоест всички устройства на които основното им зареждане е през USB винаги се зареждат със същите стойности.Като го сложиш в кола или в контакта би трябвало да става за същото време.Разлика има примерно ако преходника ти от 220 (или 12V в колата) имат по-малка стойност на тока.Повечето са с 750мА (тоест 0.75А).Тогава зареждането може да е по-бавно(всичко до тук е теория понеже не се знае класа на точност на устройството с което зареждаш ,може да има загуби ,а може и да пуска повече) .Ако има нещо което е неясно веднага бих помогнал с удоволствие.
Колкото до GPS-а : приложение от appstore не стига.Трябва да си вземеш външно устройство (99$) защото iPod-а няма вградено такова.(iPhone 3GS и iPhone 4 за сега са единствените представители на apple с такова вградено устройство).Но то не може да работи без въпросния софтуер.Все пак му трябва карта

За зареждането е почти еднакво по простата причина че по USB тече до 5 V напрежение и 1A ток.Тоест всички устройства на които основното им зареждане е през USB винаги се зареждат със същите стойности.Като го сложиш в кола или в контакта би трябвало да става за същото време.Разлика има примерно ако преходника ти от 220 (или 12V в колата) имат по-малка стойност на тока.Повечето са с 750мА (тоест 0.75А).Тогава зареждането може да е по-бавно(всичко до тук е теория понеже не се знае класа на точност на устройството с което зареждаш ,може да има загуби ,а може и да пуска повече) .Ако има нещо което е неясно веднага бих помогнал с удоволствие.

Колкото до GPS-а : приложение от appstore не стига.Трябва да си вземеш външно устройство (99$) защото iPod-а няма вградено такова.(iPhone 3GS и iPhone 4 за сега са единствените представители на apple с такова вградено устройство).Но то не може да работи без въпросния софтуер.Все пак му трябва карта

Ipod touch 4G 8Gb iOS5 + Android phone with 2.3.5