Помощ! Отключване на iPhone XS MAX

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
MartinLN

Помощ! Отключване на iPhone XS MAX

Мнение от MartinLN »

Здравейте! Нека ви обясня целия случай!
Купувам си XS MAX втора употреба още като го взех си сложих сим картата(Виваком) и всичко работеше наред. След като се прибрах дадох му да изтрие всички данни, за да мога да си влезна и сваля всичко от iClouda и ъпдейтнах iOS от 12 нещо си до 13.2(най-новата). И слагам сим картата отново....и хоп..сим картата е невалидна или не се поддържа! Моля ви помогнете ми не знам какво да правя! Проверих IMEI-a и видях че е Blacklisted попитах продавача от коя страна е закупен и каза че е от САЩ...преди работеше с моята сим карта, вече с нито една! Продавача обясняваше нещо че е слагана Р СИМ и не знам си какво ...Говорили сме с един наш познат, който се занимава с отключвания на iPhone и по IMEI-а каза че е краден и ще пробва да го отключи с R SIM, а ако това не стане ще звъни на познати, които се занимават с фабрично отключване..наистина не знам какво да правя трябва ми помощ и има ли надежда телефона да се спаси и да си работи? Моля дайте ми някакъв отговор докато чакаме отговора на познатия ни!
Apple iPhone

Re: Помощ! Отключване на iPhone XS MAX

Мнение от Apple iPhone »

MartinLN написа:Здравейте! Нека ви обясня целия случай!
Купувам си XS MAX втора употреба още като го взех си сложих сим картата(Виваком) и всичко работеше наред. След като се прибрах дадох му да изтрие всички данни, за да мога да си влезна и сваля всичко от iClouda и ъпдейтнах iOS от 12 нещо си до 13.2(най-новата). И слагам сим картата отново....и хоп..сим картата е невалидна или не се поддържа! Моля ви помогнете ми не знам какво да правя! Проверих IMEI-a и видях че е Blacklisted попитах продавача от коя страна е закупен и каза че е от САЩ...преди работеше с моята сим карта, вече с нито една! Продавача обясняваше нещо че е слагана Р СИМ и не знам си какво ...Говорили сме с един наш познат, който се занимава с отключвания на iPhone и по IMEI-а каза че е краден и ще пробва да го отключи с R SIM, а ако това не стане ще звъни на познати, които се занимават с фабрично отключване..наистина не знам какво да правя трябва ми помощ и има ли надежда телефона да се спаси и да си работи? Моля дайте ми някакъв отговор докато чакаме отговора на познатия ни!
Здравейте,
Не искам да Ви разочаровам ще Ви кажа с две - три думи, никакъв или почти никакъв шанс!
Най-добре го върнете на продавача, той много добре е на ясно, че телефона е краден, и съответно вече няма да можете да го използвате, освен за часовник ...
Няма как да го отключите!
Krastanov

Мнение от Krastanov »

Има разлика от краден и неплатени сметки примерно, пуснете рапорта от извършената проверка да я погледна, или дайте имея на телефона.
MartinLN

Мнение от MartinLN »

Здравейте отново! Разбрахме че телефона не е краден, а не са му плащани сметките, тъй като купувачът е заминал за чужбина. Човека с който говорихме каза че е възможно да се отключи с фабрично отключване и обясняваше нещо че ще се свържат с оператора от който е закупен и нещо ще правят далавери с пари за да го отключат или премахнат от black lista
Krastanov

Мнение от Krastanov »

Ами не видях рапорта, нито имея на телефона.Ако е към AT&T USA вашият познат само ще ви загуби времето.Не знам за какви далавери става на въпрос но ако самият оператор го е вкарал в черният списък заради задълженията просто ще си поиска всичко дължимо до момента и ако договорът е изтекъл телефона ще се отключи без никакво допълнително заплащане.И да, този който го е закупил е много наясно с нещата, няма значение къде е заминал и още повече че специално АТ&Т ви дават страшно много време преди да го вкарат в каквито и да е било списъци.Като и да е, това е на теория защото както казах не видях рапорт нито имей.

П.П.Може да се свържете с купувача и да му поискате user name and pass за акауна му и след като влезнете ще видите колко телефона е закупил и към всеки един какви задължения има(малко вероятно е да ви ги даде защото ще видте че е платил 130$ и го е взел със сериозен договор).И като последно бих посъветвал да го върнете на продавача и изобщо не се занимавайте с този телефон.
MartinLN

Мнение от MartinLN »

Благодаря за отговора, ето IMEI- 35 729809 116630 5 не мисля че е от A&T, мисля че е Verizon, ако може да погледнете.
Krastanov

Мнение от Krastanov »

Да, погледнах.Имея който ми давате найстина е на XS MAX който е заключен но не е от USA, а е от UK.И да, той може да се оправи но излиза доста пари и към месец тотално.
П.П.Пак остава варианта ако може да го върнете.не знам за колко сте го закупили но отключването излиза почти 400 лева.Ако сте го взели на много изгодна цена ок, но се съмнявам.
MartinLN

Мнение от MartinLN »

На мен ми казаха че за 220 лева ще ми го отключат, дали защото ни е познат умни взима по-малко не знам..но съм готов да ги дам. Аз го взех за 1400, по-точно направих бартер, дадох моя iPhone X и взех този с 300 лева доплащане. Как разбрахте че е от UK? На мен ми казаха че е от US. А и и да казаха ми че до 3-4 седмици ще отнеме този процес. Но ако със сигурност ще стане съм готов да чакам.
Krastanov

Мнение от Krastanov »

Да и вие си мислите че понеже аз не съм ви познат искам да изкарам от вас 200 лева.Както и да е, ето ви рапорта който принципно заплатих но ви черпя.Успех с отключването и безпроблемна работа от мен.

Model: IPHONE XS MAX 64GB SILVER CELLULAR [A2101] [IPHONE11,4]
IMEI: 357298091166305
IMEI2: 357298090940486
Serial Number: F2LXC2NLKPH2
Activation Status: Activated
Warranty Status: Out Of Warranty
Telephone Technical Support: Expired
Repairs and Service Coverage: Expired
Repairs and Service Expiration Date: 2019-09-23
Repairs and Service Expires In: (0) Days
Coverage End Date: 2019-09-23
Valid Purchase Date: Yes
AppleCare Eligible: No
Registered: Yes
Replaced: No
Loaner: No
Find My iPhone: ON
Locked Carrier: UK TMobile Orange
SIMLock Status: Locked
MartinLN

Мнение от MartinLN »

Не не, не съм казал искал са прозвучи така, само казах че той толкова ми каза, аз нямам представа колко наистина струва и от какво зависи цената. Благодаря ви за тези данни, не знам как стр ги намерили и колко сте заплатили, но ви благодаря наистина за отговорите, помощта и разбирането! Последен въпрос да ви попитам...възможно ли е телефона отново да си работи със сим карта след като е от UK и дали въобще е възможно да се отключи и от какво зависи?
Krastanov

Мнение от Krastanov »

Да, може да се отключи пермаментно и ще работи с всякаква сим карта след това.Сега видях и защо са ви казали по-ниска цена.Сутринта съм погледнал офертата за отключване но ако телефона е на по-малко от 6 месеца, каквъвто вашият не е и разликата в цената е огромна.
MartinLN

Мнение от MartinLN »

Благодаря за отговора, успокоихте ме доста. Тоест искате да кажете, че колкото по-нов е телефона или по-на скоро е закупен толкова по-скъпо ще бъде или обратното? Много не ви разбрах с това за цената защо е по-евтино
Krastanov

Мнение от Krastanov »

Да, ако беше нов(на по-малко от 6 месеца) цената щеше да е както ви казах почти 400 лева.Но вашият ги е надминал доста тези месеци, гаранцията също му е изтекла и за това е много по-надолу цената, а не че аз исках да взема 200 лева :)) Всъщност лично ако ви интересува аз дори и да бяхте казали да го пусна няма да взема нито една стотинка тъй като съм обикновен сервизен техник и си имам началници.
MartinLN

Мнение от MartinLN »

Да, напълно ви разбирам защо сте казали 400лв. Много много се надявам да се случи това отключване наистина искам да си ползвам телефона като ТЕЛЕФОН :( :( Надявам се да го отключат въпреки че не знам какъв е шанса и от кого зависи.
Krastanov

Мнение от Krastanov »

Зависи от това защо точно е вкаран в черният списък.От тук нататък следва да се извади от там и чак след това да се пръстъпи към отключване.Аз не съм правил допълнителна проверка защо са го вкарали там, но явно колегата на който сте го дали я е направил и знае.И да шанса да се извади от този списък го дават от 80 до 95% което е добре и всъщност сте късметлия че телефона не се оказа от USA още повече пък към AT&T.Но не оставайте с грешни впечатления от този оператор, всъщност AT&T е изключитено коректен оператор и имат много добри оферти, но не и за некоректни клиенти, защото там вече става лошо и попадне ли в техните списъци заради просрочени задължения застрахователна измама и т.н. шанса да се отключи пермаментно си отитва към 0.
MartinLN

Мнение от MartinLN »

Добре благодаря ви много за отговора! Надявам се да стане и всичко да е наред. Ако при някаква грешка или нещо ако стане възможно ли е пак да се пробва или не?
Krastanov

Мнение от Krastanov »

Да, няма никакъв проблем да се проба отново.Сега сметнах точно тотал цената при нас и ако колегата се зарудни ние ще го пуснем да се прави а 170 лева.
Последно промяна от Krastanov на 04 Ное 2019, 22:17, променено общо 1 път.
MartinLN

Мнение от MartinLN »

Ами аз ще ви държа в течение, те вече са започнали процеса с отключването и ако има някакъв проблем и не успеят ще ви пиша тук. Благодаря ви за помощта и информацията!
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Когато някой от вас отключи този телефон фабрично да ми се обади да го почерпя :B
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

MartinLN написа:Ами аз ще ви държа в течение, те вече са започнали процеса с отключването и ако има някакъв проблем и не успеят ще ви пиша тук. Благодаря ви за помощта и информацията!
Здравей,
Да, ще ти бъдем благодарни, ако ни държиш в течение, какво се е случило и дали наистина си успял да го отключиш фабрично този iPhone XS Max.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

kawabiker написа:Когато някой от вас отключи този телефон фабрично да ми се обади да го почерпя :B
Гарантирам, че този пич черпи. Ама рядко, познайте защо?
"Мисля-значи съществувам"
MartinLN

Мнение от MartinLN »

Е? Защо че черпи?
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

MartinLN написа:Е? Защо че черпи?
Еми близо е до ума и логиката. Просто шанса да го отключите фабрично, клони силно към нулата или с прости думи казано, вероятността е много малка, дори несъществена. Няма да изпадам в подробности защо и т.н., просто очакваме с нетърпение да дадете инфо, как е протекла операцията по фабричното отключване на iPhone XS Max.
Аз Ви посъветвах да върнете устройството, но Вие решихте да се вкарвате в невъзможни приключения за телефон, който догодина, след като пуснат 5G устройствата, цената му ще падне драстично.
Все пак Ви пожелавам успех!
Ако успеете да го отключите ФАБРИЧНО, колегата kawabiker ще Ви почерпи, просто е :)
Krastanov

Мнение от Krastanov »

Трябва да има вече промяна в статуса.Какво казва вашият приятел който сте натоварили със задачата?
П.П.Да, видях.Забравих че бяхте дали имея, всичко е наред като гледам.Вече е чист и предполагам че е сега е пуснат за отключване.Предстои младежа да ви черпи, сам изяви желание.
MartinLN

Мнение от MartinLN »

Ами нищо не ни е казал той, не сме го и питали и не сме му звъняли. Как така е чист? Аз не смея да му сложа СИМ карта да не прецакам процеса, моля ви обяснете ми и да му звъннем ли да го питаме как вървят нещата?
Публикувай отговор