Изчезващи известия за съобщения от iMessage при lock screen

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
a.dimitr0ff

Изчезващи известия за съобщения от iMessage при lock screen

Мнение от a.dimitr0ff »

Здравейте,
Пиша във връзка с един досаден за мен проблем, който се появи след като ъпдейтнах с iOS 11. Притежавам iPhone 7. След като се актуализира за първи път с новата версия на операционната система, че и до сега, след множество ъпдейти, при заключен екран сами изчезват известията ми от iMessage. Първоначално предполагах, че е от някаква настройка, зададена по подразбиране, без да може да се коригира, но забелязах, че няма конкретна закономерност /определено време, по-голяма натовареност на телефона и т.н./, при която да изчезват известията. Попитах и в Creative Center/iCenter - официалният дистрибутор на Apple, но служителят, след като провери и настройките на известията на приложението, ми каза, че всичко е както трябва, най-вероятно е бъг, да изчакам следващ ъпдейт и ако не се оправи да направя reset на устройството. Така и направих, изчаках ъпдейт - нищо, направих пълен рестарт - пак нищо. Наскоро в случайна статия прочетох, че iPhone X имат същия проблем и от Apple са отстранили дистанционно проблема, без да се налага инсталиране на нова актуализация на iOS 11. При мен промяна няма.
Бих искал да попитам някой забелязал ли е подобен проблем в устройството си и ако да, има ли възможност да се оправи?

Благодаря предварително!

А. Димитров
Apple iPhone 7 (32GB)
Аватар
centur

Re: Изчезващи известия за съобщения от iMessage при lock screen

Мнение от centur »

Виж в Settings > Notifications > Messages дали е така:

Изображение

Ако искаш да остане трябва да избереш опцията Persistent.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
a.dimitr0ff

Мнение от a.dimitr0ff »

По абсолютно същия начин са настройките.
Apple iPhone 7 (32GB)
a.dimitr0ff

Мнение от a.dimitr0ff »

Относно опцията Persistent, тя не се ли отнася за банерите, появяващи се при отключен екран? А и при iOS 10, настройките ми бяха по същия начин и известията оставаха при заключен екран, без да изчезват.
Apple iPhone 7 (32GB)
Аватар
MGANCHEV

Мнение от MGANCHEV »

Надявам се, че това ще ти помогне - https://www.imobie.de/support/imessage- ... .htm#part6 !!!!!!

Свържи си телефона с компа и започни - PhoneRescue. Оттам нататъка всичко ти е показано. Ако нещо не разбираш, питай ! :) ;)
Apple iPhone 4s 16GB Ф.О.
Apple iPhone 6 16GB Ф.О.
Apple iPhone 6s 64GB Ф.О.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Много си ми интересен. Centur му обяснява с картинки къде греши в настройките, ти го пращаш в сайт на немски да сваля софтуер?! Баси логиката.
"Мисля-значи съществувам"
a.dimitr0ff

Мнение от a.dimitr0ff »

Здравей, прегледах линка, но мисля, че в него моят проблем не е описан. Възможно е аз да не съм се изразил достатъчно ясно, така като прегледах и това, което съм описал. Всъщност не съм описал, че изчезват само известията при заключен екран, а отключвайки телефона, съобщението си стои в приложението, неотворено, дори с червената точка върху самата икона. Всичко опира до известията... Мислил съм и за възстановяване с фабрични настойки, после активиране като нов телефон, а не от бекъп, но не знам, ако изгубя толкова време дали проблемът ще бъде решен.

А с Phone Rescue възможно ли е "да се ремонтират", така да се изразя, приложенията?
Apple iPhone 7 (32GB)
Публикувай отговор