'Размазване' на екрана като при LCD

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
HristoStoichev

'Размазване' на екрана като при LCD

Мнение от HristoStoichev »

Здравейте, колеги,

Днес забелязах, че при малко по-силно натискане на екрана, на телефонът ми (iPhone 6) се получава същият ефект, който се получава и при натискане на LCD монитор. Разликата е, че това 'размазване' на екрана, ако мога да го нареча така, не се получава там, където натискам, а винаги на едно и също място (по дължината на една вертикална линия леко в дясната част на телефона и 'размазването' съответства на височината на натискането). Като казвам 'малко по-силно' нямам в предвид да го натискам с всичка сила, а наистина просто малко по-силно от нормалното. Имам телефона от около 2 години и до сега това не ми е правело впечатление и мисля, че се е появило наскоро. Не съм го изпускал, не съм го мокрил, единственото нещо, което правих преди няколко дни е да си поръчам нова батерия и да я сменя сам. Изгледах няколко клипа в интернет и мисля, че всичко мина нормално. Имах лек проблем с махането на лепенките под батерията и реших да откача екрана, за да не повредя лентовия кабел. След това използвах обикновени двойнолепещи ленти 3М вместо специалните. Сложих екрана обратно, сложих батерията и телефонът тръгна без проблем. На следващия ден усетих, че батерията се клати в телефона и го понатиснах леко, за да се залепи отново. После го отворих пак, за да сложа още двойнолепещи ленти. От тогава нямам никакви проблеми освен това с екрана. Изглежда, че има лек луфт по цялата дясна част на горния корпус и при натискане се прибира малко по-навътре, но предполагам, че вече започвам да си въобразявам някакви неща, които не са релевантни и са си били така и преди.

Някаква идея от какво може да е причинен проблемът и как да го реша? Възможно ли е да има луфт между батерията и екрана (мисля, че двойнолепещите ленти, които сложих са по-тънки от оригиналните) и да потъва при натискане? Или пък да не съм закачил екрана както трябва? Прилагам един клип, който показва какъв е проблемът (моят случай е доста по-лек) и една снимка, която показва в коя част на телефона се получава.

https://www.youtube.com/watch?v=_4kYbiygU6A
http://imgur.com/a/AB4vy
Публикувай отговор