Iphone 5s от САЩ, проблем в операционна система

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Cvetinn

Iphone 5s от САЩ, проблем в операционна система

Мнение от Cvetinn »

Здравейте, iOS-ът ми е 7.1. Предполагам повечето от вас знаят, че когато телефонът е докаран от САЩ, следва разкодиране в България и всичко е ок с изключение на това, че не можеш да си ъпдейтваш операционната система, защото телефонът няма да функционира. До сега не съм имал проблеми, но все пак годинките си минават и излизат нови версии на iOS и моята остарява, съответно старите версии на някои приложения спират да се поддържат и стават неизползваеми. Въпросът ми е има ли някакво решение този проблем? Има ли начин все пак да се сложи най новия iOS по някакъв заобиколен, или знам ли, начин, и телефонът пак да функционира нормално? Благодаря предварително! :)
Аватар
centur

Re: Iphone 5s от САЩ, проблем в операционна система

Мнение от centur »

Ако е отключен към всички би трябвало да нямаш проблем след ъпдейта, ако е отключван с нещо от рода на turboSIM или подобни по-добре не го обновявай или го занеси в сервиз (но не тип гаражно сервизче) да го отключат.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Cvetinn

Мнение от Cvetinn »

centur написа:Ако е отключен към всички би трябвало да нямаш проблем след ъпдейта, ако е отключван с нещо от рода на turboSIM или подобни по-добре не го обновявай или го занеси в сервиз (но не тип гаражно сервизче) да го отключат.
Здравей, има ли начин да разбера дали е отключен към всички? Нямам представа как е отключван.
Аватар
centur

Мнение от centur »

Като сложиш SIM карта на оператора, който искаш да ползваш.
Apple AirPods v2
Cvetinn

Мнение от Cvetinn »

Тоест сега съм на оператор Х, слагам карта на оператор Y и? Нещо не разбрах, ще помоля за по-подробно обяснение като за човек силно незапознат с тези неща. =))
Аватар
centur

Мнение от centur »

Ами, ако работи с картата от оператор "Y" ще си го ползваш - какво не можа да разбереш?
Apple AirPods v2
Cvetinn

Мнение от Cvetinn »

Ако работи с оператор Y смело ъпдейтвам до последния iOS и е гаранция че няма да се развали и всичко ще е ок? Това не разбрах. :)
Аватар
centur

Мнение от centur »

Тук е разковничето дали са го отключвали с jailbreak или нещо от рода на turboSIM или е напълно отключен към всички оператори (води се ФО - фабрично отключен). В най-лошия случай ще се наложи да го носиш на сервиз да ти го отключат, а колко пари ще ти вземат трябва да питаш в сервиза.
Apple AirPods v2
Публикувай отговор