Помощ при избиране на iPhone
Помощ при избиране на iPhone
Здравейте колеги! Много се колебая какъв iPhone да си взема с бюджет до 700 лева. Спрял съм се на 6 или 6S, но пред мен има два избора. Първият е iPhone 6 на цена от 600 лева, закупен от България, с гаранция към оператор и фабрично отключен. Вторият е iPhone 6S на цена от 700 лева, но внос от чужбина без гаранция, без iCloud с R-SIM. Искам да попитам кой от двата избора е по-добър, защото до сега не съм ползвал R-SIM и не знам дали е рисковано и има ли проблеми. Ще съм много благодарен ако някой може да ми помогне да направя правилният избор!
Re: Помощ при избиране на iPhone
Тоя за 600 лева оператор ли ти го предлага?
- Ivan_vylka
По-добре избегни варианта с Rsim. Не можеш да ползваш 4G, а и рядко, но понякога Rsim-а забива и оставаш без обхват докато не го видиш и рестартираш. Преди време ползвах iPhone 5 с Rsim и ги имаше тия проблеми. В момента един приятел ползва iPhone 6 със Xsim (който е по-качествения вариант и по-скъпичък) и пак от време на време има ядове. Аз от тогава след iPhone 5, вече си купувам само фабрично отключени телефони, за да знам, че няма да имам проблеми.
iPhone 11
Правилния избор е Фабрично Отключения телефон 

Какво да ви кажа нито един от двата...Шестицата от оператор!!!! гаранцията важи само ако е с име на купувача и то само лично от него...Вие няма да може да се възползвате от нея...Ако се договорите с продавача да ви съдейства при проблем е добре...ама не се навиват и гледат да се отърват от телефона и друго ако го изплаща още и престане да го плаща????Рисковано си е!!!
Другият 6s не е препоръчително да се ползва тел. с р-сим карта при ъпгрейти може да стане фал...и трябва да го ползвате само с една версия на ОС например 10.01...И така се ограничавате...Разбира се има р-сим за 10,но като излезе по-нова версия трябвате да си купите друг р-сим....
Купете си тел. фабрично отключен към всички оператори и има много купени от магазини за GSMи например Технополис....
А иначе 6s е по-добрият тел....,но за тези пари е късмет да си намерите читав...Шестицата е също вариант за вас...
Другият 6s не е препоръчително да се ползва тел. с р-сим карта при ъпгрейти може да стане фал...и трябва да го ползвате само с една версия на ОС например 10.01...И така се ограничавате...Разбира се има р-сим за 10,но като излезе по-нова версия трябвате да си купите друг р-сим....
Купете си тел. фабрично отключен към всички оператори и има много купени от магазини за GSMи например Технополис....
А иначе 6s е по-добрият тел....,но за тези пари е късмет да си намерите читав...Шестицата е също вариант за вас...
За 700 пари бих пазарил договор с ментел за 6S. Напълно осъществим, при това чисто нов ФО апарат с 24мес гаранция.
"Мисля-значи съществувам"
Здравейте, не е по темата на колегата и за това се извинявам. Попадна ми една 5s-ка забила на логото на iTunes. Дали със един update на iOS-а ще се оправи, ако някой се е сблъсквал с това, ще му бъда много благодарен.
Iphone 3Gs 16Gb iOS 6.1.6
Iphone 4s 16Gb iOS 7.1.1
Iphone 5 16Gb iOS 8.1.0
Iphone 5s 16 Gb iOS 10.3.1
Iphone 4s 16Gb iOS 7.1.1
Iphone 5 16Gb iOS 8.1.0
Как така ти попадна? Както си ходеше и туп по главата...
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Не, така се казва, на добра цена ми го предлагат.
Iphone 3Gs 16Gb iOS 6.1.6
Iphone 4s 16Gb iOS 7.1.1
Iphone 5 16Gb iOS 8.1.0
Iphone 4s 16Gb iOS 7.1.1
Iphone 5 16Gb iOS 8.1.0
Прдполагам, че онзи, който ти го предлага вече е опитал това и му е дало някаква грешка. По номера на тази грешка може да се разбере какво е състоянието на телефона. За да ти го предлага на тази цена значи трябва да ти светне, че работата едва ли опира до един рестор. Аз не бих го взел с големи надежди! 

iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
- angelovarna
- Обратна връзка:
Тц, това не е вярно. През 2011та с една 4ка (бях я взел ползвана и с гаранция от Мтел), нямах никакви проблеми със сервиза във Варна, никой не е повдигал въпроса за името, написано на гаранцията. Единствен проблем е ако е заключен телефона и искаш да го отключиш след 2 годишния срок (ако е от Теленор), тогава трябва титуляра по договора да пусне молба за отключване.krasiem написа:Какво да ви кажа нито един от двата...Шестицата от оператор!!!! гаранцията важи само ако е с име на купувача и то само лично от него...Вие няма да може да се възползвате от нея...Ако се договорите с продавача да ви съдейства при проблем е добре...ама не се навиват и гледат да се отърват от телефона и друго ако го изплаща още и престане да го плаща????Рисковано си е!!!
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
И това не е вярно. Предния ми 4s го отключиха Глобул след подадена молба от мен, а телефонът е купен от друг. Също така няма значение дали е на лизинг и дали се плаща този лизинг. Задълженията са към лицето и апаратът няма абсолютно нищо общо.
iPhone 6+
- angelovarna
- Обратна връзка:
Както казах по-рано мнението ми е на база запитване преди 5 години към Мтел (когато устройствата им още се продаваха заключени).
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV