CRC ERR iPhone 5
CRC ERR iPhone 5
Здравейте, колеги! Досега не ми се беше налагало да пускам тема относно някой проблем, но понеже сега имам проблема от заглавието а и не намирам нещо кой знае какво по въпроса, реших да видя дали някой тук няма представа за какво става въпрос. Телефона е iPhone 5 iOS 8.3 без джейл заключен към 3 но го ползвам с Р-сим (не мисля че има нещо общо, но да се знае). Проблема е следният: преди около седмица отворих телефона за да видя какво става с пауър бутона и с ГПС (нещо е неточен, както и да е сега имам по- голям проблем). След като сглобих телефона той започна да се рестартира на всеки 3:30 минути. В диагностиките показва паник съобщение с bug type 110 и въпросната CRC ERR. След търсене на съвети от гуугъл правих рестор няколко пъти, отварях наново, почиствах и т.н. Когато проверих системните логове в iTools и iBackupbot през 2-3 сек излизат съобщенията "could not get event from temperature service" и "could not get value for gas gauge battery", а на допълнителната информация за батерията ми пише, че тя е на 0 цикъла и е с 100mAh капацитет (което не е вярно защото телефона все пак си изкарва цял ден). Телефона в момента е в следното състояние: работи стабилно, НО процентите на батерията не мърдат (от 3 дни съм на 51%) а реално батерията се разрежда и зарежда без проблем. За да видя колко батерия имам в момента трябва да рестартирам телефона, което отново го кара да започне да се рестартира на всеки 3:30 минути десетки пъти докато сам не реши да работи стабилно, така че просто си го зареждам всяка вечер за да мога да го ползвам със сигурност през деня. След редица търсения попаднах и на други хора с този проблем, които твърдят, че са оправили телефона си със смяна на батерията. Намериха се и някои, които твърдят, че може да е повреда в дъното или нещо с паметта (аз съм сигурен, че дъното не съм го повредил защото го проверих и с лупа, а и не за първи път разглабям телефон). Въпросът ми е вие какво мислите? На някой от вас случвало ли му се е такова нещо? Забравих да добавя, че в информацията за батерията (iTools) срещу производител изписва "New batteries", а също и в Usage от менюто на телефона не ми изписва нищо за батерията нищо, че вече няколко дни е стабилен. Е? Идеи? Предложения?
Re: CRC ERR iPhone 5
Не разбрах само, всичкото като го прави, откачи ли батерията от дъното или не, защото оставам с впечатлението че не си я откачал докато си пипал ? Това едно и второ, почти всички симптоми са на утрепана батерия- т.е. сменяш батерията и споделяш какъв е резултата, няма как някой да диагностицира платка от разстояние.
Естествено, че я откачих
Исках да видя дали и на някой друг му се е случвало. Може пък да помогнем и някой друг 

Случваше се на 3гс-те редовно. Гугълни cyclic redundancy check(CRC) 
P.S. Няма да ти хареса отговорът.

P.S. Няма да ти хареса отговорът.
"Мисля-значи съществувам"
Да, за CRC както споменах някои хора казваха, че е или дъното или паметта, но да речем около 80% от отговорите за тази грешка бяха и за смяна на батерията и в това ми е надеждата. Утре ще имам батерия и ще кажа. Благодаря за отговорите 

С друга батерия се оправя работата