Здравейте колеги! Изчетох всички теми свързани с това тук в форума, но уви нищо не помогна. Имам Iphone 4s с 7.1.2, който много често губи обхват и разговор не може да се състой. Нека започна отначало. Телефона не е мокрен, изпускан, хакван и тн. До преди месец всичко си беше добре, като изключим, че имаше малко по-слаб сигнал отколкото предните ми телефони, които бяха с андроид, но това не беше проблем. На Теленор съм(отключен е към всички оператори). Проблема както написах по-горе е, че телефона рязко губи обхват и често или не могат да ме наберат или когато се чуя с някой скоро след това или аз спирам да го чувам или той мен. Това нещо се случва на доста места по центъра на София, което не смятам за нормално. Интересното е, че в квартала, в който живея проблем няма! От вкъщи мога да провеждам дълги разговори с перфектно качество без прекъсвания от двете страни. Почти същото е и положението, когато съм навън в статично положение или пеша. В момента обаче, в който се кача в градския транспорт (отново говоря за центъра) смислен разговор не може да се проведе.
Това, което направих е:
1. смених чипа за сим картата (промяна няма)
2. набрах кода *#21# (както беше писал един колега в някоя от темите тук, но промяна няма)
3. набрах кода, който показва в цифри силата на сигнала. Тук имаше няколко интересни неща, които се случиха. Неколкократно навън бях с приятел с HTC One и сравнявахме силата на сигнала като разликата беше съвсем минимална. Той обаче можеше да провежда нормални разговори, докато моите прекъсваха. Другото нещо, което се случи е, че правих този тест и няколко пъти вкъщи. Стойностите варираха от -44(от всичко, което изчетох това трябва да се води почти перфектен сигнал) до -130( би трябвало да няма обхват и разговора да е невъзможен), но уви веднага след това, докато седеше на -130 направих обаждане и беше дълго с отличен звук и без прекъсване.
4. дадох ресет на network settings. (промяна няма)
Извинявам се за дългата тема, но предполагам разбирате объркването ми в тази ситуация. Благодаря предварително на всеки, който ще даде съвет и Весели Празници на всички!
Проблем с обхвата на Iphone 4s
Re: Проблем с обхвата на Iphone 4s
Пробвай с вкл./изкл. на 3Г мрежата(без значение дали ти е пуснато селулар дата) и сподели има ли разлика. Така ще отсееш в кой RF модул или в антената е проблемът.
"Мисля-значи съществувам"