Загубен достъп до iTunes акаунт
Загубен достъп до iTunes акаунт
Здравейте,
Обръщам се към вас с огромна молба за помощ. Моя приятелка има iPhone 4, в който е зададен iCloud/iTunes акаунт, който е била регистрирала преди много време със служебния си имейл адрес. За съжаление е забравила паролата за въпросния акаунт, а за да е пълно удоволствието имейлът вече не съществува.
Направих възстановяване през iTunes, но се оказва, че преди това телефонът е бил с активиран Find My Phone и сега старият акаунт седи активен и нито един нов не би могъл да бъде зададен.
Моля ви, подскажете ми някаква опция, която би могла да възстанови телефона в първоначалното му (магазинно) състояние без никакви акаунти.
Благодаря ви!
П.П. Може би е добре да добавя, че телефонът е с iOS7.
Обръщам се към вас с огромна молба за помощ. Моя приятелка има iPhone 4, в който е зададен iCloud/iTunes акаунт, който е била регистрирала преди много време със служебния си имейл адрес. За съжаление е забравила паролата за въпросния акаунт, а за да е пълно удоволствието имейлът вече не съществува.
Направих възстановяване през iTunes, но се оказва, че преди това телефонът е бил с активиран Find My Phone и сега старият акаунт седи активен и нито един нов не би могъл да бъде зададен.
Моля ви, подскажете ми някаква опция, която би могла да възстанови телефона в първоначалното му (магазинно) състояние без никакви акаунти.
Благодаря ви!
П.П. Може би е добре да добавя, че телефонът е с iOS7.
Последно промяна от elrond на 01 Окт 2013, 01:47, променено общо 1 път.
Re: Загубен достъп до iTunes акаунт
Благодаря за съвета, но официалната документация вече я изчетох. Нищо от това не е възможно да направя:
- първо, телефонът вече е reset-нат и сега иска активация - но само приема стария акаунт;
- не може да се премахне телефона от iCloud акаунта, защото за него трябва парола, която липсва и не може да бъде възстановена, тъй като имейлът не съществува.
Мислех си нещо по линия на jailbreaking? Има ли вариант да се инсталира custom rom, който напълно да заличи информацията, че някога е имало такъв свързан акаунт? Не съм никак наясно с Apple системите, затова ви моля за съдействие.
- първо, телефонът вече е reset-нат и сега иска активация - но само приема стария акаунт;
- не може да се премахне телефона от iCloud акаунта, защото за него трябва парола, която липсва и не може да бъде възстановена, тъй като имейлът не съществува.
Мислех си нещо по линия на jailbreaking? Има ли вариант да се инсталира custom rom, който напълно да заличи информацията, че някога е имало такъв свързан акаунт? Не съм никак наясно с Apple системите, затова ви моля за съдействие.
Не може. Единственият вариант е да докаже на поддръжката на Епъл, че акаунтът наистина е неин.
хмм, странно.
Пробвай с ДФЮ моде и пълен пре-инстал, ще изгубиш цялата информация.
После при активиране на телефона, не му задавай да ресторва от иОблака, а Set new iphone (или подобно).
само не съм сигурен за иОС7, дали е пази юзъра поради кражби и тн.
Пробвай с ДФЮ моде и пълен пре-инстал, ще изгубиш цялата информация.
После при активиране на телефона, не му задавай да ресторва от иОблака, а Set new iphone (или подобно).
само не съм сигурен за иОС7, дали е пази юзъра поради кражби и тн.

iPhone 6 - iOS 8.4.1
iPhone 5 - iOS 7.1.2, JB
iPad 2 - iOS 7.0.1, JB
iPhone 4 - iOS 7.1.2, JB
iPhone 4S - iOS 6.1.2, JB
iPhone 5 - iOS 7.1.2, JB
iPad 2 - iOS 7.0.1, JB
iPhone 4 - iOS 7.1.2, JB
Lafufy, може ли малко по-простичко, както казах аз съм от другата страна на барикадата (Андроидр) 
Какво е ДФЮ? Това, което направих, е да се свържа в iTunes mode (ако не се лъжа - Home button + включване на кабела при изключен телефон), Restore през iTunes... и толкова. Не съм задавал никакво възстановяване на облаци. Не ме интересува какво ще се загуби, всичко ценно е запазено на компютъра.
Въпреки всичко, обаче, след като приключи с Restore-а, телефонът си поиска активация и каза, че вече е свързан с един акаунт и трябва да въведем само и единствено неговите данни.
П.П. Разучих DFU, ще го пробвам. Дано наистина да изчисти всичко издъно.

Какво е ДФЮ? Това, което направих, е да се свържа в iTunes mode (ако не се лъжа - Home button + включване на кабела при изключен телефон), Restore през iTunes... и толкова. Не съм задавал никакво възстановяване на облаци. Не ме интересува какво ще се загуби, всичко ценно е запазено на компютъра.
Въпреки всичко, обаче, след като приключи с Restore-а, телефонът си поиска активация и каза, че вече е свързан с един акаунт и трябва да въведем само и единствено неговите данни.

П.П. Разучих DFU, ще го пробвам. Дано наистина да изчисти всичко издъно.
извиниавай. 
сега прочетох за иОС 7 и Find my Iphone Lock ... полезно, но в твоя случай, доста неприятно.
от официалния съпорт на Аппле:
With iOS 7, Find My iPhone includes a new feature called Activation Lock, which makes it more difficult for anyone else to use or sell your iPhone, iPad, or iPod touch if you ever lose it. It starts working the moment you turn on Find My iPhone in iOS 7. With Activation Lock, your Apple ID and password will be required before anyone can:
- Turn off Find My iPhone on your device
- Erase your device
- Reactivate and use your device
първоначалната ми идея беше да изтриеш всичко, но виждам, че няма да е въжможно.
Ще заключа един телефон и ще пробвам да го рестор-на довечера или утре - ще пиша с резулта.

сега прочетох за иОС 7 и Find my Iphone Lock ... полезно, но в твоя случай, доста неприятно.
от официалния съпорт на Аппле:
With iOS 7, Find My iPhone includes a new feature called Activation Lock, which makes it more difficult for anyone else to use or sell your iPhone, iPad, or iPod touch if you ever lose it. It starts working the moment you turn on Find My iPhone in iOS 7. With Activation Lock, your Apple ID and password will be required before anyone can:
- Turn off Find My iPhone on your device
- Erase your device
- Reactivate and use your device
първоначалната ми идея беше да изтриеш всичко, но виждам, че няма да е въжможно.

Ще заключа един телефон и ще пробвам да го рестор-на довечера или утре - ще пиша с резулта.
iPhone 6 - iOS 8.4.1
iPhone 5 - iOS 7.1.2, JB
iPad 2 - iOS 7.0.1, JB
iPhone 4 - iOS 7.1.2, JB
iPhone 5 - iOS 7.1.2, JB
iPad 2 - iOS 7.0.1, JB
iPhone 4 - iOS 7.1.2, JB
Такава беше и моята идея, макар скромни да са познанията ми в областта на всичко Apple-ско.
Проблемът е, че за да спреш Find my phone, трябва парола; за да изтриеш стария акаунт, трябва парола... А такава нямахме.
Сега се мъча с двата restore режима, но DFU даде някаква грешка, ще си поиграя още. Ако ли не, ще ходим при Apple-ската поддръжка в магазина.
П.П. След няколкочасова борба, резултатът е нулев. Минах през DFU, но след възстановяване телефонът отново си иска старият акаунт.
Това, което не разбирам, е как и къде по-точно се съхранява тази информация? В Android средата за по-малко от 5 минути човек може да изтрие напълно съдържанието на цялата памет на телефона (ROM, firmware) и да си качи custom ROM, необременен от каквито и да било настройки. Как стоят нещата при Apple? Далеч не очаквам такава свобода, но все пак няма ли начин да се затрие абсолютно всичко?
Проблемът е, че за да спреш Find my phone, трябва парола; за да изтриеш стария акаунт, трябва парола... А такава нямахме.

Сега се мъча с двата restore режима, но DFU даде някаква грешка, ще си поиграя още. Ако ли не, ще ходим при Apple-ската поддръжка в магазина.
П.П. След няколкочасова борба, резултатът е нулев. Минах през DFU, но след възстановяване телефонът отново си иска старият акаунт.
Това, което не разбирам, е как и къде по-точно се съхранява тази информация? В Android средата за по-малко от 5 минути човек може да изтрие напълно съдържанието на цялата памет на телефона (ROM, firmware) и да си качи custom ROM, необременен от каквито и да било настройки. Как стоят нещата при Apple? Далеч не очаквам такава свобода, но все пак няма ли начин да се затрие абсолютно всичко?
Не... вече няма такава "свобода". С iOS7 и "Find my phone"/"Activation Lock", няма как да го активираш/ресторнеш/изтриеш без акаунта/паролата. Това е нова секюрити екстра с iOS7 против кражби. Така реално ако някой открадне айФон/айПад - няма как да го ползва и остава безполезна кутийка. 

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
съгласен съм с mitku, заключих 4-ката, но не можах да я активирам без apple ID паролата.
можеш да се опиташ да използваш Forgot Apple ID и да се върнеш паролата на алтернативен емайл. (не съм го пробвал)
можеш да се опиташ да използваш Forgot Apple ID и да се върнеш паролата на алтернативен емайл. (не съм го пробвал)

iPhone 6 - iOS 8.4.1
iPhone 5 - iOS 7.1.2, JB
iPad 2 - iOS 7.0.1, JB
iPhone 4 - iOS 7.1.2, JB
iPhone 5 - iOS 7.1.2, JB
iPad 2 - iOS 7.0.1, JB
iPhone 4 - iOS 7.1.2, JB
Благодаря ви много за съдействието и подкрепата!
В крайна сметка от Apple се оказаха достатъчно любезни и помогнаха за възстановяването, така че всичко в момента е наред.
В крайна сметка от Apple се оказаха достатъчно любезни и помогнаха за възстановяването, така че всичко в момента е наред.
Сподели , какво точно стана на широката публика моля
!?

Нищо особено, всъщност. Аз очаквах, че Апъл ще са много стриктни по отношение на сигурността. Проблемът на моята приятелка беше, че не помнеше отговорите дори на тайните въпроси.
Та разходихме се до местният упълномощен представител, там ни казаха, че не могат нищо да направят, но ни дадоха телефон на поддръжката. По телефона мацката отсреща се оказа изключително любезна и предложи на моята приятелка да предположи какви са отговорите. Тя успяла и й възстановили паролата.
Това е цялата история.
Та разходихме се до местният упълномощен представител, там ни казаха, че не могат нищо да направят, но ни дадоха телефон на поддръжката. По телефона мацката отсреща се оказа изключително любезна и предложи на моята приятелка да предположи какви са отговорите. Тя успяла и й възстановили паролата.
Това е цялата история.

Имали някакво решение на този проблем с заключването ,че един познат си закупи от ebay iphone 5s и се оказа заключен а продавача не иска да му го отключи .Писал му, че и той го е закупил от ebay.Какви са шансовете да го отключи изобщо имали някакво решение.
- beckhem
- supporter
Да отваря диспут ако е платен с PayPal за да си възстанови парите твоят приятел.
Решение няма
Решение няма
Проверки и консултации!
Не по банков път е платен. Играл го е на търг без да прочете описанието най отдолу и нямало как да се откаже .В германия ако не си платиш те вписват в някакъв документ и става проблем когато си наемаш квартира и тъй нататък понеже ти го търсят този документ.Нямал е избор платил е.Благодаря за бързата реакция.
Последно промяна от radi3 на 13 Дек 2013, 12:55, променено общо 1 път.
Здравейте аз имам същия проблем със Iphone 4S версия IOS7.1 закупен от Англия след което заключен акаунт, без никаква представа за ID и Password.
Възможно ли е някакво решение, ако отида в магазин на Iphone или се обадя на поддръжка и им обясня проблема биха ли ми помогнали ?
Възможно ли е някакво решение, ако отида в магазин на Iphone или се обадя на поддръжка и им обясня проблема биха ли ми помогнали ?
Само ако ти е дал оригиналните документи за покупка.
"Мисля-значи съществувам"
Здравйте колеги, и аз имам същият проблем. Закупих телефон йпфон 5ес на 7.1 версия в Англия от интернет, после видях, че е заключен и ми иска Apple account, за който нямам и идея какъв е. Този от който го закупих си е сменил номера и естествено не мога да се свържа с него. Сега не мога да напрява нищо и телефона си стой само за "украса".
Ако някой даде някаква идея ще съм му много благодарен. Мерси предварително!
Ако някой даде някаква идея ще съм му много благодарен. Мерси предварително!
Колеги забравил съм си тайните въпроси и паролата на имейла, който съм дал за възтановяване, какво трябва да направя ? Има ли как да пиша на съпорта или трябва да се звъни ?
Здравейте колеги, закупих си iPhone4s iOS 7 от ebay на търг. Когато го отворих в кутията имаше листче с apple id-то и паролата, които обаче не са активни.... Какво да правя, пробвах всичко написано на листчето и така и не успях да го активирам?! За пръв път имам iPhone и не знам какво да правя, много е объркано всичко 

Свържи телефона с Wi-Fi.
Сложи една БГ-карта.
И чак тогава вкарай Apple ID и парола.
Ако нестава отвори кейс в Pay Pal.
Сложи една БГ-карта.
И чак тогава вкарай Apple ID и парола.
Ако нестава отвори кейс в Pay Pal.
-
Здравейте. Бих искал да ви попитам и аз нещо, което е подобно на този проблем и просто не искам да отварям нова тема само за него.
Преди време имах iPhone3GS, ФЗ и джейлнат, 6.1.3, който го използвах с моят Apple ID. В последствие си купих друг iPhone и този старият го дадох на майка ми. Някой може ли да ми каже как да си изтрия моят Apple ID от старият iPhone 3GS и да сложа този на майка ми? Направих й акаунт, отидох в Settings - iTunes & App Store и започнах да й добавям нейният акаунт. След като всичко беше въведено нормално ми изписва This Apple ID has not yet been used in iStore или нещо подобно и не иска да продължава.
Телефонът си работи нормално, качва си снимки, видео и пр., но ми се иска телефонът да е регистриран с нейният Apple ID, за да може да си прави бекъпи на телефонни номера и пр. Не знам точно как трябва да се води това, но ще стане ли ако му дам Reset All Settings и да изтрие всякаква информация от телефона и след това да се зареди всичко наново и да го регистрирам през iTunes като нов телефон? Благодяря предварително.
П.П. Сега прочетох в сайта на Apple, че мога да му дам Erase All Content and Settings. Въпросът ми е дали това по някакъв начин ще повлияе на джейлбрейка и да не вземе да заключи телефона?
Преди време имах iPhone3GS, ФЗ и джейлнат, 6.1.3, който го използвах с моят Apple ID. В последствие си купих друг iPhone и този старият го дадох на майка ми. Някой може ли да ми каже как да си изтрия моят Apple ID от старият iPhone 3GS и да сложа този на майка ми? Направих й акаунт, отидох в Settings - iTunes & App Store и започнах да й добавям нейният акаунт. След като всичко беше въведено нормално ми изписва This Apple ID has not yet been used in iStore или нещо подобно и не иска да продължава.
Телефонът си работи нормално, качва си снимки, видео и пр., но ми се иска телефонът да е регистриран с нейният Apple ID, за да може да си прави бекъпи на телефонни номера и пр. Не знам точно как трябва да се води това, но ще стане ли ако му дам Reset All Settings и да изтрие всякаква информация от телефона и след това да се зареди всичко наново и да го регистрирам през iTunes като нов телефон? Благодяря предварително.
П.П. Сега прочетох в сайта на Apple, че мога да му дам Erase All Content and Settings. Въпросът ми е дали това по някакъв начин ще повлияе на джейлбрейка и да не вземе да заключи телефона?
iPhone 7 Black 32GB; ФО; iOS 10.3.3
- TheOriginal
Не му давай ресет, че голям купон ще стане.
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]