Една мечта и едно разочарование.. Iphone 2G

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
naneww

Една мечта и едно разочарование.. Iphone 2G

Мнение от naneww »

Здравейте съфорумници !

Днес сбъднах една своя мечта . Намерих си Iphone 2G 8gb на хубава цена и реших да го взема. Бях запознат със външните му забележки , който смятам да оправя. Те са няколко изгорели пиксела и спукано стъкло. Та...

Взимам днеска телефончето , работи отлично всичко е супер .. никога не съм работил с такъв апарат и бях много впечатлен. Доколкото разбрах от стария собственик е джейлбрейкнът ( каквото и да означава ) и отключен. Версията на софтуера му е 3.1.3.
Първи проблем след 2 часа - никакъв безжичен нет.. (WIFI) , давам го на включено и от там започва едно голямо въртене на часовника... абе луда работа. Влязох да прочета тук , но всичко е написано по неразбираем за мен начин и немога да схвана нищо. Имайте напредвид че изтеглих Itunes ( програма правена от индианец ) или всичко е супер сложно , а върши работа все едно съм си пуснал медия плеъра...... :^o
Имам няколко въпроса и те са :
1. Може ли да се оправи този проблем с интернета , и ако ДА - как ? По надолу ще дам скайп и се моля на някой да му се занимава да ми обясни че изчетох всичко ама няма и няма...
2. Какви са цените на нов дисплей и екран ?
3. Как да си прехвърля музиката от телефона на компютъра , и как като цяло се работи с Itunes... ???

Благодаря предварително.
Ще посещавам форума , но бих се радвал на помощ в скайп: naneww

Поздрави :)
beaver

Re: Една мечта и едно разочарование.. Iphone 2G

Мнение от beaver »

Има една програма itools ,по-лесно се работи с нея
Напиши в гугъл айтоолс и ще ти излезе
За wi-fi пробвай един рестарт-хоме бутонът и бутонът горе за вкл.- задръж ,докато не се появи ябълката
Iphone 5 16gb, ipad mini 16gb
naneww

Мнение от naneww »

Рестарта не помогна .. За съжаление телефона спря да се зарежда ей така от себе си. Няма нито сигнал нито светкавичка на батерията.. зарядното е оригинално и до преди малко се зареждаше.. е нямам късмет явно
Soze

Мнение от Soze »

Вие какво всъщност очаквате от това 2G ?
Защо не почетохте малко и да поискате съвет преди покупката. Тука някои търговци се опитваха да ги пробутват такива за ценители. Вие предполагам не сте такъв !
С днешна дата и перспектива ще ви е нужен поне iPhone4 останалото ще е без софтуерна поддръжка а на вашия модел е спряна от много време насам.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
naneww

Мнение от naneww »

Няма ли някакъв начин да го накарам отново да се зарежда... поне да си го използвам в състоянието каквото е... пробвах какво ли не....
Soze

Мнение от Soze »

Според мен (лично мнение) телефона е бил закърпен за продажба и сега проблемите са му на лице !
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

Това е все едно да си купя Нокия 3210 и да питам защо има проблеми (въпреки че с такава Нокия надали ще има проблеми)

Айфон 2Г е антика, музеен експонат. Телефона е от средата на 2007ма , какво очаквате от него, точно?
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
kocedalag

Мнение от kocedalag »

Незнам защо толкова плюете 2г. Имах 3гс, ползвах известно време 4, а сега съм с 2г и не мисля че телефона е антика. Ползвам си всичко което ми трябва смс-и обаждания и доста проложения от Time machine. Единственото което е че е по-бавен и приложенията са с по стари версии.
iPhone 2g
sNG

Мнение от sNG »

Ако телефона е чисто нов- за обаждания ще е бомба, но в случая става дума(най-вероятно) за здраво ползван телефон от 2007- насам. Няма начин такъв телефон да е читав.
Mac Pro Quad
MBA '13 Maxed Specs
iPhone 5
Аватар
cvalio

Мнение от cvalio »

Е.......моя като е здраво ползван от 2007 до днес-как си е читав ?!?!?!?!?!

iPad Pro 9.7 - 3G 32G 10.3.1 ; 5S 10.3.1
Yoan_93

Мнение от Yoan_93 »

Аз също имах 2G бях много доволен и си го ползвах 1,2 години и ми вършеше перфектна работа,е не е като по новите но пак става .И моят съвет е продай го (ако можеш) и от по евтините си вземи 3гс :)
Pcheliu

Мнение от Pcheliu »

Защо не му направиш един рестор? Помоли някой приятел, който е по-наясно и ползва ябълка. Макар, че съм чувал, че ако wireless-a му неработи значи проблема може да е хардуерен. Много хора плюят марката понеже се сдобиват с модели от 3gs надолу, това не са адекватни решения за годината в която живеем. Съвет: продай го и си вземи поне един 3гс. Успех!
Iphone 5 16Gb
ypetrov

Мнение от ypetrov »

Здравей!
Съжалявам за разочарованието, а иначе тела е супер. В семейството имаме общо 4 броя и все работещи.
Според мен първо трябва да пробваш със смяна на батерията и тогава да търсиш друго. Една батерия е
около 10тина лева. Малко е сложно смяната, ама се намират клипове.
Моите и 4те съм ги разглобявал и сменял батериите.
Успех и ако нещо може да съм полезен, давай.
Аватар
nikyyyyyy

Мнение от nikyyyyyy »

Здравейте, колеги, аз също имам 2г, който е в лошо външно състояние, но пък работи добре - искам да му сменя каквото е възможно и въпросите са: къде в Пловдив могат да го направят читаво? Намерих части от тук: http://dice.bg/aksesoari-za-iPhone/reze ... hone/page1 - само не успявам да намеря задната алуминиева част? Дайте съвети, понеже наистина е реликва телефона и бих искал да изглежда както преди :)
me4opyx

Мнение от me4opyx »

Soze написа:Вие какво всъщност очаквате от това 2G ?
Защо не почетохте малко и да поискате съвет преди покупката. Тука някои търговци се опитваха да ги пробутват такива за ценители. Вие предполагам не сте такъв !
С днешна дата и перспектива ще ви е нужен поне iPhone4 останалото ще е без софтуерна поддръжка а на вашия модел е спряна от много време насам.
Това значи ли, че съм се набутал? Миналата седмица си взех 3ГС 32 гб, гледам се ъпдейтна до ИОС 6.1.3.
Имам и друг въпрос- взех го за 10 евро с изгоряла подсветка на дисплея.Дадох 13 евро за дисплей смених си го сам.Работи перфектно, но ми казаха че щяла да изгори пак подсветката??? Имат ли проблем с подсветката тези модели?
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

me4opyx написа:
Soze написа:Вие какво всъщност очаквате от това 2G ?
Това значи ли, че съм се набутал? Миналата седмица си взех 3ГС 32 гб, гледам се ъпдейтна до ИОС 6.1.3.
Имам и друг въпрос- взех го за 10 евро с изгоряла подсветка на дисплея.Дадох 13 евро за дисплей смених си го сам.Работи перфектно, но ми казаха че щяла да изгори пак подсветката??? Имат ли проблем с подсветката тези модели?
не съм чул да има такъв проблем системен. ако са ти сложили подсветка за 2долара от ибей, да най-вероятно ще изгори, но дали сега или след 5г тва никой неможе да ти каже или гарантира
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Публикувай отговор