Проблем с консумацията на ток
Проблем с консумацията на ток
Здравейте, проблема е следния: телефона е 3Г 4.1. След заключване на телефона и съответно при влизане в стенд бай режим консумацията на батерия значително се покачва (спадане от порядъка на един процент на минута). При работещ телефон, дори използването на приложения батерията се държи доста добре. Проблема се появи след като ми изгоря wirelessa. Предположих че, просто и е дошло времето и реших да я сменя. За жалост с новата батерия резултата е същия. Телефона е ФО и е джейлнат с редсноу. Няма нищо инсталирано от сидия освен appsinc. Моля ако някой има някаква представа какво може да се случва да сподели. Аз лично бедя мобилния интернет, но вече какво ли не опитвах. Включен, изключен, без 3G, с 3G, дори си спрях самата услуга от мтел.
Re: Проблем с консумацията на ток
Няколко неща като за начало:
1. Мултитаскинг има ли активиран?
2. Работещи приложения във фонов режим?
3. Включени push известявания?
1. Мултитаскинг има ли активиран?
2. Работещи приложения във фонов режим?
3. Включени push известявания?
Не няма мултитаскинг. Има само battery percentage. Във фонов режим би трябвало да е само ipod апликацията тъй като не съм слагал sbsettings и няма как да го изключа без рестарт. Махнал съм всякакви push и mailа съм го дал на manually. Пак казвам проблема излезе след изгарянето на wifi чипа. Тогава на доста места срещнах фатката със слагането на студено за 5-10 мин. та и това пробвах и реших, че съм скапал батерията именно заради хладилника
, но явно не е от това, тъй като снощи сложих чисто новата батерия. Държа да отбележа, че по време на смяната на батерията не забелязах никакви следи от окисляване или нещо подобно каквото евентуално би причинил конденза от престоя на телефона в хладилника. Така че аз лично изключвам проблема да е в тази моя манипулация. Все пак батерията е сменена.

Остава тогава да пробваш с рестор и Set as New (без да връщаш бекъпи и без да джейлваш). Тестваш - ако е все така, явно изгорелия чип причинява някъде утечка.