Здравейте всички,
имам Iphone 4,ФЗ,версия 4.2.1 ,телефона не е бил джейлван, 3G му е изключено.Ползвам го в чужбина с карта на местния ми мобилен оператор.След качване на 4.2.1 забелязах,че батерията на телефона пада малко по бързо от колкото когато беше с предната версия,но реших да не обръщам внимание.Откакто съм в България и телефона е в роуминг с Мтел, батерията на телефона не трае и един ден.Вчера го заредих и днес към обяд батерията е на 15% и то при никаквки разговори,а само гледане на 2 клипчета и няколко снимки.Не искам да ресторвам, защото чакам ънлок и не искам при рестора да си вдигна бейбенда.Въпросът ми от роуминга ли пада така бързо батерията или проблема е другаде?
Tелефон Iphone 4 в роуминг
Tелефон Iphone 4 в роуминг
Последно промяна от Bekov на 26 Дек 2010, 14:53, променено общо 1 път.
Re: Tелфон Iphone 4 в роуминг
Не оставяй програми във фонов режим,изключи wifi ако не го ползваш, изключи Push Notifications
От както си го купил направили 2 пълни зареждания?
От както си го купил направили 2 пълни зареждания?
По телефона нищо не е променяно от както е купен и в чужбина батерията си държи 2-3 дена,което е нормално.Ползвам го повече от 3 месеца, преди това беше зареден по указания начан-няколко пъти на пълен заряд.Доколкото ми е известно Wi-Fi на Iphone 4 се изключва когато телефона му изгасне екрана.Имам включени push notification,но ги ползвах и преди ..просто когато се върнах тук и си включих роуминга към Мтел батерията започна да пада стремглаво.
Спри го тогава и си направи джейлбреак 

Re: Tелефон Iphone 4 в роуминг
И какво общо има джайлбрейка в този случай?...аз питам в роуминг може да харчи повече батерията?Не е нормално преди 3 дена работещ телефон да започне да гълта батерията като ламя, след като не е джейлнат и няма нищо включено в таскбара..
Bekov, при това положение, можеш да си отговориш на въпроса, като примерно въведеш тела в Airplane Mode за известно време (колкото прецениш) и мисля сам ще си покаже след това. За неудобството без връзка спор няма, но мисля че ако получиш резултат, то е оправдано!
"Legio Patria Nostra"
Колега и при мен е така и аз съм с ihone4 ФЗ към Мтел след като го ъпдетнах до 4.2.1 батерията пада доста по бързо от преди ъпдейта:(
iPhone 6 S Plus 64GB-ФО
Macbook Pro 13 Retina Late 2013
Macbook Pro 13 Retina Late 2013
При мен проблема с батерията се оказа от роуминга с Мтел.След като сложих телефона във Airplane mode батерията се държи нормално...
Благодаря ти housemd70 за ценния съвет!
Благодаря ти housemd70 за ценния съвет!