Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
e той компаса е почти не използваем и в домашни условия.. пречи му ТВ, Лаптопа, Уредбата, Колоните на ДВД , и т.н.. даже това е единствената Джаджа в iPhone..която съм пускал 1-т от както ползвам марката.. просто за да видя ...
iPhone 4 Black
iOS 5.1.1
Modem firmweare 04.12.01 Iphone 3Gs - 16 GB
Black
iOS 5.1 Modem Firmweare 05.16.05 Globul
И аз като повечето ползвах до вчера калъф с магнит но не вярвам да вреди .. 2 седмици може би го ползвах но ми е тъпо и си взех нормален протектор (гумен така да се каже) Повече ме радва..
Здравейте.
Преди време си бях купил калъф със магнитна закопчалка както по горе сте споменали, като тефтер и отзад се закопчава с магнит, но няма значение дали ще е отзад или отгоре, всеки калъф е различен.
Ползвах го около седмица и забелязах, че обхвата ми намалява значително, дори когато го изваждах от калъфа, на моменти телефона беше без обхват около 30-секунди.
Когато калъфа и телефона бяха на голямо разстояние нямаше никакви проблеми, обхвата си беше до горе, сложих калъфа някъде до, 5 сантиметра от телефона и обхвата пак се променяше.
Вече не ползвам такива калъфи купих си без магнит и нямам никакви проблеми.
За да повлияе магнит, по някакъв начин на дадена техника трябва адска сила! Едно калъфче не може да повлияе по никакъв начин на електрониката! В "Ловци на митове" правиха опит точно за това и установиха, че за да повлияят на Хард Диск, които знаете , че е финна електроника и то механична, е нужен електромагнит за повдигане на скрап Сами сметнете....
Колега, фарадеева клетка знаеш ли какво е? Сложи неголям магнит на хдд, но хдд да не е включен в компа, а ей така, на бюрото. Пусни тест преди и след като е стоял до магнита, после пак ще си говорим.
Адам и Джейми са готини, ама чат-пат показват страшни тъпотии.
BullRazor написа:За да повлияе магнит, по някакъв начин на дадена техника трябва адска сила! Едно калъфче не може да повлияе по никакъв начин на електрониката! В "Ловци на митове" правиха опит точно за това и установиха, че за да повлияят на Хард Диск, които знаете , че е финна електроника и то механична, е нужен електромагнит за повдигане на скрап Сами сметнете....
Само за да те оборя, имам една нокиа н95 8гб която благодарение на такива калъфчета се беше бъгясала цялата, вибрираше сама във въпросният калъф. И други щурутии имаше покрай нея, но оттогава съм казал, че няма да прецакам още един телефон за 1000 даже + левове заради някакъв смотан калъф (който тогава ми струваше също доста- от рода на 40-50 лева)
Отлично знам какво е Фарадеев кафез и кой е М. Фарадей, но при Фарадей говорим за външни статични и нестатични електрически полета! Пробвал съм с огромен нормален магнит от бас-каса и съм го слагал до HDD още преди години и ефекта беше 0 0 0 0 0 Ти сам намеша Фарадей! И аз Горе споменах ЕЛЕКТРОМАГНИТ, не обикновен, а ЕЛЕКТРО. С такъв вече, може да направиш тотал щета
Намешах Фарадей, защото когато хдд е в компа и на кабела, на практика съдържанието е в "кафез" . При продължително излагане, ефектът не е нула, повярвай.
Само че в телефоните (и айФон-ите, в частност) няма нищо, което да работи на магнитен принцип (като даденият за пример харддиск, да кажем), за да може поне теоретично тези магнити да попречат с нещо. А също и например оригиналният калъф (и доста негови клонинги) за айПад е с магнити (и за закрепването и за затварянето, че и се ползва за да "заспи"). Иначе - да, на компаса, може и да му пречи по принцип... но какво значение има какво показва компасът, докато телефонът стои в калъфа?!? Отделно и всички МакБук-ове имат магнити при зареждащия куплунг + някои имат и магнити при "ключалката" за дисплея... и им няма нищо (поне от тази гледна точка) от толкоз години. Дали постоянните магнити пречат и повреждат нещо щом Епъл си ги ползват заводски в различните си устройства? Дали нямаше да ги махнат сами ако имаше проблем с тях? Все пак тук става дума за слаби магнити, а не за електромагнитен кран за преместване на скрап. Иначе ако за някой, туй е самоуспокоение, че калъфчето му е виновно нещо, за телефона - лошо няма... проблемът си е негов. Но всъщност тези слаби магнити в калъфите (пък и доста по-силни като тези в звуковите колони), няма как да повлияят изобщо на обсъжданата тук техника. Аз пък продължавам от над 15год. (както казах и на предната страница) да си ползвам постоянно таквиз калъфи с магнитно затваряне и никога не е имало никакъв проблем.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Уф и аз съм горд собственик на петица, имам калъфче с много слаб магнит ама току що ги махнах, като четох мненията. Скоро ми направи впечатление изваждайки апарата от калъфа камерата даде жълти линии , след рестарт се оправи , май май тези магнити има логика в писанията на колегите.
здравейте колеги!да попитам-възможно ли е бъмпер от алуминий или някаква сплав да влияе върху силата на сигнала?купих си от един колега от форума много як бъмпер и се оказа,че когато айфона е в него последните две чертички от сигнала ги няма, а когато го махна се появяват.някой имал ли е подобен проблем?
Не само, че е възможно, а е просто задължително. По-точна - да, така става с тези метални бъмпери и намаляват сигнала... и е логично, въпреки че всъщност не е нормално да си купиш (да ти направят и продадат) нещо, което да ти пречи. Защото тези метални бъмпери са един вид фарадеева клетка, която пречи на радиовълните да достигнат до антените на телефона (от тези страни, от които си го "облицовал"). Изхвърли го този бъмпер.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Не е точно така. Ако беше "фарадеева клетка", щеше да е нещо, обгръщащо целия телефон за да е такава Някой не си е дочел урока по физика. По - скоро уплътненията отвътре, не са добри и някъде опира метал в метал. Аз съм с тенекиен бъмпър и нямам грижи със сигнала. Деф клийв ползвам.
Здрасти! Аз ползвам някакъв Блейд бъмпер,който си поръчах от един колега от форума viewtopic.php?f=26&t=49524,продукт 428. В комплекта имаше четири уплътнителя,които се поставят в четирите ъгъла на бъмпера и после с четири винта гърба се закача към предната част. Много ми харесва този бъмпер, но не мога да го ползвам.Някакви идеи?
Купуваш си медицинска силиконова ръкавица(или намираш подобен материал, дебел 1мм) и режеш на тънки ленти, които да пъхнеш между бъмпъра и телефона. Моят е с уплътнения от край до край.