Свързване на iPhone към Pioneer в кола

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
vipe7

Свързване на iPhone към Pioneer в кола

Мнение от vipe7 »

Здравейте отново!
Искам да пипитам дали има някаква възможност да свържа iPhone с Pioneer 6-та серия в колата си?
Понеже в упътването на пайнера пише че можело да се свърже с iPod. Можеби ми трябва някакъв специален кабел понеже в настройките на пайнера пише AUX1, AUX2, AUX3(макар да имам само един слот който е видим за мен) и се чудя по какъв ли начин мога да осъществя тази връзка...
Изображение
fuji

Re: Свързване на iPhone към Pioneer в кола

Мнение от fuji »

Купуваш си един стерео кабел от едната страна 3.5мм жак от другата пак 3.5мм жак.Единия край включваш във входа за слушалките на телефона а другия във aux 1 мисля че е отпред на панела.Аз сам по същия начин само че с Ipod touch 8GB.Успех!
Iphone SE Ipad Mini
gotox

Мнение от gotox »

ipod може, iphone - не.
Лично изпробвано с оригинален CD-I200 кабел. Просто iphone не го разпознава като валидно устройство, дори не го и зарежда за разлика от ipod.

Нямам ipod touch за да пробвам с него, но май работи.
Аватар
Stinkle

Мнение от Stinkle »

Аз искам да попитам дали има такъв кабел,който е с жак 3.5 мм и с USB ?
iPhone 6+ 64GB 10.1
fuji

Мнение от fuji »

gotox написа:ipod може, iphone - не.
Лично изпробвано с оригинален CD-I200 кабел. Просто iphone не го разпознава като валидно устройство, дори не го и зарежда за разлика от ipod.

Е как да не става бе човек.По тази логика как слушаш със слушалки и за какво разпознаване говорим?С този кабел единствено пускаш аудио сигнал към системата в колата.Този кабел струва 2-3 лева.Купи един и пробвай.Избираш музиката която искаш да слушаш през телефона,а не през браузера на системата в колата.
Iphone SE Ipad Mini
Аватар
vipe7

Мнение от vipe7 »

fuji написа:Купуваш си един стерео кабел от едната страна 3.5мм жак от другата пак 3.5мм жак.
В крайна сметка ми трябват само тези 3 неща ли? (Стерео кабел и два 3.5мм жак-а)

П.С. Погледнато реално дали ще е iPhone или iPod мисля че е едно и също... Каква е все пак разликата между двете? Че едното е И телефон, а другото НЕ... Аз друга разлика незнам :)
Изображение
fuji

Мнение от fuji »

vipe7 написа:
fuji написа:Купуваш си един стерео кабел от едната страна 3.5мм жак от другата пак 3.5мм жак.
В крайна сметка ми трябват само тези 3 неща ли? (Стерео кабел и два 3.5мм жак-а)

П.С. Погледнато реално дали ще е iPhone или iPod мисля че е едно и също... Каква е все пак разликата между двете? Че едното е И телефон, а другото НЕ... Аз друга разлика незнам :)
Не човек.Това е едно нещо.Един кабел който от двете страни накрайниците са еднакви-3.5мм като за слушалки.
Iphone SE Ipad Mini
Аватар
vipe7

Мнение от vipe7 »

Каде ще го търся това чудо... Нямам си и на идея :)
Изображение
Аватар
climber4o

Мнение от climber4o »

vipe7 написа:Каде ще го търся това чудо... Нямам си и на идея :)
В магазините за Стерео СД-та !
fuji

Мнение от fuji »

vipe7 написа:Каде ще го търся това чудо... Нямам си и на идея :)
писах ти на лични.
Iphone SE Ipad Mini
Аватар
vipe7

Мнение от vipe7 »

А дали ще го има в магазините за телефони? (Понеже там съм виждал доста видове простотиики като кабели, зарядни и т.н.)
Изображение
Аватар
climber4o

Мнение от climber4o »

vipe7 написа:А дали ще го има в магазините за телефони? (Понеже там съм виждал доста видове простотиики като кабели, зарядни и т.н.)
Едва ли,но във Русе го има в ТехноМаркет ;)
Аватар
vipe7

Мнение от vipe7 »

Благодаря и на двама ви за информацията :)
Изображение
gotox

Мнение от gotox »

fuji написа:
gotox написа:ipod може, iphone - не.

Е как да не става бе човек.По тази логика как слушаш със слушалки и за какво разпознаване говорим?С този кабел единствено пускаш аудио сигнал към системата в колата.Този кабел струва 2-3 лева.Купи един и пробвай.Избираш музиката която искаш да слушаш през телефона,а не през браузера на системата в колата.
Човекът питаше за възможността да свърже Pioneer с ipod по начина, указан в ръководството на плеъра. През изхода за слушалките е елементарно и само идиот би питал за този начин.
Аватар
Handel
Обратна връзка:

Мнение от Handel »

iPhone може да се върже към всеки касетофон, който има AUX. Няма значение дали е Pioneer, Sony или др.
iPhone 8GB 3.1.2
Калъф - Дънков джоб
Преди да питаш, виж отговора тук!
Аватар
vesko06

Мнение от vesko06 »

vipe7 написа:Здравейте отново!
Искам да пипитам дали има някаква възможност да свържа iPhone с Pioneer 6-та серия в колата си?
Понеже в упътването на пайнера пише че можело да се свърже с iPod. Можеби ми трябва някакъв специален кабел понеже в настройките на пайнера пише AUX1, AUX2, AUX3(макар да имам само един слот който е видим за мен) и се чудя по какъв ли начин мога да осъществя тази връзка...
Да, свързва се! Аз в на майка ми колата има Pioneer 6та серия, с адаптор, заради iPod-a, онзи ден решиш да пробвам с iPhone-a, и то 3G-то, и работи съвем нормално! Дай модела на радиото да ти кажа по-специално как :)
Аватар
vipe7

Мнение от vipe7 »

И аз съм с 6та серия, обаче от по-старата, а не от най-новата която е(Pioneer DEH-P6850MP)
Обаче 3.5мм неможе да влезне доло в AUX слот-а... Май е с друг кабел незнам...
Изображение
Аватар
Sleepy

Мнение от Sleepy »

Работя точно в такъв магазин (Пловдив, Пазарджишко шосе, Техностар, официален вносител на Pioneer) и съм пробвал с bluetooth-a, кънектва се без проблем, но само за разговори, няма стреаминг!...и подозирам, че с кабела за iPod пак няма дас стане, но със стерео жакове няма да има проблем! :)
iPhone 4 16GB, firmware 4.2.1 Never Locked
Аватар
Razer
Обратна връзка:

Мнение от Razer »

http://digitalen.org/item300" onclick="window.open(this.href);return false; ... eто това ти тряяя....
• iPhone 5 16GB • iPad 4 64GB • iPod Video 30GB • iPhone 4s 16GB • MacBook Pro 13,3" • 2x Apple Magic Mouse • 3x Apple Bluetooth Keyboard • Apple TV 2 •
Аватар
vipe7

Мнение от vipe7 »

Razer написа:http://digitalen.org/item300 ... eто това ти тряяя....
3.5mm неможе да влезне в слота на панела ми!
Изображение
Аватар
vesko06

Мнение от vesko06 »

Щото не е 3.5мм, а е 2.5мм :)
pavelsofia
Обратна връзка:

Мнение от pavelsofia »

Предполагам, че човекът не иска просто да свърже Iphone-а със системата, за да чува музиката там (това може да стане през изхода за слушалки и AUX входа), а иска да управлява (сменя песни) през системата в колата и да виждаш mp3 таговете на дисплея на системата. Ако пише, че моделът е съвместим с Ipod, значи вероятно ще работи и с Iphone. Ако в комплекта няма съответния 30 пинов кабел за свързване на Iphone, значи може би се продава отделно. Препоръчвам ти да отидеш в някой монтажен център (например Тояга) и да ги попиташ там.
При някои аксесоари (кабели) когато включиш телефона излиза съобщение, че този аксесоар не е съвместим с Iphone и предлага да влезне в самолетен режим. За това има лек - слага се едно файлче. Тони може да каже точно кое файлче и къде се слага.
Iphone 16GB v.1.1.3 -> v.2.1. (JonnyBravo custom firmware); Mobileinstalation patch
fuji

Мнение от fuji »

Мисля че няма начин да използваш браузера на аудио системата в колата за да избираш музиката от там.Ако става така то системата трябва да разпознава Iphone като външно устройство(примерно като преносима памет).
Iphone SE Ipad Mini
pavelsofia
Обратна връзка:

Мнение от pavelsofia »

fuji написа:Мисля че няма начин да използваш браузера на аудио системата в колата за да избираш музиката от там.Ако става така то системата трябва да разпознава Iphone като външно устройство(примерно като преносима памет).
Има начин! Всички системи, за които пише, че имат вход за Ipod правят точно това. Пускаш плейлисти, сменяш песни, четеш имената на песните и изпълнителите...
То това му е хубавото. Другото не е Ipod интерфейс, а само вход за външни аудио източници.
Iphone 16GB v.1.1.3 -> v.2.1. (JonnyBravo custom firmware); Mobileinstalation patch
Аватар
vipe7

Мнение от vipe7 »

Мисля че трябва да може да се управлява всичко точно от панела на този пайнер... Четях твърде много и много добре е описано как точно се управлява всичко само през панела... От мен единствено се иска да ги свържа едно към друго и след това всичко си е на панела изписано и разбирасе всичко можеш да управляваш. Копчето Лист си е напълно функциониращо, както и другите :)
Найстина ще трябва да отида в сервиз някаде... Предполагам че ще отскоча до Sleepy поне го знам каде е :Р
pavelsofia като каза изход за слушалки се замислям и вече се чудя дали този видим за мен слот не е точно за слушалки...
Най-добрия вариянт остава да отида, да го видят и да ми го направят :P
Изображение
Публикувай отговор