iPhone XS Max прехвърляне на обаждане към друг номер

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Danny23

iPhone XS Max прехвърляне на обаждане към друг номер

Мнение от Danny23 »

Здравейте, вчера бях останал без батерия и реших да си оставя телефона вкъщи да се зарежда. Пуснах му самолетния режим и си излязох с другия ми телефон(служебен). По едно време започнах да получавам обаждания от хора, които не ми знаят служебния.
Попитах ги "Откъде имате този номер", а те ми отвърнаха, че ми звънят на личния. Как става този номер?

След като се прибрах пробвах и аз този метод - звъннах на личния си, докато все още беше в самолетен режим и ми звънна служебния, а си звънях на личния.

И двата телефона са с един и същ GMail акаунт, но не знам дали е от това. Готина функция си е като цяло, но бих желал да разбера как става.
Аватар
Alxx
supporter

Re: iPhone XS Max прехвърляне на обаждане към друг номер

Мнение от Alxx »

Предполагам теленор? Имаш условно прехвърляне при липса на сигнал, просто го отмени. Понеже якият айфон го няма като опция в менюто, в играта влизат хубавите стари ussd кодове - отваряш клавиатурата на телефона и последователно набираш:
#61#, чакаш резултат - отменя прехвърляне при липса на обхват.
#62#, чакаш резултат - отменя при невдигане или заето.
"Мисля-значи съществувам"
Danny23

Мнение от Danny23 »

На Telenor са и двата номера, да. Но как аджеба става магията? Мога ли да си го прехвърля към друг номер, ако служебния го сменя(примерно)?
Аватар
centur

Мнение от centur »

Виж в Settings > Phone > дали си включил (или по подразбиране е включена) опцията Allow Calls on Other Devices.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Danny23

Мнение от Danny23 »

@centur, нямам такава опция.
А иначе деактивирах го(благодарности към @Alxx), а ако искам да го активирам *61*номер# или?
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Центърче, пак тичкаш... :) Това няма общо със сим карти и номера, а с у-ва с общ акаунт.

Колега нещо такова беше активирането, но не помня броя на звездичките. Гугълни USSD Codes и ще намериш точния формат.
"Мисля-значи съществувам"
Публикувай отговор