Неоригинален USB кабел - уврежда ли батерията

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
deso0o

Неоригинален USB кабел - уврежда ли батерията

Мнение от deso0o »

Здравейте, имам следното питане, относно това че ми подхвърлиха в един магазин, че евтините и неоригинални USB Lightning кабели повреждали батерията. Истина ли е? При положение че самото зарядно (адаптора) ми е оригинално. Има ли нещо в самия кабел, което да преобразува енегрията некачествено ... или нещо от сорта, което да поврежда батерията? За iphone 5S става въпрос в случая.
Krastanov

Re: Неоригинален USB кабел - уврежда ли батерията

Мнение от Krastanov »

За разлика от корейчета, китайчета и подобни тук кабелът не е само кабел.Имате у-ние което се намира точно там където хващате кабела за да го включите в телефона.И да, може да имате проблеми, много често гори едно чипче което се намира на самата платка в телефона при използване на кофти кабели.Не всички ментета обаче дават проблем, правил съм доста измервания с осцилоскоп и някои ментета дават съвсем нормални данни, при други пък положението е критично.Та с две думи зависи на какво ще попаднете.
Аватар
deso0o

Мнение от deso0o »

На ето тази марка евтин кабел попадали ли сте и ще си увредя ли телефона ако го ползвам често:

https://www73.zippyshare.com/v/OPYOPWWC/file.html
https://www73.zippyshare.com/v/2U8k1LU2/file.html
трудно ми е да го разчета дори държейки го, но е нещо от сорта на CUBE
Купен за 10 лв.
?
Krastanov

Мнение от Krastanov »

Ами не си спомням такъв кабел да е бил при мен за измерване.Причината да искаме от клиента кабела+адаптера с които зарежда телефона е за да не се повтори отново изгарянето на вече споменатото чипче след като е отремонтиран вече.Иначе става един кръг, примерно идва и казва че преди месец телефончето е спряло да зарежда, занесъл го е в сервиз където му го оправили но сега пак не зареждал и идва при нас като не споменава да отбележи колко е недоволен от вече извършеният ремонт.И какво става, отварям го и виждам че колегите наистина са работили по платката и са подменили което е било необходимо, но не са поискали да прегледат адаптера и кабела с който се зарежда телефона и в крайна сметка резултатът е че отново не зарежда.Накрая отново да спомена че съм мерил доста ментета(главо кабели, от тях идва основно проблема) и си дават съвсем нормални данни.

П.П.Един интересен случай от преди около 3 месеца.Цялото семейство ползват айфони, на едно от децата айфон 6 обаче спрял да зарежда и ни го носят да го прегледаме.Отварям го и при измерване скопа показва права линия като мъртвец, няма пикове пулсации просто нищо.Лентовият кабел на телефона беше без забележка платката нямаше следи от мокрено, механични повреди и т.н..И се насочвам към въпросният чип, подменям го с напълно оригинален(оригинален взет от телефон за части, иначе оригинални нови части няма как да бъдат закупени тъй като епъл не продава, включително и дисплеи) и при измерване телефона вече ми показва перфектни данни след което го събрах и заредих напълно.Взимат си го след 2 дни и след още 2 отново се въръщат че той пак не зареждал и нищо не сме направили, един вид само са им взети пари без да го отремонтираме.Аз бях доста учуден защото знам какво съм направил и как съм го върнал и тогава поисках да видя кабела+адаптера, но те казаха че всички ползват айфони и при тях проблем нямало.Аз тогава нямах избор и предложих на началника да им се възтанови сумата и да не се занимаваме повече с тези хора защото измерих телефона и видях че отново е изгорял същият чип, а те не са успяли дори и 1 път да го заредят.Е в крайна сметка все пак началника е успял да ги убеди да им проверим адаптера и кабела и виновника веднага го хванах.Значи аз по-големи пикове при измерването на кабел от този не бях виждал, а дали до преди месец примерно си е работел нормално не мога да кажа.Наложи се да си закупят нов кабел и съответно се напожи отново подмяна на въпросното чипче.
Аватар
deso0o

Мнение от deso0o »

Ами от това разбирам, че ще си намеря и оригинален кабел, а ефтинджоса ще го мушна някъде за резерва и ползвам само в краен случай. Мерси за информацията все пак!
v1111

Мнение от v1111 »

Само оригинален кабел гарантира всичко да е ок. Не купувай боклуци. Преди време с 4 ка имах яд че се зарежда с менте , а тогава нямаше никакви джажи в самия кабел.
iPhone 10Х & 6S Ф.О.

http://www.apple.com

Публикувай отговор